Mes soc. tinkluose |
Google +
Facebook'e
|
|
|
Gimdymas Klaipėdoje
| |
Ievux |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-01-18, 20:04:25 | Nr. # 26 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-04-07
vieta: Šiauliai
vaikai: Danielius ir Arturas
|
Quote (Tinakris) Nereikia nei chalato, nei kepurės, nei pirštinių Kai gimdziau Danieliu ,tada dave vyrui visus tuos" drabuzelius" jam, dabar kiek girdejau vis del to reikia pirkti, kazkur 10 lt ...nors cia nuo kiekvieno miesto skirtingai Quote (Tinakris) tai duokite TIK prieš gimdymą wink Va cia tai jau papriestarausiu,kiek teko girdeti istoriju kai dave pries gimdyma ... tai tikrai visos sake,kad jei dar karta gimdys ,tai tik PO duos pinigus. Vienas pavyzdys: dave iki , iteike gydytojams ne tik vokeli,bet ir maiseli gerybiu, tai joms (gydytojoms) buvo ka veikt, ir per visa gimdyma tik kelis kartus "ikiso" nosi i gimdymo palata,pasake,kad viskas cia gerai vyksta ,pasisalindavo toliau nagrineti ir skanauti maiselio turinio... as nepersu savo nuomones,bet tokiu istoriju ne viena girdejau Quote (Tinakris) Nereikia niekam nieko duoti no Nebent samdaisi savo asmeninę gydytoją, kuriai sumoki pinigus į ligoninės kasą 
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-01-18, 21:21:03 | Nr. # 27 |
administratorė
|
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-01-18, 21:33:09 | Nr. # 28 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
Quote (stebėtoja) Ir kai maniškius atvažiavo vyras atsiimti atvežė gydytojoms saldainių ir gėlių , ar dabar taip daro nežinau darau,bent jau aš,vežiau tortą,šampaniuko,o gėles gautas po gimdymo palieku,nes susirenku tik svarbiausią turtelį Quote (stebėtoja) bet jei tokios sumos tai gal tada geriau privačioj gimdyti ... va pažįstama gimdė tai para 400lt ir nieko daugiau , o tris paras pabuvo ... bet slauga ir aptarnavimas tai aukštam lygi (čia Kaune ) manyčiau vertas dėmesio patarimas Quote (Tinakris) Nereikia nei plaukų nusiskusti, nei klizmos statyti Viskas vyksta natūraliai su Lukučiu man ir skuto ir klizmą darė,todėl kai gimdžiau Nojuką labai nejaukiai jaučiausi,kad klizmos nedarė o apsiskust vyras padėjo,vistiek manau higieniškiau,bet čia kad man pačiai prieš savę geriau būtų.. Quote (Tinakris) ar jausitės saugiau davę - tai duokite TIK prieš gimdymą taigi vat,kad išbandai viską,kad tik ateinantis saugiai atkeliautų į šį pasaulį,o dėl davimo tai būtinai jei duodat,tai tik prieš ai,dar man sesė padarė "paslaugą" atėjus į Lukučio gimdymą be mano žinios daktarei 50lt įkišo(Vilniui),tai vėliau supratau kodėl ji pas mane gimdyme praktiškai nebuvo,net stabdyt gimdymą,o tai daryt negalima,akušerė liepė,aš nežinodama ir pasitikėdama stabdžiau 20min tai kai teikės ateit,teko greičiau stumt,kad neuždustų,plyšau,bet laimei Lukutis tik hematomą ant galvytės įsigijo,tad geriau jau neduot išvis nei tokiam mieste,kišt smulkią kupiūrą,akivaizdžiai daktarė iš manęs išsidirbinėjo... dabar džiaugiuos,kad angeliukai buvo šalia ir viskas baigės laimingai..
