Mes soc. tinkluose |
Google +
Facebook'e
|
|
|
Bandelių receptai
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-11-18, 09:03:38 | Nr. # 1 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Radau šį receptą žurnale: PYRAGĖLIAI SU GRYBAIS Tešlai: - 20 g mielių - 1/2 l pieno - 1/2 kg miltų - 1 kiaušinis - druskos - šiek tiek cukraus Įdarui: - šviežių, džiovintų arba silpnai marinuotų (sūdytų) grybų - svogūnų - druskos - prieskonių Mieles ištirpinti šiltame piene arba vandenyje. Sumaišyti su kitais produktais. Išminkyti tešlą ir palikti kilti. Šviežius grbus apvirti, susmulkinti, jei džiovinti - išmirkyti, išvirti, sumalti ar smulkiai supjaustyti ir apkepinti su svogūnais. Silpnai marinuotus grybus (arba pjaustytus pievagrybius) užtekstiesiog apkepinti su svogūnais ir prieskoniais. Iškočioti tešlą. Į išpjautus jos apskritimus dėti grybų įdaro ir padaryti nedidelius koldūno formos pyragėlius. Kepti įkaitintame aliejujue. Skaniausia valgyti šiek tiek atšalusius... Man, regis, turėtų gautis labai skanūs pyragėliai 
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-11-19, 13:54:03 | Nr. # 2 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
Bandelės su cinamonu Ingredientai: Kvietiniai miltai, 800 gramų Sviestas, 140 gramų Cukrus, 150 gramų Pienas, 300 mililitrų Mielės, sausos, 7 gramai Cinamonas, truputį Druska, truputį Paruošimas: Į pašildytą pieną suberti mieles, cukrų (100g) išmaišyti ir palikti keletą minučių. Po to suberti miltus, druskos žiupsnelį ir išminkyti tešlą, baigiant minkyt supilti ištirpintą sviestą (100g) pastatyti 50 min. šiltai kad, tešla pakiltų. Paruoštą tešlą iškočioti 5 mm storio sluoksniu, paviršių patepti sviestu, pabarstyti cukrumi ir cinamonu (pagal skonį) ir vynioti vyniotinį, jį supjaustyti 5 cm plocio bandelėm, sudėti į skardą, 20 min palikti, kad pakiltų ir kepti 15-20 min 200-240 temperatūroje.
Žinutę redagavo stebėtoja - Ketvirtadienis, 2009-11-19, 13:55:14 |
|
| |
Tutti |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-12-13, 09:18:29 | Nr. # 3 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-11-05
vieta: Ten kur jura osia
|
Mieline tesla, tinka ir bandeliams ir pyragiciams ir pyragams Reikes: 250g grietines (ne maziau 15% riebumo) 250 ml grietineles 250ml 3,5% pieno Jei namie laikina krize, galima pakeisti paprastu pienu, ar tiesiog paimti 750ml vandens. Pasildyt ir ideti 2 valg. s. cukraus, truputi druskos, 2 valg. s. alejaus, apie 16gr svieziu mieliu (1/3 50gr pakelio) ir viska sumaisyti. Paskui supilti miltus (pries naudojant geriausia prasijoti, tesla bus puri), kiek tiksliai sunku pasakyt, priklauso nuo miltu, bet man lieka apie 1/3 2kg miltu pakelio. Gerai ismaisyt, ir va cia svarbiausias momentas, kad butu skanus gaminiai is musu teslos, reikia ne maziau 15 min minkyti tesla, o geriausiai ir daugiau. Nezinau, kodel taip iseina, bet patikrinta praktikoj, net jei paimti tik miltus, vanduo, truputi cukraus, druskos,mieliu ir alejaus, iseina labai skanus pyragaiciai ar bandeliai. Jei norim, kad tesla butu saldesne, galima ideti daugiau cukraus. Kildinti siltoj vietoj apie valanda, kai pakils dar karta suminkyti ir kai pakils jau galima daryt ar bandeles, ar pyragaicius, ar pyragus. Skanaus.
