Mes soc. tinkluose |
Google +
Facebook'e
|
|
|
Gimdymas vandenyje
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2008-10-30, 21:39:56 | Nr. # 1 |
administratorė
|
Skausmo sumažinimas. Kai gimdanti moteris atsiduria karšto vandens pripildytoje vonioje, jos kūnas išsilaisvina nuo gravitacinio slėgio, sulėtėja nervinių galūnių dirglumas. Tai sumažina streso hormonų gaminimąsi ir leidžia organizmui gaminti tokius harmonus, kurie silpnina skausmo pojūčius. Kai nėščia moteris gali atsipalaiduoti fiziškai, tada ji gali atsipalaiduoti ir morališkai. Todėl vandens nuskausminimo efektą pabrėžia daugėlis gydytojų ir pačių moterų . Streso sumažinimas. Moterys vandenyje jaučia tam tikro lygio komfortą, kuris sumažina streso lygį. Skausmo pojūtis labai priklauso nuo mūsų jaudinimosi ir laukimo, kad turi įvykti kažkas nemalonaus. Kuo daugiau mes skausmo bijom, tuo stipriau jį jaučiam. Kai gimdymas tampa moteriai fiziškai lengvesnis, tada ji gali nusiraminti ir daugiau koncentruotis į tai , kas vyksta ir tuo mėgautis. Didelė koncentracija. Gydytojai ir pačios moterys pažymi, kad jau pats vandens garsas, kol vonia pripildoma, leidžia moters organizmui išsilaisvinti nuo tų hormonų, kurie lėtina gimdymą. Kartais gimdymas įvyksta dar nebaigus pripildyti vonios. Plyšimai. Vanduo suteikia odai elastingumo ir sumažina, gimdymo metu , plyšimų riziką arba jų laipsnį. Poveikis vaikui. Gimdoje vaikas yra apsuptas skysčių, todėl gimdymas vonioje leidžia vaikui patirti pažįstamą jausmą. Tai sumažina šoką ir nervinį persitempimą, kurį vaikas patiria gimdamas. Vanduo sušvelnina šviesą, garsus ir kitus , vaikui neįprastus, pojūčius.
|
|
| |
Irmuckiukas |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-07-22, 08:29:24 | Nr. # 2 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-03-09
vieta: Kaunas
vaikai: 3
dovanėlės: 29
laimėjimai:
|
Man labai patiko gyd. A. Usonienės pasakymas, kad žmonės jau prieš milijonus metų išlipo į sausumą ir valgo, dirba, gyvena sausumoje, tad gimdyti irgi turėtų sausumoje. Tačiau yra kitas dalykas, kai prieš gimdymą, skausmams sumažinti moteris būna vandenyje, masažinėmis srovėmis padedama nugarai, tai šitai yra įmanoma, jei moteris to nori. Aš nemėgstu vandens, man norėjosi vaikščioti, nebūčiau galėjusi išsėdėti vandenyje 
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-07-22, 10:12:33 | Nr. # 3 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
as gal irgi rinkciaus paprasta gimdyma,dar kaip manes nekankina jie labai,nors pasipliuskent itariu gera,kas ilgai gimdo,gali but kad atpalaiduoja Quote (Irmuckiukas) man norėjosi vaikščioti, man irgi vaikscioojant lengviau buvo,nes atsigulus iskart saremiai sumazedavo ir vaisius letai slinko,tai atssiguliau kai grynai stumimas liko,o po 15min Nojukas jau gulejo ant krutines o kai gimdziau Lukuti niekas neleido vaiksciot,pagulde ant gimdymo stalo ir isgulejau iki pabaigos,bet irgi trumpai 4val
|
|
| |
Odeta |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-07-22, 11:08:52 | Nr. # 4 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-11
vieta: Aukštaitija
vaikai: Dvi dukrytės.
|
Quote (balandiene) kai gimdziau Lukuti niekas neleido vaiksciot,pagulde ant gimdymo stalo ir isgulejau iki pabaigos,bet irgi trumpai 4val Kaip tau pasiske... Aš jau dabar žiauriai bijau gimdymo kai žinau kiek teks kankintis... 
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-07-22, 14:46:30 | Nr. # 5 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Odeta) Aš jau dabar žiauriai bijau gimdymo kai žinau kiek teks kankintis... nebijok su antru lengviau buna,zinai kas kaip,nors as irgi pergyvenau galvojau pamirsau seniai buvo bet greit prisimeni
|
|
| |
Odeta |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-07-22, 15:17:11 | Nr. # 6 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-11
vieta: Aukštaitija
vaikai: Dvi dukrytės.
|
Quote (balandiene) nebijok su antru lengviau buna,zinai kas kaip,nors as irgi pergyvenau galvojau pamirsau seniai buvo bet greit prisimeni Kur neprisiminsi kai sarėmiai užeina 
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-07-22, 15:21:08 | Nr. # 7 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Odeta) Kur neprisiminsi kai sarėmiai užeina aha 
|