Forumas Atvirukai

Diskusijų forumas geriems žmonėms
Paieška
Reklama
Mes soc. tinkluose
Google +

Facebook'e
Reklama
Kalbykla
500
Šiandien

Vardadienį švenčia:

-PASVEIKINK-

Naujos žinutės forume
Paieška | Klubo nariai | Taisyklės

• Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Seneliai ir anūkai
Balanda Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-03-18, 17:20:18 | Nr. # 1
administratorė

dovanėlės: 36
Ar dažnai paliekate savo vaikus seneliams?

Ritaka Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-03-18, 17:45:43 | Nr. # 2
ištikima klubo narė

nuo: 2009-03-09
žinutės: 3076

vaikai: du berniukai ir dukrytė
dovanėlės: 22
laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
gyvename kartu su viena mociute,tai maziuko nepaliekam,nes mociute bijo....mazas dar ,o kita mociute toli....susitiksim tik vasara happy

balandiene Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-03-18, 17:54:43 | Nr. # 3
ištikima klubo narė

nuo: 2009-02-10
žinutės: 10973

vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
dovanėlės: 31
laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (Tinakris)
Ar dažnai paliekate savo vaikus seneliams?

savo mamai kuri gyvena uz 260km palikau 2k nakciai,nes viena karta vazevom i baliu,o kita su tetuku atsipalaiduot po apylinkes ir viezbutyje pernakvojom confused ,o uosvienei kai gimdziau porai dienu nuvezem,nes daugiau nenorejo,tetukas karevo duel dar kelis kartus ziurejo pas mus namuose(2m su biskiu),kai man pamaina dirbt sutapo.Nieko blogo retkarciais kad paziuri nematau,bet tik retkarciais
cia mano vakas ikele,smalsu ka mamukas rasineja lol

Balanda Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-03-18, 17:55:25 | Nr. # 4
administratorė

Mano vyresnėlei patinka būti pas senelius. Ten dar yra jos promočiutė - geriausia jos draugė biggrin Jos pasikalba nuo dūšios, babytė (taip vadiname promočiutę) pripasakoja jai įdomių dalykų, žaidimų, pasakų...

balandiene Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-03-18, 18:00:08 | Nr. # 5
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (Tinakris)
Ten dar yra jos promočiutė - geriausia jos draugė Jos pasikalba nuo dūšios, babytė (taip vadiname promočiutę) pripasakoja jai įdomių dalykų, žaidimų, pasakų...

faina,musu irgi kaip "senis" ir su vyresniais ir su mazais turi ka pakalbet lol nebereikalo Lukucio vardas oratoriui tinka lol

Vėja Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-03-19, 07:45:51 | Nr. # 6
ištikima klubo narė

nuo: 2008-11-25
žinutės: 4182

dovanėlės: 20
laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Neturiu vaikų, tad galiu pasakyti iš savo patirties. Džiaugiuosi, kad mano gyvenime buvo seneliai. Senelį vadindavom dieduku, man labai gražus tas žodis. Iš jo girdėdavom daug pasakų, jis mokėjo užsiimti su vaikais. Su močiute man visad patikdavo pasikalbėti. Ir dabar stengiuosi jai paskambinti, pasiteirauti kaip gyvena. Kitus senelius - pavadinčiau tolimesniais. Senelio nepažinojau, nes, kai man suėjo vieneri metai - jis mirė. Labai gailiuosi, kad neteko jo pažinti. O va, kai su sese eidavom pas močiutę - sakydavom einam pas Toli Toli močiutę... dabar tas atstumas atrodo labai juokingas..Prisimenu, kaip ji vaišindavo mus blynais su serbentų uogiene, saldainiais. Apie senelius turiu šviesius prisiminimus. Tikiuosi, kad mano vaikai irgi juos turės.

Žinutę redagavo Jurgute - Ketvirtadienis, 2009-03-19, 07:47:33

Balanda Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-03-19, 09:52:53 | Nr. # 7
administratorė

Quote (Jurgute)
Senelį vadindavom dieduku, man labai gražus tas žodis. Iš jo girdėdavom daug pasakų, jis mokėjo užsiimti su vaikais

agree Taip taip, mes jį taip vadinom girllove Labai įdomios jo pasakos būdavo... "Seku seku pasaką, kaip vilkas prarijo ašaką..." Šakės, kokie faini prisiminimai girllove
Quote (Jurgute)
O va, kai su sese eidavom pas močiutę - sakydavom einam pas Toli Toli močiutę...