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-01-18, 21:38:45 | Nr. # 29 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Ievux) Va cia tai jau papriestarausiu,kiek teko girdeti istoriju kai dave pries gimdyma ... tai tikrai visos sake,kad jei dar karta gimdys ,tai tik PO duos pinigus. Vienas pavyzdys: dave iki , iteike gydytojams ne tik vokeli,bet ir maiseli gerybiu, tai joms (gydytojoms) buvo ka veikt, ir per visa gimdyma tik kelis kartus "ikiso" nosi i gimdymo palata,pasake,kad viskas cia gerai vyksta ,pasisalindavo toliau nagrineti ir skanauti maiselio turinio... as nepersu savo nuomones,bet tokiu istoriju ne viena girdejau tai reikia tik vokelius duot,vaišių mes tik išrašomi įteikiam..mano daktarė Rokišky irgi sakė kad nuo 12val,kad tik apie 17-18val pradėsiu gimdyt,nors 15,15val jau Nojus pas mane buvo,nežinau jei būtų vaišes valge..nors akušerė buvo gal nepilnom 5min teišėjus.. Quote (Tinakris) Net persimauti vyrui batų nereikia Aš gimdžiau žiemą, tai jis ir sėdėjo su žieminiais batais mano nors ir spalio pabaigoj numovė ir tapkutes įteikė 
|
|
| |
minimi |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-01-18, 21:55:26 | Nr. # 30 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-18
vieta: kaunas
vaikai: justas
dovanėlės: 32
laimėjimai:
|
Quote (Tinakris) Aš gimdžiau žiemą, tai jis ir sėdėjo su žieminiais batais Ir klizmų jokių nestato, ir pribūvėja (akušerė ar gydytoja) būna be pirštinių maniskio tai pat nekiso i jokius chalatus ir nemove tapkutem matomai visur skirtingai,nors as uz kad perengtu tokios palatos turetu buti sterilios 
|
|
| |
Ievux |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-01-18, 22:16:01 | Nr. # 31 |
ištikima klubo narė
|
Quote (minimi) maniskio tai pat nekiso i jokius chalatus ir nemove tapkutem O maniskiui liepe apsirengti ... Quote (balandiene) ,net stabdyt gimdymą, Man su pirmu ir teko stabdyt, nes maziukas pradejo rankytem i prieki eit,tai stume atgal ... o po to greitai su ju pagalba isstumem, plysau labai stipriai, bet aciu Dievui, maziui viskas gerai buvo ... Na nezinau,bet as vis del to esu tos nuomones,kad pinigu be reikalo nemetyt ,kaip ne kaip tai yra ju darbas,kuri jos turi atlikti neziurint i tai ar tu duosi ar ne ,vienodai gerai vienam forume skaitinejau gimdymo istorijas,tai ujujuj kokiu tik ten nera, o viena buvo tai is vis,sumokejo apie 1000 ,o prieziuros vis tiek nesulauke...
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-01-19, 08:30:28 | Nr. # 32 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Žinot, dar nežinau duosim pinigėlių ar ne...tiesiog bandau susižinoti, kas ir kaip...Mano nuomone, to daryti nereikėtų - nei kai gimdymas be komplikacijų, nei kai su jom...Gydytojai turi dirbt savo darbą. Apeliuosite man tuo, kad jie mažai uždirba, bet visose srityse dirbantys žmonės Jums pasakys tą patį - ir aš uždirbu mažai...Kokius pinigus pvz. šiuo atveju turėtų sumokėti na, kad ir studentų šeima, kukliau gyvenantys žmonės, ar dėl socialinio sluoksnio su Jumis gydytojas turėtų elgtis skirtingai? Žmonės patys įpratina gydytojus imti tuos "vokelius" - jei nepaima - mano, kad davė per mažai, jei paima - kad kyšininkas... Skaičiau, kad epidūrą (nuskausminimą) reikia pirktis pačiam, ar jis iš tiesų reikalingas? Ir kaip žinoti prireiks Tau jo ar ne?
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-01-19, 09:19:27 | Nr. # 33 |
administratorė
|
Quote (Ievux) kad pinigu be reikalo nemetyt Quote (Vėja) Gydytojai turi dirbt savo darbą Sutinku ir pritariu Nereikia Quote (Vėja) kad epidūrą (nuskausminimą) reikia pirktis pačiam Ir kaip žinoti prireiks Tau jo ar ne? Mums pati gydytoja patarė, nes matė pagal situaciją, kad reikia. Buvo puiki gydytoja ir puiki akušerė, nors nieko nedavėm nei prieš, nei po 
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-01-19, 09:27:45 | Nr. # 34 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
Quote (Vėja) Skaičiau, kad epidūrą (nuskausminimą) reikia pirktis pačiam, ar jis iš tiesų reikalingas? Ir kaip žinoti prireiks Tau jo ar ne? net nežinau tokio dalyko , nes kai gimdžiau dar niekas nė nesapnavo . Bet pagalvoju , kad kai gimdžiau antrą vaiką ir "tai" tęsėsi 14 valandų tai gal būtų buvę ir neblogai , bet skausmas toks dalykas jis greit užsimiršta , tik pamatai lėliuką ir galvoji jau viskas gerai jau praėjo .
