Forumas Atvirukai

Diskusijų forumas geriems žmonėms
Paieška
Reklama
Mes soc. tinkluose
Google +

Facebook'e
Reklama
Kalbykla
500
Šiandien

Vardadienį švenčia:

Gimtadienį švenčia:
minimi(40)

-PASVEIKINK-

Naujos žinutės forume
Paieška | Klubo nariai | Taisyklės

Alimentai
Vėja Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-11-29, 09:42:14 | Nr. # 26
ištikima klubo narė

nuo: 2008-11-25
žinutės: 4182

dovanėlės: 20
laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Vakar per radiją, berods, girdėjau, kad bus naikinamas alimentų fondas iš kurio vaikai gauna pinigus, jei tėvas/motina jų nemoka...Siaubas kažkoks...aš nekalbu apie tai, kad tokie žmonės neatsakingi, bet ką reikės daryti tiems tėvams, kuriems gyveno tvarkingai ir dirbo, bet nesusiklostė gyvenimas su vaiko motina/tėvu, o tie pinigai buvo gyvybiškai svarbūs ir reikalingi...

Nuskurdinkim visą Lietuvą - pensininkus, motinas/tėvus, invalidus...Tada nei vieni, nei kiti vieni kitiems padėti negalės...Vaikai, nesugebės padėti pensininkams tėvams, galbūt jei neturi darbo...o tėvai pensininkai savo vaikams, nes galbūt jie neturi darbo...Apie neįgalius žmones aš jau nekalbu - pasityčiojimas visiškas...

Odeta Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-02-15, 18:09:35 | Nr. # 27
ištikima klubo narė

nuo: 2009-02-11
žinutės: 4947

vieta: Aukštaitija
vaikai: Dvi dukrytės.
Norėjau paklausti. Gal yra numanančių ką nors šiuo klausimu. Kadangi vyras negauna nei lito jokių pajamų ar gali kreiptis į teismą dėl alimentų sumažinimo, to priklausančio 139 litų? Jo buvusioji ,,reketuoja" mane, kad pervesčiau alimentus arba kreipsis į anstolius. Pasakė, jog dabar kai gims mano kitas vaikas iš vienkartinės pervesčiau alimentus. Bet tai juk mano vaiko pinigai man tikrai pikta, kad negalėsiu savo vaikui nupirkti kaiko, nes pervesiu jai. Taip skolose sėdim, gyvenam grynai iš mano pinigų. Tai kodėl aš turiu dar išlaikyti vaiką iš pirmos santuokos??? Šį mėnesį nepervedžiau jai alimentų, nes dar būtų reikėje nepirkt savo vaikui pampersų, maisto... dontknow Kodėl turiu atimti pinigus iš savo vaiko ar iš gimusio?
chaos

Odeta Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-02-15, 18:16:27 | Nr. # 28
ištikima klubo narė

Gal kas susidūrėte su tokiu atveju? Pasidalinkit patirtimi...

Vėja Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-02-15, 18:40:50 | Nr. # 29
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Odeta, teisiškai iš Tavo pašalpos ji nieko negali išsireikalauti. Kadangi iš vieno vaiko negali atimti ir atiduoti kitam. Juk Tavo šeima, nėra atsakinga už anos šeimos išlaikymą. Turiu galvoj, kad tik tavo vyras atsakingas už ano vaiko išlaikymą. Paprastai - mokama alimentų suma skiriantis apibrėžiama dokumentuose, kiek kas mėnesį bus mokama. Jei Tavo vyras yra užsiregistravęs darbo biržoje, jam gali išskaičiuoti iš pašalpos, o jei ne - tai ji gali tik paduoti anstoliams ir jei Tavo vyras turi kažkokio turto įgyto iki judviejų santuokos - tai ji tik gali pretenduoti į tai, kaip į alimentus.

Nežinau, ar aiškiau...Bet gal jei turėtumėt galimybę pasikonsultuokit su teisininkais. http://www.teisescentras.lt/forumas....c7a2096

Vėja Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-02-15, 18:48:01 | Nr. # 30
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Kai vyras nedirba ir galbūt neturi net turto, tai bus skaičiuojama kaip įsiskolinimas ir susikaupusią sumą anksčiau ar vėliau turės sumokėti. Kai pradės dirbti, įsigys turto ar panašiai.

