Mes soc. tinkluose |
Google +
Facebook'e
|
|
|
Sriubos, sriubelės, sriubytės
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-01-28, 09:21:02 | Nr. # 1 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Trinta grybų sriuba 4 porcijoms: - 300 g grybų - 100 g sviesto - 120 ml grietinėlės - sauja kapotų petražolių - 70 g miltų - 700 ml daržovių sultinio - druska, juodieji pipirai Grybus nuplaukite ir susmulkinkite. Taip pat susmulkinkite ir svogūną. Iš tirpinkite 50 g sviesto, jame gerai apkepkite svogūnus ir gybus. Į juos įmaišykite pusę nurodyto petražolių kiekio. Atskirame puode ištirpinkite likusį sviestą ir suberkite miltus, gerai išmaišykite, kol masė taps rusva. Tuomet supilkite verdantį sultinį. Sudėję apkeptus grybus ir svogūnus, sriubą virkite 10 - 15 minučių. Galiausiai supilkite grietinėlę ir išplakite sriubą specialiu plaktuvu. Papuoškite likusiomis petražolėmis.
|
|
| | |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-01-29, 11:25:07 | Nr. # 3 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
Quote (Tinakris) Mūsų šeima labai mėgsta įvairias sriubas mes irgi , mano dičkis tai kartais net su kiaurasamčiu semia , ypač kopūstų 
|
|
| | | |
balandiene |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-02-19, 13:45:09 | Nr. # 6 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
Quote (Murlyka) As kazkaip neapskaiciuoju ir man sriubos tirstos iseina, o sugyventinis nemegsta tirstuminiu... Uzvakar vire burokus su rukytais sonkauliais, liuks jam gavosi o tu jam viršų nugribk,ten skysčiau,o pati tirštesnę kimšk beja,aš kitą kart,jei labai tirčiai liekau užvirinu vandens įpylus dadedu prieskonių ir vėl 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-02-19, 15:15:57 | Nr. # 7 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Quote (balandiene) vyrelis kiek gyvenam valgydavo burokėlius,šaltibarščius ir kopūstus, Pasirodo, yra dar kuo Tave jam stebint... 
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-02-19, 16:09:51 | Nr. # 8 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
Aštri trinta pomidorų sriuba su pupelėmis 1 l vandens, 250 g pomidorų padaže konservuotų baltųjų pupelių, 250 g konservuotų raudonųjų pupelių, 250 g naminio faršo, 1 kiaušinis, 250 g pomidorų tryrės, 2 svogūnai, 1/2 žaliosios paprikos, 1 morka, 1 bulvė, 2 pomidorai, druskos, aitriosios paprikos, žalumynų. Į faršą įmuškite kiaušinį, suberkite 1 smulkintą svogūną, druskos, pipirų, gerai išmaišykite ir paruoškite nedidelius kukuliukus. Juos sumeskite į verdantį vandenį ir pavirkite 7-8 min. Tuo metu susmulkinkite likusį svogūną, morką, papriką, bulvę ir truputį pakepinkite su aliejumi. Išvirusius kukuliukus išgriebkite į lėkštę, o į vandenį, kuriame jie virė, sudėkite pakepintas daržoves. Virkite, kol bulvės visai suminkštės. Tada sriubą sutrinkite smulkintuvu iki tyrės konsistencijos. Supilkite pomidorų tyrę ir pavirkite dar 2-3 min. Šviežius pomidorus nuplikykite, atvėsinkite po šalto vandens srove, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Į sriubą sudėkite konservyotas pupeles, pomidorų kubelius, įberkite aitriosios paprikos , druskos ir pavirkite apie 5 min. Į lėkštes įdėkite faršo kukuliukų ir užpilkite karšta sriuba. Pabarstykite žalumynais ir patiekite.
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-02-20, 09:35:50 | Nr. # 9 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
stebėtoja, skaniai skamba 250 g pomidorų tryrės, o padažas netinka?
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-02-22, 13:47:31 | Nr. # 10 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
Quote (balandiene) skaniai skamba 250 g pomidorų tryrės, o padažas netinka? tinka , tinka aš jį ir dedu yra toks su daržovėm "sodžiaus " man labai skanu būna 
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-02-22, 21:45:02 | Nr. # 11 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
Quote (stebėtoja) tinka , tinka aš jį ir dedu yra toks su daržovėm "sodžiaus " man labai skanu būna kažkada aš iš jo tik daržoves gaudžiau vietoj salotų,labai skanus ir berods 70proc pomidorų 
|
|
| | |
balandiene |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-02-23, 11:46:30 | Nr. # 13 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
Quote (Tinakris) Vakar po darbo grįžusi išviriau "burokynę" Mes labai mėgstame šią sriubą - mergytės valgė net ausys lingavo pas mus vyras šiandien burokėlių sriubos išvirė,irgi labai valgoma 
|
|
| | |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-02-28, 13:40:32 | Nr. # 15 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
Žirnienė su skrebučiais Žirnienei pagaminti prireiks: * 250 g žirnių, * 250 g morkų, * 200 g rūkytos šoninės, * 200 g duonos, * Aliejaus, * Šaukštas miltų, * Svogūnas, * Česnako skiltelių,(šito aš nededu) * Mairūnų, * Druskos. Šoninę susmulkinkite ir iš jos išvirkite sultinį. Į sultinį sudėkite supjaustytas morkas ir išmirkytus žirnius. Virkite , kol žirniai suvirs. Pertrinkinte per sietelį , jei sriuba labai tiršta, įpilkite karšto virinto vandens. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, berkite miltus ir maišydami kaitinkite apie 5 minutes. Sukrėskite į sriubą . Česnako skilteles sugrūskite su mairūnais ir druska. Kai sriuba užvirs, dėkite sugrūstą česnaką. Duoną suraikykite kubeliais ir paskrudinkite karštame aliejuje. Patiekdami priberkite skrebučių. Skanaus ! jei kažko neturite visada galima nedėti arba pagardinti kažkuo kitu
