Forumas Atvirukai

Diskusijų forumas geriems žmonėms
Paieška
Reklama
Mes soc. tinkluose
Google +

Facebook'e
Reklama
Kalbykla
500
Šiandien

Vardadienį švenčia:

-PASVEIKINK-

Naujos žinutės forume
Paieška | Klubo nariai | Taisyklės

• Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Orchidėjos
aigiun Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-10-23, 10:40:28 | Nr. # 1
klubo narys (-ė)

nuo: 2009-07-04
žinutės: 47

vieta: Alytus
vaikai: greitai bus 3
dovanėlės: 1
sveikutes. nusipirkau orchideja. is pradziu galvojau kad ji kaip ir kitos gelytes nereikalaus jokios prieziuros. praeita diena sumasciau persodinti, nes pasirode jog ankstoka jai tam indelyje. i ta syki atvaziavo vyro broliene ir pradejo rekti ant manes. surprised juk tai nepaprasta gele, ka tu darai, numarinsi ja! ir t.t. ir t.t. kazka minejo kad negalima ju perodinti, laistyti tik siltu vandeniu ir su orchidejom skirtom trasom. taip ir liko mano kvietkelis nepersodintas. o as nezinioj. ka toliau daryt su ja dontknow taigi noreciau kad pasidalintumet savo orchideju auginimo ipatumais ir ziniomis. aciukas visoms flowers

balandiene Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-10-23, 22:31:53 | Nr. # 2
ištikima klubo narė

nuo: 2009-02-10
žinutės: 10973

vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
dovanėlės: 31
laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
mes apie orchidėjes nemažai plepėjom čia: Augalų pasaulis » Gėlės Jūsų namuose (kokios?)
"nes ju zemute turi but "lengva-laidi",zieves,samanos ir tik tada zemute,dar reike ir permatomo vazono,nes ju saknim irgi reike sviesos,beje tos saknys,kur buvo ne zemutese yra isorines,ju negalima sodint zemen,nes jomis augaliukas kvepuoja.oi tu greituole,tai orchideja turbut zydincia persodinai laikyk spygas,kad ziedeliai nenubyretu,nes jos jautrios pokyciam-stresuoja"
" Tavo orchidėja-phalaenopsis,pas mane irgi tokia,jei dar nepersodinai,gali persodint,jei nori palauk iki pavasario,nes gėlėm jau prasidėjo ramybės laikas,jei sodinsi žemės reikėtų orchidėjonės(samana,žievės,žemutė),vazoniuko reikėtų tik šiek tiek didesnio,su skylutėm ir persviečiamo(tinka ir permatomi kibirėliai-nuo silkių )tik vat nesupratau kodėl tavoji neperšviečiamam auga nes orchidėjom šviesos reikia ir šaknim,tų šaknyčių kur lauke išlinde nekišk į žemes,nes ten orinės šaknys jom kvėpuoja.dabar dėl trąšų,tai žiema nebūtina.Tavoji labai graži,tai nekvailiok-nemesk,išleis naujų šakyčių ir pražydės maniškė jau ketvirta leidžia,nors su viena tik gavau,ai dar mano nužydėjus šakytei nudžiūvo galas,tai nukirpau netoli likusios žalios dalies,galima aplamai patrumpint (uz 3 narelio jei neklystu),bet aš nepraktikuoju,skaičiau kad nėra būtina.Pas mane ji auga ant šiaurės-vakarų palangės,gauna garų,drėgmės nuo virtuvės tai labai patenkinta auga,lauksim žiemos,nes joms turi but nemažiau 16-18laipsnių,kurių pas mane nevisada būna,tai bus matyt ar ir šiais metais peržiemos "
jei ką savę biskutį nucitavau,jei dar koks klausimėlis bus klausk,bandysiu gelbėt kuo galėsiu confused

arija Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2009-10-24, 07:15:33 | Nr. # 3
ištikima klubo narė

nuo: 2008-10-31
žinutės: 4744

vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
O manoji vėl žiedus sumanė kraut dontknow gryna kvaiša, nusimarins dontknow

balandiene Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2009-10-24, 10:34:01 | Nr. # 4
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (arija)
O manoji vėl žiedus sumanė kraut gryna kvaiša, nusimarins

nenusimarins,manoji nežydėjus gal tik pora mėnesių buvo,vis naujas šakas leidžia ir žydi(jau beveik 2m taip),o dabar dar ant bebaiginėjančios žydėt šakos dar 5 pupurus krauna,tai vaizdelis nekoks lol ,gal nufotigrafuosiu,kai vyras gryš..

