Mes soc. tinkluose |
Google +
Facebook'e
|
|
|
Gimdymas (mokamas, nemokamas)
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-05-14, 09:18:43 | Nr. # 26 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
pritariu merginom,nes viskas ir pasidėjo,nuo saldainių dėžučių,tada dovanėlės didėjo,dabar vos ne įauge,kad reikia duot,o prasmė,kad tikimasi geresnės priežiūros..kaip minėjau gyvenime davę tik gimstant Nojui,tad ir mes prisidedam,kad jei įmanoma neduot,bet taip greitai tikrai daktarai neįpras,tiesiog reikia laiko ir kad žmonės susivoktų ...
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-05-15, 06:18:37 | Nr. # 27 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Quote (balandiene) pritariu merginom,nes viskas ir pasidėjo,nuo saldainių dėžučių,tada dovanėlės didėjo,dabar vos ne įauge,kad reikia duot,o prasmė,kad tikimasi geresnės priežiūros.. Nesutinku, tai kiekvieno pasirinkimas. Nelabai tikiu, ta geresne priežiūra, bet gal ji tokia ir būna... Quote (balandiene) kaip minėjau gyvenime davę tik gimstant Nojui,tad ir mes prisidedam,kad jei įmanoma neduot,bet taip greitai tikrai daktarai neįpras,tiesiog reikia laiko ir kad žmonės susivoktų ... Nemanau, kad pas mus greit keisis tas požiūris...
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-05-15, 16:57:32 | Nr. # 28 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) Nesutinku, tai kiekvieno pasirinkimas. Nelabai tikiu, ta geresne priežiūra, bet gal ji tokia ir būna... o tai dėl ko tavo nuomuone duodami vokeliai? Quote (Vėja) Nemanau, kad pas mus greit keisis tas požiūris... ir aš nemanau,bet gal kaikada žmonės uždirbs kiek nusipelno,tai ir nebeims..
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-05-15, 17:40:28 | Nr. # 29 |
ištikima klubo narė
|
Quote (balandiene) o tai dėl ko tavo nuomuone duodami vokeliai? Atvirai pasakius - neturiu supratimo, kam juos duoda...ne tik kad nepateisinu, bet ir nesuvokiu...Pastarosiomis dienomis daug ta tema kalbam su draugu ir tikrai nesuprantam. Tu manai, kad jei tu duodi pinigus (čia apskritai turėjau galvoj bet kokį žmogų, o ne konkrečiai Tave) - vadinasi, Tave geriau slaugys, prižiūrės...Bet...jei palatoje tokių kaip Tu dar kokie trys, ir jei seselė ar gydytoja rodys Tau išskirtinį dėmesį, ar nemanai, jog tų ligonių giminės nepradės kelti "širšalo"...nei vienas žmogus nenori dabar ypač - rizikuoti savo darbo vieta, tad jis elementariai stengsis "neišsiduoti", jog gavo "vokelį"... Quote (balandiene) ir aš nemanau,bet gal kaikada žmonės uždirbs kiek nusipelno,tai ir nebeims.. Todėl ir sakau, jei būtų konkretus mokestis - tai ir vokelių nebereikėtų, būtų oficialu...Susimokėjai, gavai čekį už suteiktas paslaugas ir visiems gerai. Gydytojai, slaugos personalas gautų normalias algas, o Tu - normalias medicinines paslaugas.
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-05-15, 17:50:54 | Nr. # 30 |
administratorė
|
Quote (Vėja) Todėl ir sakau, jei būtų konkretus mokestis - tai ir vokelių nebereikėtų, būtų oficialu...Susimokėjai, gavai čekį už suteiktas paslaugas ir visiems gerai. Gydytojai, slaugos personalas gautų normalias algas, o Tu - normalias medicinines paslaugas. Toks jausmas, kad mano žinutes praleidai... Aš gi rašiau, kad yra mokamos paslaugos ligoninėse (oficialios). Jei kas nori mokėti už gimdymą, pasirenka gydytoją, susimoka į kasą ir jaučiasi sau kaip bačkoj Vėja, jei norėjai mokamo gimdymo, reikėjo susimokėti Ar tu nenorėjai mokėti? Nelabai pagaunu tavo minčių - tai tu sakai, kad nereikia niekam nieko duoti, tai sakai, kad reikia apmokęstinti medicinines paslaugas 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-05-15, 17:57:13 | Nr. # 31 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Tinakris) Vėja, jei norėjai mokamo gimdymo, reikėjo susimokėti Ar tu nenorėjai mokėti? Nelabai pagaunu tavo minčių - tai tu sakai, kad nereikia niekam nieko duoti, tai sakai, kad reikia apmokęstinti medicinines paslaugas nu jau darosi juokinga...nieko aš nenorėjau, tiesiog ta tema buvo diskusijai...bet jau darosi "karšta"...Normaliose šalyse - medicina - mokama.
