Mano išsamioji gimdymo istorija
O buvo taip...Balandžio 30 d. turėjau siuntimą į Gimdymo namus (čia būdama juos praminiau Gandrališkėm, žinoma, dėl suprantamų priežasčių...). Tai gi buvau iš namų iš važiavau geros nuotaikos, su pora terbelių...na, maža kas...apsidraudimui
Paklaidžiojom po Gimdymo namus, sutvarkė dokumentus ir sveiki atvykę į Gimdymo patologijos skyrių. Iš karto pakliuvau skyriaus vedėjui V. Raubai "į rankas". Jis mane apžiūrėjo, kad ir kaip stengėsi procedūrą aplikti maloniai - ji buvo labai labai skausminga. Man tiesino gimdos kaklelį, kadangi tas buvo užsirietęs ir visas kietas, paskui dar bandė jį praplėsti pirštais. Baisiai skaudėjo. Po viso to dvbi dienas - sėdėjau palatoj ir svarsčiau, ką aš čia veikiu, nes gimdymo požymių - jokių.
Sekmadienio rytą iškrito gleivių kamštis - galvoju liuks, jau prasideda...Ir vėl pakliuvau pas gydytoją tai pačiai skausmingai apžiūrai, kaip ir prieš tai, žodžiu jau norėjosi verkti, nes labai skaudėjo po apžiūros...Po visko su draugu išėjom pasivaikščioti į miškelį netoli gimdymo namų - tai kai užėjo skausmas galvojau nugriūsiu vietoj...Grįžom į palatą - atsiguliau, vis paraižydavo papilvę, bet nieko -kentėt buvo galima...Pradėjau skaičiuoti laiką - skausmas su pertraukom truko 7 - 10 min. Nuėjau pas sesutę - ta labai nesureikšmino...paklausė lėliuko tonus ir liepė laukt. Ir vėl...pas gydytoją - ta konstatavo, kad kalklelis dar tik pieštuko storumo dydžio prasiplėtęs...Ir vėl į palatą. Laimei turėjau labai smagią ir draugišką palatos kaimynę, antraip būčiau nupušusi.
Linksmoji dalis prasidėjo sekmadienį - kažkur nuo 22 val. ir truko iki kol galėjau dar kentėti - 4 val. ryto. Nors kai užeidavo skausmai - jau dejavau balsu. Galvojau, kad mane iš vidaus kažkas sulaužys.
Neapsikentusi vėl pasižadinau sesutę, ta iškvietė gydytoją...Pažiūrėjo, kad kaklelis atsivėrė apie 3 cm, nuleido kažkiek vandenų ir liepė pakuotis daiktus į kitą skyrių.
Paskambinau draugui, kad atvažiuotų...Tai gi mane "ištrėmė" į Gimdymo palatą. Čia dar kankinausi be nuskausminamųjų, kol galėdavu kentėti...Baisiai suko pilviuką, tai į tuliką šiaip taip nusiridendavau kas kokį pusvalandį. Man visada sekėsi, grįžau į palatą, o ten jau laukė Gimdymo skyriaus vedėjas ir vėl ta pati "malonioji" kaklelio patikros procedūra. Galvojau, kad aš jį užmušiu - taip skaudėjo...Ašaros riedėjo kaip pupos...Liepė pagalvot apie epidūrą - net neabejojau ir iš karto pasirašiau sutikimą, nepaisant visokių komplikacijų. Pasirodo anesteziologas - mano draugo pažįstamas, abu vos neišgriuvo vienas kitą pamatę...Suleido epidūrą. Praminiau jį Dievu
Iki tol kalenusi iš šalčio dantimis - pasijutau lyg į mane kas būtų pripylęs šilto vandens - ir jokio skausmelio - tik lengvas bangavimas...Dieve, galvojau, jei tik gimdymas toks tebus - tai dar kada gimdysiu...
Po visko dar susirinko Patologinio skyriaus vedėjas, akušerė, Gimdymo skyriaus vedėjas - ir nusprendė operuoti, nes gimdos kaklelis iki to laiko tepasistūmėjo iki 6 cm. ir jokio postūmio į priekį, o dar kažkas nesutapo klausant vaikiuko širdies dūžių. Žodžiu nusprendė nerizikuoti lėliuku ir per 15 min. suruošė operacijai. Dar suleido vaistų, kad nejausčiau iki pusės ir jau bevažiuojant mane pradėjo imti miegas...Sako, tik nemiegok, kai išpjausim iš karto parodysim kas gimė. Kaip įmanydama stengiausi plėsti akis, bet tik išgirdau - mergaitė (velnias, galvoju, vat mano intuicija manęs ir neapgavo..
- lūžau ir jaučiu, kad skrendu...Kaip palyginimui galėčiau pasakyti vaikystėj ko gero turėjot mozaikinius žiūronus - tai vat vaizdai pradėjo darytis panašūs - tokio gero jausmo nebuvau niekur patyrusi...Paskui galvoj šmėstelėjo tokia mintis - reikia grįžt...ir pradėjau lyg leistis žemyn...pradėjau girdėt palatoj dirbančius gydytojus...Taip grįžau į žemę :D.... Pirmas klausimas, kurio dar nelabai tvirtu liežuviu paklausiau - ar mergaitė sveika...Ją pamačiau po gerų poros valandų, kai apžiūrėjo gydytoja...
Tai tokia istorija. Sori, kad ilgai užtrukau rašydama, bet tik pribėgdama tai galiu dabar daryt
Dar bent penkias dienas būsim ligoninėj, man kažkos uždegimas gimdoje, tad gydo...Lėlytei viskas tvarkoj, valgo, miega, kakoja
Naktimis kuo puikiausiai miega neprasibudinėja...