Mes soc. tinkluose |
Google +
Facebook'e
|
|
|
Patiekalai iš žvėrienos
| | |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-10-19, 16:48:45 | Nr. # 2 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
radau tokį receptuką , tiesa pati negaminau , bet valgiau taip pagaminta , buvo skanu Produktai : 5 porcijos 1 kg riebios šernienos, 50 g lašinukų, mairūno, 35 g riebalų, 20 g pomidorų pastos, stikline raudonojo vyno, pipirų, prieskoninių žalumynų papuošimui, 2 galvutes svogūnų, 2 lauro lapeliai, 4 grūdeliai juodųjų pipirų, ½ stiklinės acto, 2 stiklinės vandens, druskos. Aprašymas : Pasūdytas vanduo pavirinamas su stambiai supjaustytais svogūnais, prieskoniniais žalumynais, lauro lapeliu ir pipirų grūdeliais, įpilama acto. Išviręs marinatas nukeliamas nuo ugnies ir atšaldomas. Nuo troškinimui skirto šernienos gabalo nulupama oda, nuimama plėves ir riebalų perteklius. Mėsa užpilama marinatu ir jame 2 dienas palaikoma, kartkartėmis apvartant, kad iš visų pusių gerai išsimannuotų. Paskui mėsa iš marinato ištraukiama, prismaigstoma mairūnu apibarstytų lašinukų juostelių ir keptuvėje smarkiai įkaitintuose riebaluose iš visų pusių vienodai apkepinama. Paskui įdedama į tioškinimui skirtą indą, įpilama vandens, sudedami iš marinato išgriebti prieskoniai. Kepsnys troškinamas ant mažos ugnies 2,5 val., kol suminkštėja. Paskui mėsa išimama, ji supjaustoma 1 cm storio gabalais. Šie iš eilės, kaip buvo pjaustyti (kad gabalas atrodytų sveikas), vėl sudedami į tą patį indą ir užpilami per sietą pertrintu, pomidorų pasta bei vynu pagardintu verdančiu padažu. Į stalą kepsnys paduodamas su virtomis bulvėmis.
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-10-19, 17:18:13 | Nr. # 3 |
administratorė
|
Šernienos kepsnys 1 šernienos kepsnys arba karbonadas 2-3 lašinių juostelės sviesto arba aliejaus Marinatui: 2 puodeliai balto vyno 1 morka 1 mažas svogūnas 1 lauro lapas (Lauro lapas) 1 puodelisvynuogių acto keletas pipiro grūdelių pakepinti migdolai Šerniena (tik jaunų žvėrių) nakčiai pamerkiama į marinatą iš balto vyno, smulkiai supjaustytų morkų, svogūnų, lauro lapo ir pipiro grūdelių. Po to mėsa nusausinama virtuvine krepo servetėle. Lašinių juostelės uždedamos ant mėsos ir prismeigiamos specialiais smeigtukais. Šerniena panardinama į ištirpintą sviestą arba aliejų ir taip paruoštas šernienos kepsnys arba karbonadas įkaitintame grilyje ant grotelių kepamas 4-5 minutes. Kepsnys dedamas ant pašildytos lėkštės, apibarstomas pakepintais, susmulkintais migdolais.
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-10-19, 17:19:22 | Nr. # 4 |
administratorė
|
Virta šerniena Ingredientai: Šerniena, kumpis, 1.5 kilogramo Actas, 1 stiklinė Vanduo, 1 litras Raudonas vynas, 2 stiklinės Morkos, 1 vienetas Svogūnai, 1 vienetas Lauras, pagal skonį Juodieji pipirai, pagal skonį Druska, pagal skonį Paruošimas: Nulupama kumpio oda, išimamas kaulas, mėsa susukama ir perrišama. Užpylus vandenį, actą, vyną, pjaustytas daržoves mėsa verdama, kol suminkštėja. Išvirusi mėsa paslegiama, plonai supjaustoma, papuošiama petražolių lapeliais, aplink išdėliojami 4 iš citrinų ar apelsinų žievių išpjaustyti krepšeliai, į kuriuos pridedama erškėtuogių tyrės. Galima patiekti ir su krienais.
