Mes soc. tinkluose |
Google +
Facebook'e
|
|
|
Žuvis
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-10-27, 12:46:45 | Nr. # 1 |
administratorė
|
Žuvienė su rudosiomis pupelėmis Reikės: Žuvies (šiuo atveju menkės) Rudųjų pupelių 2-3 bulvių 1 morkytės 1 svogūno Česnako keleto skiltelių Lauro lapelių Pipirų Gamyba: Išvirti pupeles, prieš baigiant jas virti, įdėti svogūno galvą ir morkas. Pavirti apie 10-15 min. Po to sudėti kvadratėliais supjaustytas bulves, česnako skilteles, lauro lapus, pipirus ir žuvį. Pavirti apie 10 min ir išjungus dar palikti uždengtą puodą, kad "pasitroškintų". Skanaus!
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-10-28, 19:05:26 | Nr. # 2 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
Žuvis troškinta grietinėje Gaminimo laikas:30 min. INGREDIENTAI: Pagrindiniai: Miltai:3-4 šaukštai Grietinėlė:400 ml (neriebi) Morkos:5 vnt. Svogūnai:5 vnt. Žuvies filė:800 g. Nepagrindiniai: Druska:pagal skonį Pipirai:pagal skonį Citrinos sultys:2 šaukštai PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvies filė supjaustyti gabaliukais, pagardinti druska, pipirais, apšlakstyti citrinos sultimis. Gabaliukus apvalioti miltuose ir apkepti iš abiejų pusių. Morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Svogūnus apkept, kol suminkštės, suberti morkas ir viską kartu apkepti. Pagardinti prieskoniais. Ant viršaus sudėti žuvį, supilti grietinėlę ir patroškinti apie 10min.
|
|
| |
Ritaka |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2009-11-28, 17:46:17 | Nr. # 3 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-03-09
vaikai: du berniukai ir dukrytė
|
Merginukės,ką skanaus pagaminti iš lydekos? 
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2009-11-28, 19:34:49 | Nr. # 4 |
administratorė
|
Ištraukos iš internetinių svetainių: Mano vyras nuolat gaudo lydekas. Kai nenoriu terliotis – darau paprasčiausiai. Jeigu lydeka didelė, vadinasi, sena. Nulupu odą ir išmetu. Oda duoda kepant nemalonų kvapą, kuris mano namiškiams nepatinka, taip pat nukarpau uodegą ir pelekus. Supjaustau gabalais, gabalą perpjaunu išilgai, atskiriu nugaros kaulą. Gaunasi balta, graži filė. Apibarstau druska ir Saldvos žuvies prieskoniais, apvolioju miltuose ir apkepu aliejuje. Atskirai pakepinu daug svogūnų, atskirai padarau padažą iš miltų, nemažai grietinės, žuvies prieskonių, lašelio sojos padažo, pusės šaukštelio cukraus. Į keptuvę sustatau iškeptą lydeką, apipilu svogūnais ir padažu ir patroškinu porą minučių. Sudedu į lėkštę, apibarstau šviežiais krapais ir, jeigu turiu, svogūnų laiškais. Išverdu bulvių. Pietūs būna laaabai skanūs. Jeigu patiks – būsiu laiminga. Skanaus. Įtrinti česnaku, įkišti į orkaitę (visą, galima su galva), patepus lydeką truputį majonezu. Skanu neapsakomai.Kai kepiau keptuvėje, gavosi šiaip sau,mat lydekos mėsa sausa, nesultinga. Pamėginkit. SKANAUS. 2 kg lydekos, šaukštas sviesto, druskos, prieskonių: saliero, krapų, poro, svogūno, 3 lauro lapai, 6 kvapnieji pipirai, 1 morka. Padažui: 125 g sviesto, 1 šaukštas miltų, 3 virti kiaušiniai, citrinos, muškato riešuto,žuvies sultinio, smulkiai pjaustyto krapo didelis žiupsnis. Žuvį ištroškiname su prieskoniais.Ją pjaustome dideliais gabalais. Vandens pilam tik tiek, kad apsemtų iki pusės. Sudedame galvą ir kitas liekanas ir visas daržoves su šaukštu sviesto ir lėtai troškiname 0.5 valandos atvirame inde. Arba galima ir kitaip: lydeką sulenkiame – uodegą įkišame gerklėn. Žuvį dedame į greitpuodį ant grotelių. Įpilame pasūdyto vandens su sviestu ir sudedame daržoves, sandariai uždarome, kai užvirs, troškiname 5-8 min. Ištroškintą žuvį sudedame į pailgą pusdubenį ir apipilame padažu. Padažas: svieste pakepinam miltus iki rusvumo, tada įpilame žuvies sultinio, citrinos