Mes soc. tinkluose |
Google +
Facebook'e
|
|
|
Bejėgiškumo momentai auginant vaikus
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-05-15, 18:44:17 | Nr. # 1 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Kokiais momentais jautėtės visiškai bejėgės augindamos vaikus, dėl kokių priežasčių taip jautėtės, su kokiais savo jausmais tuomet susidurdavot?
|
|
| |
Odeta |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-05-15, 20:34:43 | Nr. # 2 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-11
vieta: Aukštaitija
vaikai: Dvi dukrytės.
|
Užeina toks momentas kai pervargstu. Kamilė viską verčia, jaukia žviegia... Mažoji neišsimiega, būna irzli, verkia ir tai tampa užburtas ratas. Apsikuičiu, apsiverčiu ir sėdžiu ašarota. Neturiu nei kas užjaustų, nei patartų. Viskas atvedė į aklavietę... 
|
|
| |
Irmuckiukas |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-05-15, 20:45:50 | Nr. # 3 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-03-09
vieta: Kaunas
vaikai: 3
dovanėlės: 29
laimėjimai:
|
Labas, Odeta. Labai pažįstama situacija, daug kartų išgyventa mano pačios. Nepasakysiu stebuklingo recepto... sunkiai, bet išgyvenama situacija. Pirmiausia laikykis, nepasiduok neigiamoms emocijoms, o svarbiausia neperteik jų savo mažutėlėms. Patikėk VISKAS PRAEINA IR PASIMIRŠTA, lieka tik malonūs prisiminimai. Man kažkaip atrodo, kad kai laukiaus, labai visi gerbė, mylėjo, liaupsino, palaikė, lepino ir pan, o kai gimsta mažyliukas, tada kažkaip jautiesi pamiršta, nesuprasta, bejėgė... Labiausia turbūt kalti hormonai ir pasikeitusi situacija, juk devynis mėnesius gyveni "du viename" , o čia bac - atskiras žmogus, o dar sesytė vyresnė trokšta ne ką mažiau dėmesio ir nesupranta, kuo tas pipiras geresnis nei ji, kad jam tiek rūpestėlio mama skiria... Na nežinau kaip tave brangioji paguosti... turbūt tai vienas iš buvimo pametinukų mama minusų...
|
|
| |
Odeta |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-05-15, 20:54:36 | Nr. # 4 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Irmuckiukas) Labas, Odeta. Labai pažįstama situacija, daug kartų išgyventa mano pačios. Nepasakysiu stebuklingo recepto... sunkiai, bet išgyvenama situacija. Pirmiausia laikykis, nepasiduok neigiamoms emocijoms, o svarbiausia neperteik jų savo mažutėlėms. Patikėk VISKAS PRAEINA IR PASIMIRŠTA, lieka tik malonūs prisiminimai. Man kažkaip atrodo, kad kai laukiaus, labai visi gerbė, mylėjo, liaupsino, palaikė, lepino ir pan, o kai gimsta mažyliukas, tada kažkaip jautiesi pamiršta, nesuprasta, bejėgė... Labiausia turbūt kalti hormonai ir pasikeitusi situacija, juk devynis mėnesius gyveni "du viename" , o čia bac - atskiras žmogus, o dar sesytė vyresnė trokšta ne ką mažiau dėmesio ir nesupranta, kuo tas pipiras geresnis nei ji, kad jam tiek rūpestėlio mama skiria... Na nežinau kaip tave brangioji paguosti... turbūt tai vienas iš buvimo pametinukų mama minusų... Irmuckiuk, labas, kaip pasiilgau . Viskas išgyvenama, kai jau atrodo, kad sprogsiu nuo visko einu su mažosiomis į lauką. Ten dar pulkas vaikų norinčių žaisti su Kamile ir net jos sese tai mane prablaško. Taip pat einu miegoti pietų miego su mažosiomis, tai irgi padeda. Mažosioms nič nieko neperteikiu, negi jos kaltos. Dar labiau liaupsinu, kalbinu, žaidžiu Sunkiausia yra tai jog neturiu kas padeda, vyras nei kiek neatjaučia, nei apkabina,nei švelnaus žodžio pasako, nieko... Kalbėtis beprasmiška. Nemaniau, kad taip apsiriksiu ištekėdama... Mergytės man viskas. Tik dėl jų nesigailiu. Jos mano atrama, paguoda ir noras gyventi toliau.