Ne tik su sese confused Mano prisiminimai labai geri ir šilti apie "toli toli močiutę" wink

Vėja Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-03-19, 10:14:51 | Nr. # 8
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Smagu, kad turim bendrų prisiminimų smile

Loreta Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-03-19, 11:43:55 | Nr. # 9
ištikima klubo narė

nuo: 2009-03-15
žinutės: 765

dovanėlės: 7
Pas mano tėvus vaikai mielai pasilieka,bet pas anytą-dukra nenori užsibūti.

balandiene Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-03-19, 14:51:57 | Nr. # 10
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (loret30)
Pas mano tėvus vaikai mielai pasilieka,bet pas anytą-dukra nenori užsibūti.

mano irgi dontknow o man su seneliais nepavyko,abeji per keleta namu gyveno,tai jiems nasta budavom kai su broliais ir sese nueidavom,gal kad arti gyvenom o mamos senelis ok2 buvo,bet anksti infakta patyre,o paskui ir protelis suslubavo sad

Ievux Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-05-03, 23:27:06 | Nr. # 11
ištikima klubo narė

nuo: 2009-04-07
žinutės: 1743

vieta: Šiauliai
vaikai: Danielius ir Arturas
dovanėlės: 23
As turiu kelis ,bet labai malonius prisiminimus apie seneli, mes ji vadindavom tetuku girllove pati buvau visai mazute,kai jis mire,bet labai dziaugiuos,kad jis isliko mano atminty,kaip geras mielas mano tetukas ...
O vaikus palikinet savaitem pas senelius..na as to nesuprantu, diena,dvi,taip nieko nesakau,bet ilgiau man jau ne priimtina....vis tiek jau musu daugelio tevu ir sveikata ne tokia kaip mus auginant, ir tiek energijos neturi kiek mazam vaikui reikia.Sutinku, kad vaikams reikia bendrauti su seneliais, bet ne gyvent savaitem ... smile

Murlyka Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-05-04, 09:04:38 | Nr. # 12
ištikima klubo narė

nuo: 2009-03-22
žinutės: 675

vieta: Kaimas.
vaikai: Gabija
dovanėlės: 12
Labai idomi jusu diskusija chao is savo patirties galiu pasakyti viena dalyka... kai susituoke mano tevai, jie persikele gyventi pas tetcio tevus, ten gimiau as, mano broliai... ten gyvenom iki 5 metu, na bent jau as 1tooth ir sita mociute man pati mylimiausia, senelis, amzina jam atilsi, papts pats paciausias...ten gyveno netgi mano prosenelis, taigi turejau garbe buti pazistama netgi su juo agree esu gavusi barti, lupti netgi nuo seneliu ir vistiek, vasaros praleistos pas juos man pacios pacios geriausios, Kaledos pacios sventiskiausios, marguciai patys dailiausi... ko negaliu pasakyt apie mamos mama dontknow ten lankydavomes daug reciau, labai retai tekdavo pasilikti vieseti... netgi dabar matosi, kad si mociute i mus demesio kreipia daug maziau, manau netgi nemyli... aisku, kaip taisykle, mes esam keturi vaikai, ir du panasus i teti, du i mama... tuos, kurie panasus i mama labiau myli mociute is mamos puses, o kitus du-tecio mama flame
Bet as, jei tik mamka nores pasilikt leliuka, paliksiu ji bent savaitei... man labai rupi, kad nenutruktu rysys tarp kartu... Zinot, as daug ko ismokau is mociutes, labai daug idomiu istoriju isgirdau, apie pokari, partizanus, gimines istorija... patikekit, jus ne viska zinot apie gyvenima, yra dar vienas brandus poziuris, musu mociuciu, mamu... Tikiuosi, kad nebusit savanaudes, pakalbesit su vaikais apie pagarba vyresniems ir leisit jiems vieseti pas tuos nuostabius zmones vien tam, kad vaikas pasijustu mylimas visu... (aisku, pakalbekit ir su savo mama ar anyta, tegu zino, kad vaikas turi siokiu tokiu pareigu, ne viena tik noru