sulčių, įdedame muškato riešuto, suberiame kapotus kiaušinius, įberiame smulkiai pjaustytų krapų. Neužviriname. Padažas turi būti tirštokas. Žuvies sūris aukštaitiškai: šviežio karpio ir lydekos mėsą sumalti mėsmale, t. p. svogūno, grietinės, majonezo, kelis kiaušinius, citrinpipirių, džiov. čiobrelių, druskos, kmynų, dar kokių žolelinių prieskonių pagal skonį ir kiekį. Išmaišyti, suslėgti sūrmaišyje, apie 30 min. virti. Atšaldytą išimti, papuošti ir- niam Farširuota lydeka, kepta orkaitėje Komponentai: - 1,5 kg lydeka, - 1 didelis svogūnas, - 2 vidutinės morkos, - 100-200 g žalių lašinukų, - 3 kiaušiniai, - prieskoniai (žuvies prieskoniai, pipirai, druska). Išvalom lydeką, nulupame odą, išimam kaulą, nuo kaulo nuimam žuvies mėsą, lydekos odą truputį pasūdom, žuvies mėsą ir lašinukus sumalam mėsmale. Svogūną ir morkas susmulkinam stambesne tarka ir truputėlį pakepinę padedam kad atvėstų. Kiaušinius kietai išverdam, nulupam ir padedam, kad atvėstų. Atvėsus svogūnams, morkoms ir kiaušiniams, pakepintas daržoves sudedam į faršą, kiaušinius supjaustom ir sudedam į bendrą masę, įmušam viena žalią kiaušinį, sudedam prieskonius pagal skonį. Viską gerai išmaišom ir sukišam į lydekos odą. Skardą ištepam aliejum, įdedam lydeka ir pašaunam į įkaitintą orkaitę. Kepam apie 45-50 min. Skanaus! Jūros lydeka (parūkyta), Jogurtas (be priedų), Poras (baltoji dalis), Majonezo 1-2 v, šaukštai, Krapų (daug) Žirnelių (kons.) 2-3 v. šaukštai, Kvp/karčių maltų pipirų, Kiaušinis- kietai vietas (nebūtinai). Lydeką nulupame, išrenkame ašakas, pridedame jogurto, majonezo, ir plakame el. plaktuvu (blenderiu) iki purios masės.Ji turi būti grietinės tirštumo, kad nesijaustų nė vieno žuvies gabaliuko. Išplakus sudedame smulkiai pjaustytus krapus, porus, atsargiai išmaišome. Duodame pastovėti ~ 30 min – kad skaniau kvepėtų, sudedame į porcijines salotines. Ant viršaus, viename kampelyje užberti 1 v.š. žirnelių, šalia įbesti krapo šakelę. Jei naudosite virtą kiaušinį, jį sutarkuokite ir dėkite šalia žirnelių. Viską sumaišyti į “monolitinę” masę nereikia -tada geriau atsiskleidžia lydekos “kremo” skonis. Galima valgyti su duona, ar be jos. PASTABA: nedėkite druskos- pilnai užtenka žuvies/majonezo sūrumo .
|
|
| |
Tutti |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-03-05, 13:33:55 | Nr. # 5 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-11-05
vieta: Ten kur jura osia
|
A la uzpiltine is silkes. Silke (~3 file), 400 g grietines, 1 ilgas agurkas, krapu, svogunu laisku (megstu daug), puse stiklines vandens, 10 g zelatinos, juodeji pipirai, megstami zuvies prieskoniai. Iberti 10 g zelatinos i puse stiklines vandens (100-125 ml) ir palikti pusvalandziui, kol isbrinks. Supjaustyti smulkiai agurka, silke, svigunu laiskus, krapus. Zelatina istirpinti (stikline pastaciau i puoda su vandeniu ant ugnies), palaukti kol truputi atsals, bet neprades stingti, sumaisyti su grietine ir musu susmulkintais ingradientais (silke, agurkai, krapai, svogunai) iberti megstamus prieskonius ir paslepti saldytuve. Po sesiu valandu galima valgyt. Skanaus
|
|
| |
Tutti |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-03-05, 13:49:32 | Nr. # 6 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-11-05
vieta: Ten kur jura osia
|
Apkepas I gan auksta bleka dedam sluoksniais: 1) Zuvis (galina file, galima supjaustyti gabaliukais tinka ir menke ir pangasija ir lasisa, ir lydeka) 2) Morka, svogunai (supjaustyti) 3) Bulve (jei nori kad greitai, tai virta, jei gali palaukti, tai zalia, supjaustyta griezineliais) Vel zuvis, darzoviai, paskutinis sluoksnis turetu buti bulve. Piena suplakti su kiausiniais ir ispilti i musu busima apkepa , ant virsaus uzberti tarkuoto surio, bet galima ir be jo. Kepti orkaitej apie valanda.