Žinutę redagavo Tutti - Sekmadienis, 2009-12-13, 14:48:02 |
|
| |
upokšnis |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-03-07, 19:26:35 | Nr. # 4 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-07-20
vieta: Kaunas
|
Mielinės bandelės 1 pak. sausų mielių 250g. pieno 50g.cukraus 1 kiaušinis 50g.aliejaus 1 žiupsnelis druskos 500g miltų aguonų 1.Mažame dubenyje pašildykite (tačiau jokiu būdų neužvirinti!)šlakelį pieno,į jį įdėti truputi cukraus,suberti sausų mielių miltelius ir išmaišius įstatyti į dubenį su karštu vandeniu.Svarbu mieles neperkaitinti.Jos pabus-suputos,pradės korėti,kilti-per keliolika minučių. 2.Į kitą dubenį įmušti kiaušinį,supilti likusį cukrų,pieną,aliejų,įberti druskos.Viską gerai išmaišyti.Supilti "pažadintas" mieles. 3.Suberti miltus ir gerai išminkyti tešlą-neturėtu kibti prie rankų.Leisti jai pakilti. 4.Mažą gumulėlį tešlos delnais susukame lyg virvutę ir sumezgame mazgą.Vienas jo galas.spustelėjus pirštais bus paukštuko galva.Kitas,peiliu įpjovus kelis rėželius,-uodega.(Turiu minti velykom panaudot vietoj duonelės ar batono,tik įdėt daugiau druskytės ir pabarstyti kmynais ar lynu sėklom.) 
Žinutę redagavo upokšnis - Pirmadienis, 2010-03-08, 09:41:24 |
|
| |
Murlyka |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-03-08, 14:27:55 | Nr. # 5 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-03-22
vieta: Kaimas.
vaikai: Gabija
|
Quote (upokšnis) Mielinės bandelės 1 pak. sausų mielių 250g. pieno 50g.cukraus 1 kiaušinis 50g.aliejaus 1 žiupsnelis druskos 500g miltų aguonų 1.Mažame dubenyje pašildykite (tačiau jokiu būdų neužvirinti!)šlakelį pieno,į jį įdėti truputi cukraus,suberti sausų mielių miltelius ir išmaišius įstatyti į dubenį su karštu vandeniu.Svarbu mieles neperkaitinti.Jos pabus-suputos,pradės korėti,kilti-per keliolika minučių. 2.Į kitą dubenį įmušti kiaušinį,supilti likusį cukrų,pieną,aliejų,įberti druskos.Viską gerai išmaišyti.Supilti "pažadintas" mieles. 3.Suberti miltus ir gerai išminkyti tešlą-neturėtu kibti prie rankų.Leisti jai pakilti. 4.Mažą gumulėlį tešlos delnais susukame lyg virvutę ir sumezgame mazgą.Vienas jo galas.spustelėjus pirštais bus paukštuko galva.Kitas,peiliu įpjovus kelis rėželius,-uodega.(Turiu minti velykom panaudot vietoj duonelės ar batono,tik įdėt daugiau druskytės ir pabarstyti kmynais ar lynu sėklom.) Jau zinau ko noriu 
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-03-08, 14:36:07 | Nr. # 6 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
tikrai gražu ... bet man reikėtų visos amžinybės pakol tokia išraityčiau ... ir dar ko gero ne paukštukas , o špyga gautųsi
|
|
| |
Odeta |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-03-08, 20:54:56 | Nr. # 7 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-11
vieta: Aukštaitija
vaikai: Dvi dukrytės.
|
Kaip aš mėgstu bandeles... 
|
|
| | | | |
Ievux |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-04-11, 11:15:09 | Nr. # 11 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-04-07
vieta: Šiauliai
vaikai: Danielius ir Arturas
|
Quote (smeizike) kaip jums tesla nelimpa prie ranku ir bandeles minkstos gaunasi? Rankas pasitepu aliejumi Quote (smeizike) patalpinau i saldytuva o jame iskilo taip kad net per krastus issiliejo Mieline tesla galima deti i saldytuva,ir ji vis tiek ten iskils jei labai limpa ,nebijok aliejaus i tesla ipilt ciuciut 
|
|
| |
smeizike |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-04-11, 21:36:15 | Nr. # 12 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-03
vieta: Kaunas
vaikai: vaikiukas jau pakeliui :)
|
Quote (Ievux) nebijok aliejaus i tesla ipilt ciuciut tai kad, zinokit to aliejaus pyliau, ne ciuciut, biski paminkau ir vel limpa, tai to aliejaus gavosi daug. O nuo jo gaunasi bandeles riebesnes? 
|
|
| |
|
|
|