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-02-28, 13:55:09 | Nr. # 16 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
skanu,tik aš netrinu,mairūno,čiasnako ir skrebučių nededu,mmm apsiseilėjau 
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-02-28, 14:02:18 | Nr. # 17 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
Quote (balandiene) mairūno,čiasnako ir aš nededu , o su skrebučiais pabandyk labai skanu 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-09-08, 16:44:26 | Nr. # 18 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena Tikriausiai neapsiriksiu sakydama, kad skaniausias kinietiškas maistas Klaipėdoje yra AUKSINIO LIŪTO restorane, netoli senojo turgaus. Firminis mūsų šeimos patiekalas dėl kurio mes visada ten keliaujam - baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena. Nerealus skonis, ypatingai tinka, kai esi sušalęs arba reikia "pataisyti" sveikatėlę... Tad bandau "perteikti" jos skonį - naminėmis sąlygomis... Regis, pavyko Receptas: - 3 l vandens - pora vištų krūtinėlių filė (tikriausiai nereikia rašyti, jog gaunasi kokie keturi gabaliukai - pusė pakelio baltųjų kiniškų grybų (jų būna IKI parduotuvėje) - 0,5 šaukšto baltųjų pipirų (kadangi šito „gėrio“ parduotuvėje neradau, man puikiai tiko Santa Maria Citrinpipirai) - 1 samtis acto - 1 samtis cukraus - 2 arbatiniai šaukšteliai juodųjų pipirų - druskos pagal skonį Taigi pradedame gaminti. Pirmiausia užkaičiame 3 l vandens, kol šis užvirs juostelėmis susipjaustome vištos krūtinėlės file. Vandeniui užvirus sumetame pjaustytą vištieną ir verdame. Pusę pakelio baltųjų kiniškų grybų užpiltame verdančiu vandeniu ir palaikome 10-15 min, tuomet supjaustome. Toliau tuos pačius grybus sudedame į puodą ir toliau verdame kartu su vištiena. Į vištienos sultinį suberiame samtį cukraus, supilame samtį acto, pagal skonį įberiame druskos, suberiame baltuosius pipirus, kadangi aš jų neradau – tai padariau eksperimentą su Santa Maria citrinpipiriais, jų įbėriau gerus du valgomus šaukštus. Mūsų šeimyna mėgsta gana aštriai – tad dar įbėriau du arbatinius šaukštelius juodųjų pipirų. Patarimas – siūlau visuomet ragauti, kad nenurūgštintumėte ir ne nuaštrintumėte... Sriubytę paverdam kokias 15 – 20 min. Ir štai Jums kiniškai lietuviška sriuba. Skanaus visiems!
|
|
| |
minimi |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-09-09, 16:31:49 | Nr. # 19 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-18
vieta: kaunas
vaikai: justas
dovanėlės: 32
laimėjimai:
|
labai skani trintu morku sriuba,tik pas mane nieks nevalgo,tik as ir justukas,man labai skanu 
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-09-09, 17:46:25 | Nr. # 20 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
Quote (Vėja) Baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena oho acto man but Quote (minimi) trintu morku sriuba laukiu man skanu svogunu sriubyte,netycia anadien pagaminau.. daug svogunu,kelios morkos,bulves,cukinijos,lasinuku truputi,batono kelios riekytes,prieskoniai.. pradzioj virt pjaustytas morkas ir bulves,kai pasidaro neitin kietos idet cukinijos gabaliuku..tik daug skysciu nepilkit... svogunus pakeps su siek tiek lasinuku,as dejau sviezius,tada kai isverda darzoves puodan supilt biveik visus svogunus su lasinukais ir blenderiu sutrint,tada ipilam kiek norit skyscio,ir uzpilam likusius keptus svoguniukus.. batona supjaustyt mazais kubeliais ir pakept sausoj keptuvej,ibert sriubyten kai valgom.. mum patiko 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-09-09, 17:46:31 | Nr. # 21 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Pas mus morkų namie kaip tik labai daug, parašyk receptuką, gal ir mūsų šeimynai patiks 
|
|
| |
minimi |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-09-13, 21:01:35 | Nr. # 22 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-18
vieta: kaunas
vaikai: justas
dovanėlės: 32
laimėjimai:
|
Quote (Vėja) Pas mus morkų namie kaip tik labai daug, parašyk receptuką, gal ir mūsų šeimynai patiks 1 litras vandens 2 saukstai aliejaus 2 svogunai 2 cesnako skilteles 500g morku 2 vistienos sultinio kubeliai 2 saukstai citrinu sulciu(nors as nedejau) druskos pagal skoni 200g lydyto surio i keptuve ipyle aliejaus neaukstoje temperaturoje5 minutes pakaitinkite smulkinta svoguna ir cesnaka.i puoda supilkite vandeni,sudekite plonais grezineliais pjaustytas morkas,sutrupintus sultinio kubelius,svoguna ir cesnaka,troskinkite 15 min.supilkite lydyta sureli ir viska sutrinkite kombainu ar blenderiu,pagadinkite cirtinu sultimis,druska,vel pakaitinkite(nebeuzvirkite).skanaus
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-09-14, 07:47:52 | Nr. # 23 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Quote (balandiene) oho acto man but Tikrai nebūtų, kadangi cukrus tai "atsveria"...o kur dar prieskoniai... Minimi, ačiū, reikės išbandyti....
|
|
| |
|
|
|