|
|
| |
Irmuckiukas |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-05-15, 21:14:35 | Nr. # 5 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-03-09
vieta: Kaunas
vaikai: 3
dovanėlės: 29
laimėjimai:
|
Odeta, kaip smagu, kad pasiilgsti Na, žinai, skaudu skaityti kaip tu jauties... kaip sako į šeimą neįlysi, bet santuoka, tai amžinas kompromisas, gal dabar tu jauties, kad viską šeimai atiduodi, bet gal ateis laikas, ištiks situacija, kai vyras tiek pat širdies įdės... na nežinau, labai sunku kai žmogus nenori kalbėtis, bet gal praeis, gal persilauš ir pasikalbėsite išsiaiškinsite santykius, labai to tikiuosi... Dėl mažylių, svarbu priimti pagalbą iš šalies, net jei tai kiemo vaikai, kurie su vyresnėle pažaidžia... Quote (Odeta) einu miegoti pietų miego su mažosiomis, tai irgi padeda Būtinai daryk tai kas padeda ar tai kas tave džiugina - reikia rasti bent kelias minutes sau pačiai, nes iš savo patirties sakau, jei nesijauti moterimi, gražiu, geru žmogumi - sunku ir gera mama būti. Nes jei esi nepatenkinta savimi ar savo aplinka, tai motinystė taip pat teikia mažiau džiaugsmo nei turėtų... Quote (Odeta) vyras nei kiek neatjaučia, nei apkabina,nei švelnaus žodžio pasako, nieko.. Ir man dažnai taip atrodydavo, bet aš tai pati kalta buvau, nepriėmiau jokios pagalbos iš šalies, pervargus dažnai pikta būdavau, kartą vyras pasakė: "Žinai jei taip ir toliau, tai..." Man buvo skaudu, ir sakinio pabaigų visokių pati priderinau, teko susimąstyti... Quote (Odeta) Nemaniau, kad taip apsiriksiu ištekėdama... Kai garsiai ištari ar užrašai tokią mintį... sako ji turi galių išsipildyti... Ar tikrai minusų žmoguje randi daugiau nei pliusų?
|
|
| |
Odeta |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-05-16, 06:43:51 | Nr. # 6 |
ištikima klubo narė
|
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-05-16, 19:48:01 | Nr. # 7 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Odeta) Deja, bet taip. Juk šeima tai abiejų rūpestis. Na, o gal dabar toks laikotarpis tiesiog. Dėl to išsipildymo, tai gerai būtų, nes užrašų knygutėje turiu didelėmis raidėmis, spalvotomis užsirašius, jog išlošiu teleloto, nusipirksim didelį namą. Ot žmogaus naivumas na Manau, svarbu tikėjimas ir optimizmas. Tu tai tikrai turi. Esi stipri moteris. Aš šiuo metu jaučiuosi bejėgė - kai be sustojimo įsiverkia mažoji, kai nežinau, nei kaip nuraminti, nei ką jai duoti...atrodo, kad ir ką bedarau viskas blogai. Vakar abi nusikriokėm, kaip reikiant...Kartais jaučiuosi nekokia mama, nes atrodo, kad viską darau ne taip kaip reikia...
Žinutę redagavo Vėja - Sekmadienis, 2010-05-16, 19:49:31 |
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-05-16, 21:23:26 | Nr. # 8 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
Quote (Vėja) Aš šiuo metu jaučiuosi bejėgė - kai be sustojimo įsiverkia mažoji, kai nežinau, nei kaip nuraminti, nei ką jai duoti...atrodo, kad ir ką bedarau viskas blogai. Vakar abi nusikriokėm, kaip reikiant...Kartais jaučiuosi nekokia mama, nes atrodo, kad viską darau ne taip kaip reikia... tikrai Vėja, nesi bloga mama net nedrįsk taip galvoti... juk tavo lėlytė dar labai mažutė , priprasi ir padėsi jausti ko ji nori , tik duok sau truputuką laiko, nesinervink jei mergytė verkia , nes maitini blogos emocijos persiduoda su mamos pienu ... bent taip man sakydavo ...jei verkia gal duok arbatėlės pagert ... čia ko gero niekas negali patart , nes kiekvienas vaikas kitoks ... maži vaikai verkia , dideli pyksta ir patikėkit net kai vaikai užaugo kartais jaučiuosi tokia bejėgė ... tiesiog noriu , kad būtų geriau jie neklauso daro savaip -pykstamės ... su mažyčiais visgi lengviau
|
|
| |
Odeta |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-05-17, 06:11:29 | Nr. # 9 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) Aš šiuo metu jaučiuosi bejėgė - kai be sustojimo įsiverkia mažoji, kai nežinau, nei kaip nuraminti, nei ką jai duoti...atrodo, kad ir ką bedarau viskas blogai. Vakar abi nusikriokėm, kaip reikiant...Kartais jaučiuosi nekokia mama, nes atrodo, kad viską darau ne taip kaip reikia... Pritariu stebėtojai. Duok sau laiko. Visi vaikai verkia mažiau ar daugiau. Susipažinsit su lėlyte artimiau ir viskas bus gerai. 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-05-17, 12:54:42 | Nr. # 10 |
ištikima klubo narė
|
Ačiū už palaikymą, tikiuosi, kad su laiku viskas nusistovės.
