Užpiltinės su naminuke, spiritu, degtine
|
|
Balanda |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2011-02-25, 12:07:44 | Nr. # 1 |
administratorė
|
Žinau keletą receptukų: galima užpilti ąžuolo kubelius, žievę, sutrupintus su kevalais graikinius riešutus, kavos pupeles. O kokių receptų žinote jūs? 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2011-02-25, 12:57:07 | Nr. # 2 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Mano sesė būsimas vyras juoduosius pipirus užpila degtine ir paskui vartoja, kaip "šildančią" priemonę. MB jau išbandė tą recepčiuką, kartu degustavo, sakė liuksinis variantas. Mano tėtis turi savo kažkokį receptą iš Rusijos inteligentų, reiks tiksliau sužinoti apie jį tada ir parašysiu.... O šiaip tema puiki - viską vartojant su saiku, niekas nekenkia, kartais net atvirkščiai - gydo...
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2011-02-25, 15:58:35 | Nr. # 3 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
Nežinau kaip pirkitinės , bet vyro broliui atveždavo ruginės naminės , o kadangi naminė mažiau nei 47 laipsniai negali būti ( ji tada baisiai neskani ) aš buvau pridarius jam visokių užpiltinių : su kmynais -labai savotiškas skonis , aviečių , braškių , mėtų , ir labai visi gyrė tą kuri buvo užpilta ant paparaščiausios pupelių kavos . Tik laikyti reikėtų mažiausiai 2 savaites tamsioje vietoje , prieš naudojant būtinai nukošti .
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2011-02-25, 16:07:52 | Nr. # 4 |
administratorė
|
Iš internewto platybių... paimti citrina ipjauti isilgai, sukaisioti 44 kavos pupeles ideti 10 saukstu cukraus ir uzpilti 1 litru turimo skyscio, samagono spirito ar ka kita turite. laikyti nuo tesiogiu saules spinduliu, geriau kur lentynoj, i kuria maziausiai landziojate apie 2 sav. .... Cia mano anytukes receptas, be skonis laaabai geras yra ivairiu receptu ,ant 3l samogono imam 4-5saukstus tirpios kavos ir puse litro pieno viska sumaisius paliekama 3-4savaitem tada nukosiama nes piena sutraukia ir lieka tokios nuosedos,tada vel paliekam savaitei nukosta pastovet ir galima vartot, dar vienas imam 1l vysniu 1kg cukraus viska sudet i 3l stiklaini ir uzpilti naminuke (arba tiesiog balta degtine)laikyt apie menesi -tada vartoti gaunasi kaip likeris 1kg graikisku riesutu sutrupintu su visais lukstais ir uzpilmana 2l naminukes laikyti menesi arba kuo ilgiau gaunasi ruda kaip brendis mano vyro recektukas:puse ltro pjaustytu svarainiu,puse litro samagono,puse litro cukraus,viska laikyti dvi savaites yra tos sveriamos arbatos "Gurmans"viena is rusiu turi karameles skonio juoda arbata tai reik tiesiog uzpilt ant arbatzoliu ir siek tiek cukraus(0,5Ltr.2valg saukst.cukr),laikyt tamsioje vietoje bent savaite.jei cukraus desi maziau tai gausis kaip brendis
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2011-02-25, 16:17:13 | Nr. # 5 |
administratorė
|
Širšių medus Ingredientai Kiaušinių tryniai - 5 vnt. Cukrus - 5 valg. šaukšt. Kondensuotas pienas su cukrumi - 1 ind. Spiritas - 100 ml Paruošimas Kiaušinių trynius gerai atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su cukrumi kol bus vienalytė masė, supilti kondensuotą pieną, gerai išmaišyti. Ištisai maišant plona srovele supilti spiritą. Masė turėtų sutirštėti. Sudėti į sandariai uždaromą indą. Laikyti šaldytuve galima ilgą laiką. Labai tinka prie kavos. Galima užtepti ant sausainėlių (ypač tinka krekeriai), įdėti į konditerinius krepšelius; uždėti ant įšvairių vaisių riekelių ir t.t. Vartoti tik suaugusiems ir saikingai, nes pakankamai stipru!
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2011-02-25, 16:44:30 | Nr. # 6 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
esu ragavus naminukės laikytos ąžuolo statinėj,brolis su stumbražole daro.. bet man naminė nelabai.. neseniai vaišino pažystama degtine su citrina mmmm skanumėlis,dar su svarainiais mmmm..
|
|
| |
|
Vėja |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2011-03-17, 08:52:51 | Nr. # 8 |
ištikima klubo narė
|
MĖTŲ UŽPILTINĖ 0,5 l degtinės pora saujų mėtų (žalių arba džiovintų) Mėtos smulkiai supjaustomos, sudedamos į platų butelį ir užpilamos degtine; laikoma 2-3 dienas. Paskui iškošiama, supilama į butelį ir užkemšama
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2011-03-17, 08:59:12 | Nr. # 9 |
ištikima klubo narė
|
CITRINŲ LIKERIS - 500 g. spirito - 600 g. vandens - 3 citrinos - 1 apelsinas - 2 stiklines cukraus - 1 arb. s. citrinos rūgšties Apelsino ir citrinos žieveles supjaustyti plonai. Po to vaisius išdarinėti, kad neliktų baltų odelių. Viską sudėti į stiklainį, užpilti spiritu ir vandeniu. Viską suplakti. Po paros galima skanauti.
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2011-03-17, 13:54:51 | Nr. # 10 |
ištikima klubo narė
|
|
|
| |