Odeta Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-02-16, 08:37:58 | Nr. # 31
ištikima klubo narė

Quote (Vėja)
Kai vyras nedirba ir galbūt neturi net turto, tai bus skaičiuojama kaip įsiskolinimas ir susikaupusią sumą anksčiau ar vėliau turės sumokėti. Kai pradės dirbti, įsigys turto ar panašiai.

Taip, stovo darbo biržoje, bet jau seniai ir kol gaudavo pašalpas mokėdavo, o dabar nėra iš ko... Jai ir butas atliko, ir kompensacijas gauna, o paskambinusi grasina, kad mokėčiau iš savo arba kreipsis pas anstolius, nes jos vaikas labai daug suvalgo ir pan. o namuose daromi remontai ir pan. O maniškis nei lito pajamų neturi, aš jį išlaikau. Manau čia nelygios teisės - jei -mogus tokioje duobėje ir dar skolas ant galvos tokios...
O mano padėtis dar suknistesnė, jei nemokėsiu anstoliam perduos, sumoku savo vaikui neiko nebe įperku... Net sau batų... bang Tai taip vadinas dar kai pasiima maniškis jį pas mus irgi iš savo išlaikau, dar labiau bankrotan savo šeimą varau dont ... jei tai moteriai ne sarmata lupt alimentų iš mano vaiko pinigų, tai sakiau gal reikės pradėt reikalauti, kad įdėtų vaikui maistui pinigėlių, jei nori,kad pas mus pabūtų. O ką daryti? Jaučiuosi įvaryta į kampą bang Išlaikydama svetimą vaiką, atimu iš savojo ir iš savęs pinigus. Nežinau trūko kantrybė jau.... bang bang bang

balandiene Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-02-16, 13:21:54 | Nr. # 32
ištikima klubo narė

nuo: 2009-02-10
žinutės: 10973

vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
dovanėlės: 31
laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Odeta, mano manymu,tikrai nieko iš saves nemokėk,aišku susikaups,bet po darbo biržos(po pusės metų) tegu vyras nueina į globos rūpybos skyrių ir gaus kažkiek,tada ir atiduos..sunku,ką patart,bet kai nėra pinigyčių gi nenupieši..

Balanda Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-02-16, 15:05:06 | Nr. # 33
administratorė

dovanėlės: 36
Odeta, nieko tu tai moteriškei nemokėk no Nei ji, nei anstoliai iš tavo pinigėlių nepaims nė lito no Gali būt tuo tikra wink Ir nesileisk būti įsprausta į kampą. Ta moteriškė specialiai tave baugina... Nieko ji tau nepadarys wink

Vėja Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-02-16, 15:49:19 | Nr. # 34
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
O butas buvo, kieno vardu? Jos ar Tavo vyro...

Odeta Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-02-16, 16:45:54 | Nr. # 35
ištikima klubo narė

Quote (Vėja)
O butas buvo, kieno vardu? Jos ar Tavo vyro...

Duotas socialinis būstas jiems abiems ir vaikui jų. O maniškis paliko jai ir vaikui, juk negyventų ten jokiu atveju.
Quote (Tinakris)
Odeta, nieko tu tai moteriškei nemokėk no Nei ji, nei anstoliai iš tavo pinigėlių nepaims nė lito no Gali būt tuo tikra wink Ir nesileisk būti įsprausta į kampą. Ta moteriškė specialiai tave baugina... Nieko ji tau nepadarys wink

Quote (balandiene)
Odeta, mano manymu,tikrai nieko iš saves nemokėk,aišku susikaups,bet po darbo biržos(po pusės metų) tegu vyras nueina į globos rūpybos skyrių ir gaus kažkiek,tada ir atiduos..sunku,ką patart,bet kai nėra pinigyčių gi nenupieši..

Ačiū už patarimus mielosios cheek cheek cheek Aišku nieko man, bet ką padarys jam - vienu ar kitu atveju palies mus abudu. Juk bendras iždas, kad ir skurdokas 1tooth Na, pasinervavau, išsiverkiau, dabar jau kažkaip tai ramiau.

