kotletams ar maltinukams darau visai parastą padažą : pienas ar vanduo šaukštas pomidorų padažo , truputukas sojų padažo (aš dedu sojų -grybų) priekonių ir šaukštas miltų , viską gerai išmaišau ir pilu ant besitroškinančių kotletukų , padažo tirštumą galima pasidaryti norima , tiesiog daugiau miltų ir padažas tirštesnis ...
Mano močiutė prie "ežiukų" darydavo nerealaus skanumo padažiuką, kiek pamenu:
Supjaustydavo lašinukus ir spirgindavo ant keptuves arba jau sulydytus taukus su spirgučiais ištirpindavo keptuvėje, supildavo pieno arba nugriebtą grietinę, į dėdavo miltų - tai net dabar kai pagalvoju užsimanau to padažo su paprastom paprasčiausiom bulvėm.
dabar kai pagalvoju užsimanau to padažo su paprastom paprasčiausiom bulvėm.
aha aš tokį kartais darau su bulvių koše kai nieko daugiau nesugalvoju tik ten būna spirgučiai ,svogūnai , viskas pakepta , dar priekoniai ir kai baigia keps porą šaukštu grietinės , dar kokias 3min patroškinu viską ir su bulvių koše ir raugintu agurku ir viskas skanaus
Žinai kai parašiai šią temą tai ilgai galvojau , kad nežinau jokių padažų kažkaip padažas man asocijuojasi su kažkuo sudėtingu daug kruopštaus darbo ir daug produktų reikalaujantis dalykas ... bet šendien pagalvojau , kad žinau ir darau tik kažkaip aš juos turbūt visai neįvardinu , nu tikrai nevadinu padažais ... tai kažkas tokio visiškai suprantamo ir neįvardinto ....