aigiun Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2009-10-24, 12:42:50 | Nr. # 5
klubo narys (-ė)

labai aciu uz patarimus. na as jos nespejau persodinti. i ta syki atvaziavo vyro broliene ir neleido confused gerai kad as jos ir paklausiau. vazonas tai jos permatomas. tik as va kvailute idejau i toki pinta dviratuka confused kad graziau ziuretusi tongue bet reiks isimti. nezinau kodel, bet paejau as ja virtuvej man ji ten labai graziai ziurisi ir sviesos virtuvej daugiausia ir silumos ziema. na tikiuosi nenumarinsiu as jos confused

balandiene Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-10-25, 10:11:19 | Nr. # 6
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (aigiun)
nezinau kodel, bet paejau as ja virtuvej man ji ten labai graziai ziurisi ir sviesos virtuvej daugiausia ir silumos ziema. na tikiuosi nenumarinsiu as jos

pasak mano šefo orchidėjom geriausiai ir yra augt virtuvėj,nes gaminant gaunasi natūraliai drėgnesnis oras,o šviesą orchidėjos mėgsta,tik reikėtų vengt rytinės pusės palangių,nes rytą saulė kaitriausia gali lapelius apdegint,bet augaliukai mėgsta ir taisykles sulaužyt,atrodo turėtų kažkas netikt,o jis auga patenkintas,tiesiog pastebėk orchidėjytę naujoj vietoj,gali ir tam pintam krepšely palikt,pas mus parduotuvėj šviesa irgi būdavo dirbtinė ;)sėkmės augint wink

aigiun Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-10-28, 17:53:27 | Nr. # 7
klubo narys (-ė)

dar toks klausimelis confused orchideja reikia laistyti i indeli po vazonu ar i pati vazona?

balandiene Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-10-28, 22:12:07 | Nr. # 8
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (aigiun)
dar toks klausimelis orchideja reikia laistyti i indeli po vazonu ar i pati vazona?

aš visas gėles įstatau į dubenį su vandeniu ir palieku kokiom pora valandų,tada nuvarvinu ir vėl nunešu vieton,nes pilant į vazoną jei bus laidi žemutė vanduo išbėgs ir augaliukas nespės prigert kiek nori,jei pilsi į lėkštutę po kiek laiko išpilk likusį vandenį,nes jo perteklius gali pakenkt šaknim,pašals pasigaus puvinį ir tt. dar naujoves skaičiau,kad orchidėjų šaknim pasidarius iš žalių į pilkas reiškia reikia lieti tol kol pasidarys žalios,bet manosios žalsvai pilkšvos,tai nežinau kie čia tiesos

aigiun Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-10-29, 21:48:24 | Nr. # 9
klubo narys (-ė)

na mano pasidare buvo pilkos, net sudziuve tokios. issigandau labai. galvojau jau vysta geluke. bet siandien ziuriu kad is zemes lenda zalios grazios saknis. taip ir likau nesupratus kodel ten jos taip pasidare. ir yra viena saknis tokia pukuota ir pilka. visai kitokia nei kitos.

balandiene Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-10-29, 22:38:16 | Nr. # 10
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (aigiun)
na mano pasidare buvo pilkos, net sudziuve tokios. issigandau labai. galvojau jau vysta geluke. bet siandien ziuriu kad is zemes lenda zalios grazios saknis. taip ir likau nesupratus kodel ten jos taip pasidare. ir yra viena saknis tokia pukuota ir pilka. visai kitokia nei kitos.

tai kaikurios natūraliai sunyksta,jas persodinant reikia apipjaustyt(neįpjaunant gyvosios dalies,jei jau įpjautumėt trinta angliuko tabletyte aptepkit-dizinfekuos)
Quote (aigiun)
ir yra viena saknis tokia pukuota ir pilka. visai kitokia nei kitos.

tai gal ten pagrindinė rytoj saviškę pastudijuosiu kiek ji ten pūkuota

Odeta Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-03-19, 10:01:23 | Nr. # 11
ištikima klubo narė

nuo: 2009-02-11
žinutės: 4947

vieta: Aukštaitija
vaikai: Dvi dukrytės.
Štai manoji orchidėja pasipuošusi pavasariui:

Odeta Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-03-19, 10:02:48 | Nr. # 12
ištikima klubo narė

nekreipkit dėmesio į datą, nemoku perstatyt. 1tooth

stebėtoja Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-12-13, 20:26:26 | Nr. # 13
ištikima klubo narė

nuo: 2009-06-23
žinutės: 5669

Draugė nupirko man orchidėja , žiedai žali .... nežinau ar tik aš jos nenumarinsiu ne koks iš manęs gėlininkas confused
Bet jau pasiskaičiau ir pastatysiu virtuvėj badtease , nes dar skaičiau , kad miegamajam , jos visai netinka .

Odeta Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-12-15, 10:19:32 | Nr. # 14
ištikima klubo narė

Quote (stebėtoja)
Bet jau pasiskaičiau ir pastatysiu virtuvėj badtease , nes dar skaičiau , kad miegamajam , jos visai netinka .

Pas mane irgi virtuvėj applause

balandiene Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-12-16, 11:00:05 | Nr. # 15
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
stebėtoja, nesijaudink orchidėjos nėra jau tokios lepios kaip mes įsivaizduojam.. jau kažkada rašiau,kad geriausiai auga vakarų lange,rytinė saulė negerai,per kaitri..o virtuvė gerai,nes "drėgna" ,o tu dar gamint mėgsti ..

stebėtoja Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-12-16, 11:18:57 | Nr. # 16
ištikima klubo narė

Quote (balandiene)
jau kažkada rašiau,kad geriausiai auga vakarų lange

Quote (balandiene)
.o virtuvė gerai,nes "drėgna"

, o dar mano virtuvės kaip tik vakarų pusės langas yes
reiks jau šendien eit pas draugę parsinešt 007 , pati neatnešė , nes aš tada niekaip nerisiruošiu pas ją nueit 1tooth
O kaip su laistymu ? dažnai reikia ? O persodint kada ?

balandiene Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-12-16, 11:29:09 | Nr. # 17
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (stebėtoja)
reiks jau šendien eit pas draugę parsinešt , pati neatnešė , nes aš tada niekaip nerisiruošiu pas ją nueit

tik aptūlok,nes orai vėsūs,o parsinešus neišvyniok kokia 10-15min,bus įšalus tegul palengva atšyla(visom gėlėm taip žiemą darykit,net skintom)
Quote (stebėtoja)
O kaip su laistymu ? dažnai reikia ? O persodint kada ?

laistyk kai šaknus bus pilkšvos spalvos,kai dar žalios tai užtenka..aš panašiai kas 2sav laistau.. gali dubenėlin su vandeniu ir trašų įpilt,daugiau jėgų žydėt turės..persodyt neskubėk,nes žydi,nerekomenduojama,kraunančiom pumpurus ir žydinčiom,gali numest žiedus po šoko.. geriausiai persodint nuo 3mėn iki 9-10mėn,bet aš saviškės jau 3m nepersodinu,nespėju,arba žydi,arba pumpurus krauna ohno matyt bendradarbės iš dūšios dovanojo 1tooth

Odeta Žinutė parašyta: Antradienis, 2011-01-18, 13:55:27 | Nr. # 18
ištikima klubo narė

Na, kaip orchidėjos jūsų laikosi? Yra dar jas auginančių? confused

balandiene Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2011-01-19, 17:50:12 | Nr. # 19
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (Odeta)
Na, kaip orchidėjos jūsų laikosi? Yra dar jas auginančių?

vis dar žydi 1tooth 1tooth dabar nauja šaka..

stebėtoja Žinutė parašyta: Penktadienis, 2011-01-21, 10:13:48 | Nr. # 20
ištikima klubo narė

Yra auginančių ir jau nežinančių ką daryt
balandiene, pray2 rei tamstos pagalbos

taip atrodo mano gėlė , draugė rekomendavo persodint , knygoje skaičiau , kad žydinčių negalima , bet vazonas toks ankštas ir dar tos šaknis išlindusios ... kai pesodinėsiu man jas sukišt į vazoną ar kaip ?