Balanda Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-05-04, 11:20:33 | Nr. # 13
administratorė

Murlyka, agree aš taip pat esu tos nuomonės, kad anūkai turi bendrauti su seneliais agree

Ievux Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-05-04, 14:09:02 | Nr. # 14
ištikima klubo narė

nuo: 2009-04-07
žinutės: 1743

vieta: Šiauliai
vaikai: Danielius ir Arturas
dovanėlės: 23
Quote (Tinakris)
anūkai turi bendrauti su seneliais agree

Dar svarbu,kad ir seneliai noretu bendrauti... mes gyvenam tam paciam name , tai retkarciais ateina senelis i svecius, mociute,net neatsimenu... ir nenori ji buti su jais,nes jai to nereikia ...tai va,buna ir taip su tais seneliais

Balanda Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-05-04, 14:40:34 | Nr. # 15
administratorė

Būna, kad seneliai nelabai nori bendrauti su anūkais, tas tiesa yes Skaudi tiesa sad

mazea Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-05-04, 16:35:18 | Nr. # 16
ištikima klubo narė

žinutės: 508

vieta: spain
vaikai: Laurynas
dovanėlės: 8
as senelius turiu,bet galiu sakyt,kad ir neturiu.Is tevo puses seneliai manes niekada nemylejo,as pas juos ir nebudavau,db kartais uzsuku kai lt bunu,bet jauciasi kad nelaukiama,o mano pusesere ir jos vaikuti tai dievina.Is mamos puses,tai baba visa gyvenima gere,niekad rysio neturejom,bd ji seneliu namuose,mamai db jos gaila rupinasi ja,o senelio nemaciusi mires sad o va mano Lauriukui pasiseke is mociuciu puses,abi lb myli mano vaikuti,o va mano tevas nei mate nei idomu,o uosvis mires.

balandiene Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-05-04, 21:31:37 | Nr. # 17
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (mazea)
jauciasi kad nelaukiama

pas mus tas pats su tevo puses seneliais buvo,net nekente musu dontknow .. as ir guodziuos kad musu vaikam geriau applause beje,kaip jus vertinat,tokias mamas kai vaikus per prievarta seneliams isgrudze,nors ju ir nekokios sveikatos as tai piktinuos,mano brolio pirma zmona kaip tik atostogos taip ir uzkrauna seneliams,mano tevai dar stipresni,bet vat jos mama vos paeina,bet kai bando atsisakyt,tik keiksmu gauna.nezinau kaip taip galima su savais elgtis dontknow

mazea Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-05-05, 16:49:14 | Nr. # 18
ištikima klubo narė

Quote (balandiene)
beje,kaip jus vertinat,tokias mamas kai vaikus per prievarta seneliams isgrudze

mano manymu turi vaiku ir pats ziurek,o seneliai tai tik pasizaisti,o ne,kad visa sveikata jiems atiduotu,gali pabut kelias dienas,o jei sveikata silpna,tai jau turetu buti geda confused mano mamai 45m.bet tiek dirba kad pareina kai negyva,tai jai niekada neuzkraunu,jau pati kartais sako eikit kur pabusiu.

balandiene Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-05-05, 17:04:24 | Nr. # 19
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (mazea)
mano manymu turi vaiku ir pats ziurek,o seneliai tai tik pasizaisti,

agree vat as irgi tokios nuomones,nes seneliam anukai turi but dziaugsmas o ne nasta

Vėja Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-05-05, 19:20:06 | Nr. # 20
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Seneliai patys gali atvirai pasakyti savo nuomonę ta tema ir nustatyti tam tikras ribas...

mazea Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-05-08, 18:36:55 | Nr. # 21
ištikima klubo narė

Quote (Jurgute)
Seneliai patys gali atvirai pasakyti savo nuomonę ta tema ir nustatyti tam tikras ribas..