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-05-15, 17:58:33 | Nr. # 32 |
ištikima klubo narė
|
Aš pasitraukiu - nes ko gero nesusikalbam...
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-05-15, 18:05:15 | Nr. # 33 |
administratorė
|
Quote (Vėja) nu jau darosi juokinga...nieko aš nenorėjau, tiesiog ta tema buvo diskusijai...bet jau darosi "karšta"...Normaliose šalyse - medicina - mokama. O pas mus ji nemokama? Nu nu...
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-05-15, 18:17:53 | Nr. # 34 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) Atvirai pasakius - neturiu supratimo, kam juos duoda...ne tik kad nepateisinu, bet ir nesuvokiu...Pastarosiomis dienomis daug ta tema kalbam su draugu ir tikrai nesuprantam. Tu manai, kad jei tu duodi pinigus (čia apskritai turėjau galvoj bet kokį žmogų, o ne konkrečiai Tave) - vadinasi, Tave geriau slaugys, prižiūrės...Bet...jei palatoje tokių kaip Tu dar kokie trys, ir jei seselė ar gydytoja rodys Tau išskirtinį dėmesį, ar nemanai, jog tų ligonių giminės nepradės kelti "širšalo"...nei vienas žmogus nenori dabar ypač - rizikuoti savo darbo vieta, tad jis elementariai stengsis "neišsiduoti", jog gavo "vokelį"... galiu iš patirties pagimdžius Luką pasakyt,kad kai gulėjau pogimdymo pas manę daktarė per 7d yra 3k apsilankius,apie savo būseną pasiklausdavau siūles apžiūrinčią sesutę,nes kasdien tepdavo kažkokiu rudu,graužiančiu skysčiu..o kitos per dieną savų daug kartų sulaukdavo.. Quote (Vėja) Todėl ir sakau, jei būtų konkretus mokestis - tai ir vokelių nebereikėtų, būtų oficialu...Susimokėjai, gavai čekį už suteiktas paslaugas ir visiems gerai. Gydytojai, slaugos personalas gautų normalias algas, o Tu - normalias medicinines paslaugas. išdalies sutinku,bet pirmiausiai kaip minėjau žmonės turėtų uždirbt normalias pajamas,kad galėtų sau leist mokamas medicinos paslaugas..kol kas tai retam įmanoma.. Quote (Vėja) nu jau darosi juokinga...nieko aš nenorėjau, tiesiog ta tema buvo diskusijai...bet jau darosi "karšta"...Normaliose šalyse - medicina - mokama. lietuva dar toli gražu iki kitų šalių,bet aš supratau,kad tu nori kad žmonės nebeduotų kyšių aš ir už tai,bet daktarai(gerai kad nevisi)jau vos ne įpratę turėti savo "įkainius" ir nenorintiems duoti tai parodo nekruopščia priežiūra- liūdna..
Žinutę redagavo balandiene - Šeštadienis, 2010-05-15, 18:29:37 |
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-05-15, 18:19:00 | Nr. # 35 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Tinakris) O pas mus ji nemokama? Nu nu... aš tikrai moku,nes vis valstybė atsiskaičiuoja..
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-05-15, 18:27:13 | Nr. # 36 |
ištikima klubo narė
|
Aš tyliu - nebediskutuoju daugiau.
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-05-15, 18:34:05 | Nr. # 37 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) Aš tyliu - nebediskutuoju daugiau. o kodėl,juk visos išsakėm savo nuomones,aš nematau tame karo..man gal daugiau teko su kyšiukus imančiais daktarai susidurt,tai ir mąstau savaip..nes nenoriu duot visur kyšiukų,o kol kas į privačias vaikščiot neleistų šeimos pajamos.. aišku,dantis taisiaus privačiam kabinete,bet aš irgi rinkaus..