|
|
| |
Tutti |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-09-18, 08:05:55 | Nr. # 7 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-11-05
vieta: Ten kur jura osia
|
Žuvies kukuliai česnakiniame grietinėlės padaže Kukuliams: 0,5 kg. žuvies filė 1 svogūnas 1 morka 1 kiaušinis kelios česnako skiltelės prieskoniai, druska žalumynai miltų kukulių apvoliojmui Padažui: 200 ml. grietinėlės 2 v.š. grietinės 4 skiltelės česnako (arba pagal skonį) druskos prieskonių (nebūtina) Žuvį ir svogūną sumalame mėsmale. Morką ir česnaką sutarkuojame smulkia tarka. Viską sumaišome, įmušame kiaušinį, beriame prieskonius, žalumynus. Jei faršas labai "skystas"- įberiame džiūvėsėlių (aš įbėriau 2 v.š.). Šlapiomis rankomis formuojame kukulius, apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje, kol gražiai apskrunda iš visų pusių. Sumaišome padažo ingridientus (česnaką susmulkiname). Kukulius sudedame į kepimo formą vieną šalia kito ir užpilame padažą. Troškiname iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Skanaus! Žuvies maltinukai su daržovėmis 0,5 kg. žuvies filė (aš naudojau šaldytą) 1 svogūnas 1 morka 1 bulvė 2 skiltelės česnako 70 gr. kopūsto 1 kiaušinis druska, pipirai, mėgstami prieskoniai žalumynai (krapai, petražolės, kt.) džiūvėsėliai Žuvį ir daržoves sumalame mėsmale. Įmušame kiaušinį. Suberiame žalumynus, prieskonius. Jei faršas labai minkštas, vandeningas - įberiame 2-3 šaukštus džiūvėsėlių. Formuojame nedidelius kotletukus, apvoliojme džiūvėsėliuose ir kepame ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrunda iš visų pusių (linkę svilti, todėl nejunkite per didelės ugnies!). Skanaus! Is AJ-receptai blogspot Zuvies kotletai idaryti grybais. 700gr. nukaulintos zuvie 100gr. grietineles 150gr. dziuveseliu 1kiausinis pipirai,druska idarui kepinti grybai su svogunais. isminkome farsa,formuojam kotletus,i vidu dedam idara,voliojam i dziuveselius ir kepam ant letos ugnies is abieju pusiu. iskeptus sudedame i puoda,uzpilame vandens iki puse kotletu ir troskinam 10min. I stikline 200gr. pilame pieno 100gr ir grietineles 100gr,sauksta miltu ir gerai issukame,supilame viska ant kotletu ir patroskiname dar 10 min. Skanaus . Is Supermama Kulinarinės idėjos Antri patiekalai. Receptai su nuotraukomis. Troskinta zuvis ant pomidoru O darau paprastai: svogunus sumetu i keptuve su alyvuogiu aliejumi kepti kol sie tampa skaidrus. Tada ispaudziu cesnaka ir sudedu smulkintus pomidorus, troskinu kol sie suminksteja. pagardinu druska, pipirais bei uzdedu rozmarino sakele. Zuvyte i ta laika kol pomidorai troskinos, paskaninau druska su zolelemis bei pipirais ir tada beliko tik sudeti i keptuve, uzdengti ir leisti troskintis kol si jau valgoma bus. I pabaiga uzbarsciau svogunu laiskais Is aguonele blogspot
Žinutę redagavo Tutti - Šeštadienis, 2010-09-18, 09:17:19 |
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-12-13, 20:14:14 | Nr. # 8 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
Gal pasidalinkim mintimis , kaip žuvį ruošiam kūčių stalui ...
|
|
| | |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-12-28, 11:33:14 | Nr. # 10 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
Quote (Odeta) Pamačiau laidą apie žuvį, silkę per tv3, tai pasibaisėjau. aš tokių laidų nežiūriu ir viską kuo ramiausisi valgau .... dabar iš visko daro šou , o žmonės pasirodo patiklūs .... Buvo tas pats ir preiš pusmetį , bet visi viską valgė ir buvo skanu ...
|
|
| |
holo |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2015-05-27, 07:18:28 | Nr. # 11 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2015-05-26
|
Kūčioms aš visada marinuoju strimelę,tikrai labai skanu,na mano vyras yra žvejys,tai pavasarį prigaudo strimelės,tada ją neskruostą sudedu į šaldiklį,o kai jau reikia,tada marinuoju.
|
|
| |
|
|
|