|
|
| |
Odeta |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-05-17, 14:18:18 | Nr. # 11 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) Ačiū už palaikymą, tikiuosi, kad su laiku viskas nusistovės. Taip ir bus, tik nebūk viena 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-05-17, 14:54:43 | Nr. # 12 |
ištikima klubo narė
|
Aš nesu viena. Man tikrai labai daug padeda mano draugas, esu jam už tai labai dėkinga. Be jo palaikymo ir supratimo būtų tikrai sunku.
|
|
| |
Odeta |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-05-17, 16:24:40 | Nr. # 13 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) Aš nesu viena. Man tikrai labai daug padeda mano draugas, esu jam už tai labai dėkinga. Be jo palaikymo ir supratimo būtų tikrai sunku. Tiesa vienai net psichologiškai viską išgyventi sunkiau. Džiugu, kad Tavo draugas toks supratingas. Tikriausiai dabar abu jaučiatės lyg ant sparnų laikydami, maudydami mažylę. 
|
|
| | |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-09-15, 10:59:10 | Nr. # 15 |
ištikima klubo narė
|
Quote (minimi) jau nebegaliu pakest isteriju duočiau patarimą , bet jis senovinis kaip ir aš pati , dabar vaikų niekas taip neauklėja 
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-09-15, 11:22:31 | Nr. # 16 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
Quote (minimi) Norejau visu mamyciu patarimo,kaip isvarote vaikams ozius,jau nebegaliu pakest isteriju del kiekvieno menkniekio kritimas ant zemes,spiegimas rekimas,isterija iki dusimo,tetis sako duot per sike,bet ranka nekyla o graziuoju su juo susitart neina,visi sokam pagal jo dudele as pradzioj subaru,kad negrazu,paskui vaidinu kad nematau,o jei jau visai niekas nepadeda grasinu,kad BAM per sike gaus must irgi nemusu,nebent svelniai per pampersa suduodavau,o dabar be pamperso,tai nebeduodu isvis liepiu eit miegot,tai rekdamas-vaidindamas nulekia lovom paguli,dar kiek pavaidina ir gryzta uzkalbedamas mane visai kita tema svarbiausiai nenusileisk,nes tavo vienas,tai ir elgias kaip nori,mano jau pavyzdziu-broliu seka..
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-09-15, 12:02:55 | Nr. # 17 |
ištikima klubo narė
|
Quote (minimi) o graziuoju su juo susitart neina,visi sokam pagal jo dudele ...jo..linksmumai prasideda...Net nežinau ką patarti...
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-09-15, 14:01:20 | Nr. # 18 |
ištikima klubo narė
|
Quote (minimi) visi sokam pagal jo dudele pabandyk išeit į kitą kambarį ir uždaryt duris , tegul pakaukia , kol nurims , gal pamatys , kad niekas nereaguoja ir liausis . ir ką čia kas gali patart juk kiekvienas vaikas amenybė , net du vaikai toje pačioje šeimoje yra skirtingi , prie kiekvieno ir priėjimas skirtingas .