Vėja Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-02-16, 16:50:30 | Nr. # 36
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Odeta, nesinervuok - pagalvok apie lėliuką.
Be to savo situaciją gali aprašyt ir užsiregistruot forume, kur vakar įkėliau nuorodą...Manau, tikrai patars iš teisinės pusės. Todėl dar kartą sakau, nurimk ir nebėk įvykiams už akių..

Odeta Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-02-16, 16:58:49 | Nr. # 37
ištikima klubo narė

Quote (Vėja)
Odeta, nesinervuok - pagalvok apie lėliuką.
Be to savo situaciją gali aprašyt ir užsiregistruot forume, kur vakar įkėliau nuorodą...Manau, tikrai patars iš teisinės pusės. Todėl dar kartą sakau, nurimk ir nebėk įvykiams už akių..

agree

Tutti Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-02-16, 19:03:59 | Nr. # 38
klubo narys (-ė)

nuo: 2008-11-05
žinutės: 1190

vieta: Ten kur jura osia
dovanėlės: 6
Quote (Vėja)

agree Geriau pabandyti susitarti, kad palauktu, nes jei ta moteris kreipsis i antstolius skola gali zymiai padideti ohno
Aisku situacija bjauri, bet sutinku su Veja, tevas turi padeti islaikyti savo vaika.
Quote (Vėja)
Turiu galvoj, kad tik tavo vyras atsakingas už ano vaiko išlaikymą.

Vėja Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-02-16, 19:24:57 | Nr. # 39
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Man šitoj vietoj nesuprantamas vienas dalykas - kodėl ji skambina Tau, o ne Tavo vyrui? Tai jie abu turi tartis dėl vaiko auklėjimo ir išlaikymo, prie ko čia Tu? Žinoma, yra moteriškių, kurios lengvai "paplaukusios", su jomis nesusitarsi...

Vyrui ir taip teismas priteistų mokėti alimentus, kadangi jis pripažino tėvystę...Ne Tu, o Tavo vyras turėtų sukti galvą kaip uždirbti pinigus...Žinoma, dabar situacija visur sunki, bet vis gi - jis šeimos galva...

Odeta Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-02-17, 08:33:26 | Nr. # 40
ištikima klubo narė

Quote (Tutti)
Geriau pabandyti susitarti, kad palauktu, nes jei ta moteris kreipsis i antstolius skola gali zymiai padideti ohno
Aisku situacija bjauri, bet sutinku su Veja, tevas turi padeti islaikyti savo vaika.

Aš ir nesakau, kad neturi. Tiesiog man jau bloga nuo tokios situacijos... Vis dėl to kai santuoka ne pirma taip ir gaunasi, kad velkasi praeitis... chaos Aš jau nič nieko nebenoriu žinoti apie tą vaiką ir jų bėdas. O dar kai bus du mano vaikučiai, sakiau išvis apsimesiu,kad nepažįstu. Aišku tėvas tegu bendrauja kiek tik nori ir kada nori su savo vaiku, bet man neprivaloma kęsti jo. Tegu aš būsiu bjauri ir ragana, bet man savo vaikai rūpi, o ne svetimi ir neturiu versti save aukotis dėl kažko. Velniop tooth
Juk nebe kūdikis, o 15 metų bernas.

Vėja Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-02-17, 08:49:32 | Nr. # 41
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Odeta, palik visa tai spręsti vyrui. Tau paskutinės laukimo dienos - tad esi labai emocinga...Labai gerai suprantu Tavo situaciją, kartais man pačiai dėl visko nusvyra rankos...

Odeta Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-02-17, 11:44:22 | Nr. # 42
ištikima klubo narė

Quote (Vėja)
Odeta, palik visa tai spręsti vyrui. Tau paskutinės laukimo dienos - tad esi labai emocinga...Labai gerai suprantu Tavo situaciją, kartais man pačiai dėl visko nusvyra rankos...

Tikrai, kad nusviro...