matai buna visokiu seneliu,kai kuriems uzkrauna ir vargsai nei zodzio negali istarti help

stebėtoja Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2011-01-24, 15:18:13 | Nr. # 22
ištikima klubo narė

nuo: 2009-06-23
žinutės: 5669

Kol buvo maži , susikraudavo žaislus į kuprinę ir išeidavo , pareidavo pietų pamiegoti ... O ir seneliai labai džiaugėsi , kad anūkai geri, neišdykauja . Dabar seneliai visai paseno , o anūkai užaugo . To ryšio tokio kai buvo vaikystėj kaip ir nebeliko . Anūkai retkarčiais aplanko močiutę ,pasikalba . O močiutė ir pati supranta , kad jauniems žmonėms jauni reikalai.

Vėja Žinutė parašyta: Antradienis, 2011-01-25, 12:27:37 | Nr. # 23
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Aš iš viso manau, jog dabar žmonių tarpusavio santykiai visiškai išsikreipę. Nėra jokių nuoširdžių tarpusavio ryšių. Daugelis mano bendraamžių, net neprisimena savo senelių, jau nekalbant apie jų tėvus, kurie lygiai taip pat "pamiršta" savo pagyvenusius tėvus - nei pasveikina gimtadienių progomis, nei švenčių, nei paskambina, nei pasiteirauja kaip gyvena...Visi labai labai užimti "savimi ir savo šeimomis"...bet gyvenimo ratas sukasi..ir anksčiau ar vėliau viskas gali atsitikti ir Tau...

Pvz. Šiandien mano močiutės gimtadienis, matau, kaip ji laukia kad jai kas paskambintų, pasveikintų, bet kol kas tylu... Man skaudu už ją, skaudu, kad tie kuriuos ji augino - net neprisimena - nei pagrindinių metinių švenčių, nei jos gimtadienio... O savo šeimose tikriausiai deklaruoja, kaip svarbu prisiminti ir gerbti senelius...tikriausiai to moko ir savo vaikus, bet kaip greit pamirštamos tos pagrindinės šeimos šaknys... Belieka tik vidumi sau pačiai raudonuoti, kad priklausau tokiai giminei...

Ateina ta amerikoniška kultūra, kur tėvai matomi vos kelis kartus per metus... Liūdna. Ir manęs niekas neįtikins, kad taip sunku atrasti laiko tam, kuriam to labai reikia, kuris visų išsiilgęs - bet matyt, reikia pačiam sulaukti tokio laiko ir metų, kad išgyventum visus tuos jausmus, kai esi pamirštas pačių artimiausių žmonių...

stebėtoja Žinutė parašyta: Antradienis, 2011-01-25, 15:58:32 | Nr. # 24
ištikima klubo narė

nuo: 2009-06-23
žinutės: 5669

O aš darau taip : mamos gimtadienis ir jei yra tikymybė, kad brolis pamiršo skambinu jam ir primenu ir pasakau , kad ji laukia ir tikisi ...

Vėja Žinutė parašyta: Antradienis, 2011-01-25, 17:10:49 | Nr. # 25
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Aš - to dalyko niekuomet nepateisinsiu jokiais būdais. Nežinau, kas turi nutikti, kad pamirščiau tėčio, ar mamos gimtadienį.... Priminti apie močiutės gimtadienį... - gal dabar turėčiau paskambinti savo dėdėms, puseserėms ir pusbroliams tai priminti? Graudu...kiekvienas suaugęs atsakingas už savo poelgius. Ir už juos man gėda. Bet ko gero to nesupras nei vienas, kadangi tas žmogus šiai dienai jiems pernelyg "tolimas", pernelyg daug "kainuoja skambutis"...ir keletas malonių žodžių. Linkiu, jiems visiems kada nors patirti tą patį, visus tuos jausmus, ką pastaruoju metu išgyvena mano močiutė...

• Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:
Prisijungimas
Reklama
Mūsų draugai
Kirpėja Inga
MMA klubas
Jūsų nuoroda čia

Radijas ¦ Dienoraštis ¦ Mūsų draugai ¦ Google+ ¦ Facebook ¦ Adf.ly ¦ Kontaktai ¦ Grįžti į viršų Į viršų

Hosted by uCoz man ftp