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-10-19, 17:19:38 | Nr. # 5 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
gaila,bet negaliu nieko patart,tik valgius esu dešrų ir ragavau bebro uodegos,bet fui dumblas-nepatiko
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-10-19, 17:20:09 | Nr. # 6 |
administratorė
|
Virta šerno galva Ingredientai: Šerniena, galva, 1 vienetas Druska, pagal skonį Juodieji pipirai, pagal skonį Svogūnai, 1 vienetas Lauras, lapelis, 1 vienetas Kadagio uogos, 10 vienetų Mairūnas, truputį Actas, 3 šaukštai Raudonas vynas, 2 stiklinės Paruošimas: Galva rūpestingai nuvaloma ir, išėmus apatinį žandikaulį, pamerkiama nakčiai į vandenį. Kitą dieną kelis kartus įpjaunama kaktoje (kad verdant mėsa nesuplyštų), galva ištrinama druska ir pipirais, ausys prispaudžiamos prie galvos ir pririšamos. Paruošta galva dedama į didelį puodą, apipilama vandeniu, sudedami prieskoniai, supilamas actas ir vynas ir verdama ant silpnos ugnies, kol mėsa suminkštėja. Atvėsinama sultinyje. Išimta iš sultinio galva dedama į pailgą pusdubenį, atrišamos ausys, iš burnos ištraukiamas liežuvis. Į nasrus galima įsprausti obuolį. Galvą galima išpjaustyti kvadratais (vieni odos kvadratai išpjaunami, o kiti paliekami). Kvadratus be odos galima per popieriaus vamzdelį padengti išsuktais taukais. Galva papuošiama petražolių lapais, citrinų griežinėliais.
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-10-19, 17:21:43 | Nr. # 7 |
administratorė
|
Stirnos kepenėlės Ingredientai: Stirnos kepenėlės; 2 svogūnų galvos; 2 rūgštesni obuoliai (geriausia antaniniai); Aliejus kepimui; Raudonėlis; Truputis lauro lapelių; Pipirai; Druska. Paruošimas: Kepenėles supjaustyti kaip galima smulkiau, gerai perplauti vėsiu, bet ne per šaltu vandeniu ir nuvarvinti supylus į rėtį. Svogūnus smulkiai supjaustyti, supilti į keptuvę ir truputį pakepinti (ne per daug). Sudėti kepenėles ir pakepinti tiek, kad suminkštėtų, bet nenusausėtų. Po to (ne anksčiau!), sudėti prieskonius, druską ir gerai išmaišyti. Galiausiai ant viršaus supilti nuluptus ir labai plonai supjaustytus obuolius (tik nemaišyti), keptuvę uždengti dangčiu ir ant lėtos ugnies patroškinti kol suminkštės obuoliai. Paruošus, imti iš keptuvės nesumaišant obuolių sluoksnio ir dėti į lėkštes. Valgyti karštą.
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-10-19, 17:23:17 | Nr. # 8 |
administratorė
|
PIKANTIŠKAS ŽVĖRIENOS TROŠKINYS Ingredientai: 750 g žvėrienos 2 kadagių uogos 4 pipirų grūdeliai 4 šaukštai aliejaus 2 šaukštai miltų druskos, juodųjų pipirų 1/4 l raudonojo vyno 8 maži svogūnėliai 250 g mažų pievagrybių 3 šaukštai sviesto Paruošimas: Mėsą supjaustyti 2 cm storio gabaliukais, išpjauti visas plėveles. Sugrūstais prieskoniais, aliejumi ir miltais aptepti mėsą, uždengti puodą ir atšaldyti. Keptuvę įkaitinti, mėsą padalyti į dvi dalis, kiekvieną porciją apkepinti vartant ir išimti. Į keptuvėje likusius riebalus supilti raudonąjį vyną ir užvirinti ant silpnos ugnies. Mėsą įdėti į padažą, paskaninti druska bei pipirais ir troškinti uždengtame puode, kol suminkštės. Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais, 10 minučių patroškinti su šaukštu sviesto, pasūdyti. Nuvalytus pievagrybius nuplauti, nusausinti ir 5 minutes pakepti su 2 šaukštais sviesto. Svogūnus ir pievagrybius pagardinti prieskoniais, sukrėsti į troškinį, gerai išmaišyti ir patiekti.
|
|
| |
aigiun |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-10-23, 13:55:22 | Nr. # 9 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2009-07-04
vieta: Alytus
vaikai: greitai bus 3
|
serniena gaminau pagal si recepteli rasta internete. ir man ir vyrui laaaabai patiko Šernienos troškinys Patiekalui reikės: šernienos; bulvių; morkų; česnakų; svogūnų (daug); grietinės; sviesto; prieskonių; aliejaus. Gaminimas: Įkaitiname puodą, įpilame aliejaus, dedame mėsą su prieskoniais ir troškiname 30 min. Toliau dedame morkas ir svogūnus. Troškiname nuolat maišydami 10 min. Vėliau dedame česnakų ir kitų prieskonių. Dedame bulves ir užpilame verdančiu vandeniu, troškiname 25-30 min. ant silpnos ugnies, kad neprisviltų. Kai bulvės išverda, dedame sviestą ir grietinę, gerai išmaišome ir troškiname 2-3 min. Apibarstome kapotomis petražolėmis. SKANAUS. P.S. serniena pjaustoma kubeliais, morkos ir svogunai - griezineliais, o bulves ir cesnakas i 4 dalis
|
|
| | |
|
|
|