Ritaka Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-02-17, 16:04:40 | Nr. # 43
ištikima klubo narė

nuo: 2009-03-09
žinutės: 3076

vaikai: du berniukai ir dukrytė
dovanėlės: 22
laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Odeta,čia tavo vyras turi rūpintis tais reikalais,ir jis turi galvą sukti,kaip išlaikyti šeimą ir savo vaikus.
O aš esu kitoje situacijos pusėje,nei Odeta........negaunu alimentų sūnui jau 11 metų,ir pati turiu rūpintis viskuo viena,o jo tėvui vienodai viskas......Priteista pati mažiausia suma kokia tik gali būti 1MGL mėnesiui,bet nesu gavusi nei vieno cento per šitiek metų.....

Odeta Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-02-18, 08:42:15 | Nr. # 44
ištikima klubo narė

Quote (Ritaka)
Odeta,čia tavo vyras turi rūpintis tais reikalais,ir jis turi galvą sukti,kaip išlaikyti šeimą ir savo vaikus.
O aš esu kitoje situacijos pusėje,nei Odeta........negaunu alimentų sūnui jau 11 metų,ir pati turiu rūpintis viskuo viena,o jo tėvui vienodai viskas......Priteista pati mažiausia suma kokia tik gali būti 1MGL mėnesiui,bet nesu gavusi nei vieno cento per šitiek metų.....

Tai gi va... Ir taip ir taip blogai. Na, nieko kaip nors išgyvensim. O Tau patarčiau kreiptis į anstolius ir viskas, jei taip piktybiškai nemoka.

Vėja Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-02-18, 09:25:26 | Nr. # 45
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Jei vyras dirba nelegaliai ir neturi jokių oficialių pajamų - nieko neišsireikalaus.

Ritaka Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-02-18, 09:49:45 | Nr. # 46
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (Odeta)
O Tau patarčiau kreiptis į anstolius ir viskas, jei taip piktybiškai nemoka

Quote (Vėja)
Jei vyras dirba nelegaliai ir neturi jokių oficialių pajamų - nieko neišsireikalaus.

Čia jau praeiti tie keliai,nes buvo labai sunkių momentų.......Anstoliai pasake-mes nusiunčiame į metus porą paraginimų! ohno ,kad mokėtų alimentus.......O vaikams tai kasdien reikia valgyti,rengtis...........

Vėja Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-02-18, 10:11:31 | Nr. # 47
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Sutinku. Bet tokiu atveju - bent jau vaikui senatvėje tėvo nereikės išlaikyt (jei kartais atsitiktų kokia nelaimė), nes akivaizdu, kad juo nesirūpina.

Ritaka Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-02-18, 10:25:14 | Nr. # 48
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (Vėja)
bent jau vaikui senatvėje tėvo nereikės išlaikyt (jei kartais atsitiktų kokia nelaimė), nes akivaizdu, kad juo nesirūpina.

Tai ir bijau,sakau,kad kas jo nepaprotintų-pamokės kokius metus,o paskui tasykis su juo........Dar porą metelių reikia kaip nors išlaukti

balandiene Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-02-18, 12:58:59 | Nr. # 49
ištikima klubo narė

nuo: 2009-02-10
žinutės: 10973

vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
dovanėlės: 31
laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (Ritaka)
Čia jau praeiti tie keliai,nes buvo labai sunkių momentų.......Anstoliai pasake-mes nusiunčiame į metus porą paraginimų! ,kad mokėtų alimentus.......O vaikams tai kasdien reikia valgyti,rengtis...........

o nebuvai kolsultuotis,nes anksčiau žinau jei tėvas nemokėdavo valstybė motinos mokėjo,tik lyg ir žadėjo svarsyt ir nebemokėt

Vėja Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-02-18, 13:58:14 | Nr. # 50
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Tokia šios temos pradžia ir buvo...

Search:
Prisijungimas
Reklama
Mūsų draugai
Kirpėja Inga
MMA klubas
Jūsų nuoroda čia

Radijas ¦ Dienoraštis ¦ Mūsų draugai ¦ Google+ ¦ Facebook ¦ Adf.ly ¦ Kontaktai ¦ Grįžti į viršų Į viršų

Hosted by uCoz man ftp