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-01-19, 09:40:30 | Nr. # 35 |
ištikima klubo narė
|
Jei atvirai, kažkurią naktį prasibudau ir kai pradėjau galvot apie gimdymą - pasidarė klaikiai baisu...
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-01-19, 09:42:47 | Nr. # 36 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) Jei atvirai, kažkurią naktį prasibudau ir kai pradėjau galvot apie gimdymą - pasidarė klaikiai baisu... nebijok , taip visoms būna , aš net skundžiausi , kad nebenoriu gimdyt , kad bijau , o jau buvau 9 mėnesy ...
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-01-19, 09:49:19 | Nr. # 37 |
administratorė
|
Quote (Vėja) Jei atvirai, kažkurią naktį prasibudau ir kai pradėjau galvot apie gimdymą - pasidarė klaikiai baisu... Viskas bus gerai, pamatysi Svarbiausia klausyti gydytojos ir akušerės ką jos sako - jei stumt, tai stumt, jei nestumt, tai nestumt... Ir kvėpuoti taisyklingai, nes kvėpavimas nuima skausmą ir leliukui duoda daugiau deguonies. Negalima per sąrėmius sulaikyti kvėpavimo 
|
|
| |
Ievux |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-01-19, 09:59:19 | Nr. # 38 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) Jei atvirai, kažkurią naktį prasibudau ir kai pradėjau galvot apie gimdymą - pasidarė klaikiai baisu... Kai prasides gimdymas, pamirsi visas baimes, noresis,kad greiciau baigtusi ir savo mazuleli rankose laikyt Quote (Vėja) Skaičiau, kad epidūrą (nuskausminimą) reikia pirktis pačiam, ar jis iš tiesų reikalingas? Ir kaip žinoti prireiks Tau jo ar ne? Epidura daro kai letai atsidarineja kaklelis,kad gimdyve nepervargtu,turetu jegu gimdymui,dar skaiciau kai skatina,taip pat siulo epidura .
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-01-19, 10:00:01 | Nr. # 39 |
ištikima klubo narė
|
O kaip tas taisyklingas kvėpavimas atrodo? 
|
|
| | |
Vėja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-01-19, 10:34:27 | Nr. # 41 |
ištikima klubo narė
|
O kroso klaikiai nemėgau 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-01-19, 10:42:58 | Nr. # 42 |
ištikima klubo narė
|
Dar prie to paties paklausiu, o kiek komplektuku rūbelių vežtis į gimdymo namus, kiek laiko paprastai ten praleidžiama 1-3 dienas?