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-05-15, 18:41:48 | Nr. # 38 |
ištikima klubo narė
|
Nuomones mes išsakėm, tačiau reikia ir laiku pasitraukti, kai atmosfera kaista..
|
|
| |
Odeta |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-05-15, 20:48:45 | Nr. # 39 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-11
vieta: Aukštaitija
vaikai: Dvi dukrytės.
|
Quote (Vėja) Nesutinku, tai kiekvieno pasirinkimas. Nelabai tikiu, ta geresne priežiūra, bet gal ji tokia ir būna... Patikėk, kad būna. Galiu ranką prie širdies pridėjusi pasakyti. Aš gimdyme nedaviau nei lito tai mano mažosios ne tik, kad nenumaudė, bet net galvytės neišplovė. Apvalė drėgna servėtėle ir viskas. Tai ko tik ant galvytės plaukučiuose nebuvo... O kita mamytė davė 100 litukų, tai nors galvytę nuplovė vaikui. Quote (Vėja) nu jau darosi juokinga...nieko aš nenorėjau, tiesiog ta tema buvo diskusijai...bet jau darosi "karšta"...Normaliose šalyse - medicina - mokama. Bet jose ir minimumas kitoks, ir algos ir pašalpos, bei kotos socialinės garantijos Quote (Vėja) Nuomones mes išsakėm, tačiau reikia ir laiku pasitraukti, kai atmosfera kaista.. Įdomi ir prasminga diskusija Nemanau, kad kam reikėtų trauktis. Šaunu, kad galim tokias problemas aptarti,pasitarti, gal net padėti vienos kitoms. Nesvarbu kam kieno nuomonė nepatinka. Visos kalba iš savo patirties ir suvokimo. Taip ir turi būti 
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-05-15, 20:52:48 | Nr. # 40 |
administratorė
|
Quote (balandiene) aš tikrai moku,nes vis valstybė atsiskaičiuoja Tai ir aš apie tą patį 
|
|
| |
Odeta |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-05-15, 20:55:53 | Nr. # 41 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Tinakris) Tai ir aš apie tą patį wink Visi mokam ir iš visų atskaičiuoja, jei tik gauname kokias legales pajamas. 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-05-17, 12:46:31 | Nr. # 42 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Odeta) Įdomi ir prasminga diskusija Nemanau, kad kam reikėtų trauktis. Šaunu, kad galim tokias problemas aptarti,pasitarti, gal net padėti vienos kitoms. Nesvarbu kam kieno nuomonė nepatinka. Visos kalba iš savo patirties ir suvokimo. Taip ir turi būti Diskusija gal ir prasminga, bet...aš prieš gimdydama žinojau, kad galiu rinktis - jei būčiau norėjusi, būčiau gimdžiusi privačioje...nesu tokia šiltnamio gėlė, kad man būtų blogai valstybinėje įstaigoje. Tik norėjau parodyti, kaip absurdiškai gydytojai, slaugos personalas gyvena tokiose valstybinėse įstaigose...
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-05-18, 14:41:47 | Nr. # 43 |
ištikima klubo narė
|
aš dabar taip pagalvojau,kad nors ir kaip blogai medicinos atstovai gyvena,bet jie irgi turi sažinę ir galėtų tų kyšiukų neimti,nereikalauti(kaip kartais būna),tuolabiau,kad prisiekia hipokrato priesaika..nes kai pagalvoji ir aš rišdama puokštes galėčiau gaut "dovanytes" juk kuriu kažkam grožį,o kai kurie net iki cento paprašo suskaičiuot kiek kuri gėlė ir lapelis kainuoja,neskaitant,kad aš atiduodu savo kūrybą veltui(gaudama minimumą).. čia visur galima taikyt..
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-05-18, 17:14:35 | Nr. # 44 |
ištikima klubo narė
|
Vieni galėtų neduoti - kiti neimti. Tada ir problemų nebūtų. Įpročiai blogiau už prigimtį...
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-05-19, 07:29:45 | Nr. # 45 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) Vieni galėtų neduoti - kiti neimti. Tada ir problemų nebūtų. Įpročiai blogiau už prigimtį... va su šitu sutinku 
|
|
| |
Odeta |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-05-19, 13:10:58 | Nr. # 46 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) ieni galėtų neduoti - kiti neimti. Tada ir problemų nebūtų. Įpročiai blogiau už prigimtį... Kad taip Dievui į ausį kaip sakoma. Bet čia isišaknyjęs blogis.
|
|
| |
Lafe |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2011-12-06, 18:33:44 | Nr. # 47 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2011-12-06
vieta: Vilnius
vaikai: Sunus Kasjan
|
Niekam jokiu pinigeliu nemokejau tik kadangi mazius visa para buvo naujagimiu skyriuje tai kai israse vyras naujagimiu skyriaus darbotojoms atveze torta 
|
|
| |
Lauraq |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2015-05-26, 08:13:17 | Nr. # 48 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2015-05-20
|
Fhjb
|
|
| |