Ledai
|
|
|
Balanda |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2011-07-17, 11:30:38 | Nr. # 2 |
administratorė
|
500 g šviežios saldaus pieno varškės (minkšto neslėgto "panyro"); 175 g šilto minkšto kambario temperatūros sviesto; 150 g cukraus; 100 g džiovintų kokoso drožlių įminkyti ir dar šiek tiek apvoliojimui; Ant peilio galo maltos vanilės ankšties arba kelių lašų natūralios vanilės ekstrakto.
Varškę pertrinkite pirštais, kad neliktų gumuliukų, suberkite cukrų, pasirinktą vanilės formą ir minkykite, kol cukrus ištirps. Įminkykite minkštą sviestą ir kokoso drožles. Masę įdėkite valandai į šaldytuvą, kad sustingtų. Ištraukę greitai, kad nespėtų atšilti, delnais formuokite apie 30-40 g svorio vienodo dydžio rutuliukus, apvoliokite kokoso drožlėmis. Sudėkite ant plokščios lėkštės ar padėklo ir įdėkite į šaldymo kamerą. Prieš patiekdami išimkite iš šaldymo kameros kelioms minutėms, kad šiek tiek aptirptų. Išeina apie 25 vnt. rutuliukų.
jogosmityba.lt
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2011-07-17, 11:32:43 | Nr. # 3 |
administratorė
|
Kakaviniai su razinomis
2 kiaušiniai 5 šaukštai cukraus pudros 2 šaukštai kakavos 200g grietinės vanilinio cukraus razinų
Razinas suberti į indelį, užpilti verdančiu vandeniu ir tuoj pat nusunkti. Trynius atskirti nuo baltymų, ištrinti su cukrumi, baigiant trinti suberti kakavą. Standžiai išplakti baltymus. Atšaldytą grietinę išplakti, pusę išpilti į gylų dubenėlį ir gerai išmaišyti su cukraus pudrą ir vaniliniu cukrumi. Baltymus atsargiai išmaišyti su trintais tryniais, likusia grietine ir suberti razinas. Supilti į desertinius indelius, papuošti plakta grietine su cukrumi ir 1-2 valandas palaikyti šaldiklyje.
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2011-07-17, 11:33:48 | Nr. # 4 |
administratorė
|
Jogurtiniai ledai
2 kiaušinių tryniai, 50 ml cukraus pudros, 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus, 100 ml uogienės, 100 ml plakamos grietinėlės, 200 ml jogurto.
Suplakite kiaušinių trynius, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Įmaišykite uogienę. Gerai išplakite grietinėlę. Iš jos ir jogurto sumaišykite skystą masę. Jogurtinius ledus supilkite į formą ir šaldykite maždaug 4 valandas. Prieš patiekdami, jogurtinius ledus valandą atitirpinkite šaldytuve.
|
|
| |
|
|
ginta002 |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2015-05-26, 20:06:52 | Nr. # 7 |
naujokas (-ė)
nuo: 2015-05-15
|
Skaniai atrodo
|
|
| |