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-09-15, 14:33:32 | Nr. # 19 |
ištikima klubo narė
|
Quote (stebėtoja) ir ką čia kas gali patart juk kiekvienas vaikas amenybė , net du vaikai toje pačioje šeimoje yra skirtingi , prie kiekvieno ir priėjimas skirtingas . Tamsta protinga moteris - ne kitaip Va, ką žmogui duoda patirtis...
|
|
| |
minimi |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-09-15, 20:18:04 | Nr. # 20 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-18
vieta: kaunas
vaikai: justas
dovanėlės: 32
laimėjimai:
|
Quote (balandiene) as pradzioj subaru,kad negrazu,paskui vaidinu kad nematau,o jei jau visai niekas nepadeda grasinu,kad BAM per sike gaus nunu must irgi nemusu,nebent svelniai per pampersa suduodavau,o dabar be pamperso,tai nebeduodu isvis 1tooth liepiu eit miegot,tai rekdamas-vaidindamas nulekia lovom paguli,dar kiek pavaidina ir gryzta uzkalbedamas mane visai kita tema lol lol svarbiausiai nenusileisk,nes tavo vienas,tai ir elgias kaip nori,mano jau pavyzdziu-broliu seka.. Quote (stebėtoja) pabandyk išeit į kitą kambarį ir uždaryt duris , tegul pakaukia , kol nurims , gal pamatys , kad niekas nereaguoja ir liausis . ir ką čia kas gali patart juk kiekvienas vaikas amenybė , net du vaikai toje pačioje šeimoje yra skirtingi , prie kiekvieno ir priėjimas skirtingas . eh nu prisipazystu,sudaviau per sike,nes nebeistveriau neimanoma nei tartis nei pasakyt kad eik atsigult ar kitaip nusnekint kad stotusi ir baigtu isterijas, :tooth: pora valandu nenukrito 
Žinutę redagavo minimi - Trečiadienis, 2010-09-15, 20:18:41 |
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-09-15, 20:21:45 | Nr. # 21 |
ištikima klubo narė
|
Quote (minimi) eh nu prisipazystu,sudaviau per sike,nes nebeistveriau neimanoma nei tartis nei pasakyt kad eik atsigult ar kitaip nusnekint kad stotusi ir baigtu isterijas,  pora valandu nenukrito nieko kad svelniai sudaviai karteli nenutiks,gi neprimusiai dar drauge laiko zaba ant sienos ir vaidina kad mus,kiti dirza arti padedavo,kazkaip paveikdavo.. as kol kas tik gazdinu,ir dirzai pakavoti...
|
|
| |
minimi |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-09-15, 20:30:28 | Nr. # 22 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-18
vieta: kaunas
vaikai: justas
dovanėlės: 32
laimėjimai:
|
Quote (balandiene) nieko kad svelniai sudaviai karteli nenutiks,gi neprimusiai boxing dar drauge laiko zaba ant sienos ir vaidina kad mus,kiti dirza arti padedavo,kazkaip paveikdavo.. as kol kas tik gazdinu,ir dirzai pakavoti... maniskis paniskai bijo drugeliu,pamato klykia ,dreba is baimes tai as vis pasakau kad nunesiu pas drugeli,ir ne velnio jis per savo isterijas nekreipia demesio i mano snekas
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-09-15, 20:30:31 | Nr. # 23 |
ištikima klubo narė
|
Quote (minimi) eh nu prisipazystu,sudaviau per sike,nes nebeistveriau Quote (balandiene) dar drauge laiko zaba ant sienos ir vaidina kad mus,kiti dirza arti padedavo,kazkaip paveikdavo. su diržu mniekada nemušiau , mat labai smagią ranką turiu , bet dabar kai užaugo sako, gerai darei kitaip nesusišnekėtum ir pažada , kad anūkus irgi atveš į svečius su sąlyga jei auginsiu taip kaip juos užduoti vaikui per šikinę nelaikau smurtu , visi mes žmonės ir kartais kitaip su esama situacija tiesiog nesusitvarkom... o vaikai labai greit moka tuo pasinaudoti ...
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-09-15, 20:33:58 | Nr. # 24 |
ištikima klubo narė
|
Quote (minimi) maniskis paniskai bijo drugeliu,pamato klykia ,dreba is baimes tai as vis pasakau kad nunesiu pas drugeli,ir ne velnio jis per savo isterijas nekreipia demesio i mano snekas tai drugeli nukankink ir susidziovink,turesi kuo pagazdint aisku juokauju,nes niekada nei baubais,nei dar kazkuo negazdinu,man kazkaip atrodo negerai,visgi zmogutis vystosi.. Quote (stebėtoja) o vaikai labai greit moka tuo pasinaudoti ... ot cia taiklus pastebejimas 
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-09-15, 20:40:43 | Nr. # 25 |
ištikima klubo narė
|
|
|
| |
|