Žinutę redagavo stebėtoja - Penktadienis, 2011-01-21, 10:19:36

arija Žinutė parašyta: Penktadienis, 2011-01-21, 10:18:16 | Nr. # 21
ištikima klubo narė

nuo: 2008-10-31
žinutės: 4744

vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
pas mane dvi auga, tai persodinau ir palikau ant viršaus tas šaknis ir nieko, gyvena jau antrus metus 1tooth

balandiene Žinutė parašyta: Penktadienis, 2011-01-21, 18:57:42 | Nr. # 22
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (stebėtoja)
balandiene, rei tamstos pagalbos

prisistatau 1tooth
graži tavo orchidėja,nesijaudink lyg ir nieko bloga nemačiau.. tik gal laikas pagirdyt,nes šaknys jau pilkos(šiaip atsigėrusios žalios būna) persodint neskubėk,tikrai nereikia kol žydi,nes gali "poniutei" nepatikt ir numes lapelius,kai jau sodinsi neuždidink vazoniuko,per pora pirštų plotin ir ilgin,pageidautina permatoman.. žemės orchidėjinės,arba žievės,samanos ir žemė.. kai sodinsi apžiūrėk šaknis,tik labai žemučių nenudraskyk,kur lauke išorinės šaknys vazoniukan nekišk,čia orinės jos ir turi būt išorėj..tik pas tave jei gerai matau jos apdžiūve,tai su žirklėm nukarpyk sausas dalis.. jei nori gali patrešt,jei neturi orchidėjom specialių,gali šiaip žydinčių trašytėm tik skiesk daugiau..
jei dar koks klausimukas prašom kreiptis biggrin beja,kai kada savoįkelsiu,pamatysi,kas yraankštas vazonas 1tooth 3mžydi arba pumpurus krauna tai niekaip nepersodinu ohno

stebėtoja Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2011-05-05, 20:42:32 | Nr. # 23
ištikima klubo narė

balandiene, man reikia tavo patarimo pray2 pray2
kažkodėl mano orchidėjos vazonas rasoja iš vidaus ar taip turi būt , ar čia jau jai paskutinioji ateina .
Nors tiesa sakant aš truputėlį prisidirbau tooth nupirkau trašų lazdelių orchidėjom ir vieną ikišau į vazoną , kažkur gal po mėn laiko pastebėjau , kad toj vietoj kur ta lazdelė pūna šaknis , tada aš ją ištraukiau ir persodinau gėlę , tas papuvusias šaknis nukarpiau . Jau praėjo apie 2 sav , žiedų nenumetė , bet kažkodėl pradėjo rasot vazonas . kaži ką padariau ne taip ? O dar aš ją pastačiau ant akmenukų padėkliuko kaip ir priklauso confused

balandiene Žinutė parašyta: Penktadienis, 2011-05-06, 11:15:02 | Nr. # 24
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (stebėtoja)
kažkodėl mano orchidėjos vazonas rasoja iš vidaus ar taip turi būt , ar čia jau jai paskutinioji ateina

nemanyčiau,kad paskutinioji..šiaip rasoja,kai būna šilta ar saulutė užkaitina,tada esu mačius..tiesiog gaunasi šiluma ir drėgmė,žodžiu kaip šitnamis..neturi pakenkt..
šiaip kažkodėl aš prieš trąšas lazdeles,man jos įtartinos,gi gali nudegint tą vietą ir šiaip mano manymu,netaip gerai visam vazoniuky pasiskirsto nei laistant skystom(geriausiai užmerkt vandenuky su trąšom)..o kad persodinai apkarpius blogas labai gerai,dar galėjai angliuku tas vietas patrint,sausina gerai..dabar pagalvojau,gal kaip persodinai žemutėse tarpukai gavosi,ir ten drėgmė nuo šilumos rasoja o anksčiau tvirčiau buvo pasodinta ir nepastebėjai..

stebėtoja Žinutė parašyta: Penktadienis, 2011-05-06, 13:51:29 | Nr. # 25
ištikima klubo narė

Quote (balandiene)
o anksčiau tvirčiau buvo pasodinta ir nepastebėjai..

man atrodo , kad tvirčiau , nes aš nenorėjau grūst , pagalvojau gal susigulės tada dadėsiu ...

• Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Search:
Prisijungimas
Reklama
Mūsų draugai
Kirpėja Inga
MMA klubas
Jūsų nuoroda čia

Radijas ¦ Dienoraštis ¦ Mūsų draugai ¦ Google+ ¦ Facebook ¦ Adf.ly ¦ Kontaktai ¦ Grįžti į viršų Į viršų

Hosted by uCoz man ftp