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-01-19, 10:49:48 | Nr. # 43 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) Dar prie to paties paklausiu, o kiek komplektuku rūbelių vežtis į gimdymo namus, kiek laiko paprastai ten praleidžiama 1-3 dienas? man atrodo priš gimdymą turėtų gydytoja viską paaiškinti , bent ankščiau taip būdavo
|
|
| |
minimi |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-01-19, 11:24:52 | Nr. # 44 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-18
vieta: kaunas
vaikai: justas
dovanėlės: 32
laimėjimai:
|
Quote (Vėja) kad epidūrą (nuskausminimą) reikia pirktis pačiam, ar jis iš tiesų reikalingas? Ir kaip žinoti prireiks Tau jo ar ne? Quote (Ievux) Epidura daro kai letai atsidarineja kaklelis,kad gimdyve nepervargtu,turetu jegu gimdymui,dar skaiciau kai skatina,taip pat siulo epidura . taip,as po 3 val saremiu pasiprasiau epiduro,nes jauciau kad neistversiu,daktare pasake kad reikia nes labai letai viskas vyko,epidura padare 1 val nakties,o pagimdziau tik 8 ryto,veliau daktare prasitare kad be epiduro pati buciau nepagimdziusi,buciau per daug nusilpusi.antra karta vel daryciuosi,liux isradimas 
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-01-19, 11:33:22 | Nr. # 45 |
administratorė
|
Quote (minimi) taip,as po 3 val saremiu pasiprasiau epiduro,nes jauciau kad neistversiu,daktare pasake kad reikia nes labai letai viskas vyko,epidura padare 1 val nakties,o pagimdziau tik 8 ryto,veliau daktare prasitare kad be epiduro pati buciau nepagimdziusi,buciau per daug nusilpusi.antra karta vel daryciuosi,liux isradimas Atrodo, kad čia aš pati būčiau parašiusi, nes man buvo lygiai tas pats 
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-01-19, 14:14:59 | Nr. # 46 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) Žinot, dar nežinau duosim pinigėlių ar ne...tiesiog bandau susižinoti, kas ir kaip...Mano nuomone, to daryti nereikėtų - nei kai gimdymas be komplikacijų, nei kai su jom...Gydytojai turi dirbt savo darbą. aš ir prieš davimą,bet kai su pirmu gimdymu nusvilau tai jau antram daviau,nors svarstymų irgi daug buvo ar duot ar ne..beja gyvenime pirmą kartą ir davėm,net nežinojom kaip paduot akušerė paėmė iškarto,o dakltarė vyrui pasakė,kad kai baigsiu gimdyt,tada ir paims jei viskas tvarkoj bus,už ką gerbiu..ir aš esu prieš vokelius,visi mes dirbam darbus ir uždirbam tiek kiek uždirbam,čia nediskutuojama.. Quote (Vėja) Skaičiau, kad epidūrą (nuskausminimą) reikia pirktis pačiam, ar jis iš tiesų reikalingas? Ir kaip žinoti prireiks Tau jo ar ne? aš gimdžiau natūraliai,net minčių nebuvo kitaip,bet jei kam palengvina,tai Quote (Vėja) Jei atvirai, kažkurią naktį prasibudau ir kai pradėjau galvot apie gimdymą - pasidarė klaikiai baisu... visos tą praėjom,vistiek nerimas būna.. Quote (Vėja) Dar prie to paties paklausiu, o kiek komplektuku rūbelių vežtis į gimdymo namus, kiek laiko paprastai ten praleidžiama 1-3 dienas? aš manau jei vyras bus vietoj,tai atveš,pasiimk kokius 3-4komplektukus,dar marškinėlius kojnytes ir kepuryčių,dar ir nuo vaiko priklauso,nes Lukas vis į pažastis pasisiodavo tai daug drabužiukų reikėjo ,o Nojukui mažai reikėjo.
|
|
| |
Ievux |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-01-19, 14:25:31 | Nr. # 47 |
ištikima klubo narė
|
Quote (balandiene) aš manau jei vyras bus vietoj,tai atveš,pasiimk kokius 3-4komplektukus,dar marškinėlius kojnytes ir kepuryčių,dar ir nuo vaiko priklauso,nes Lukas vis į pažastis pasisiodavo tai daug drabužiukų reikėjo lol ,o Nojukui mažai reikėjo. Kaip idomiai pas jus ...pas mus savais drabuzeliais rengti neleidzia,tik kojinytes,pirstinytes ir kepuriukas savo,o daugiau ligonines rubeliai Quote (minimi) taip,as po 3 val saremiu pasiprasiau epiduro,nes jauciau kad neistversiu,daktare pasake kad reikia nes labai letai viskas vyko,epidura padare 1 val nakties,o pagimdziau tik 8 ryto,veliau daktare prasitare kad be epiduro pati buciau nepagimdziusi,buciau per daug nusilpusi.antra karta vel daryciuosi,liux isradimas Gera daktaryte buvo, as para laiko prasikankinau ir niekas nesiule jokiu epiduru, nors dabar kaip pagalvoju,reikejo paciai prasyt ,tada buciau ir stipresne buvus ir lengviau gal pagimdzius 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-01-19, 14:34:25 | Nr. # 48 |
ištikima klubo narė
|
Nu va, kiek visko ir kiek skirtingai visoms nutiko...Manau, kad labai gerai sužinoti...
|
|
| |
remigute |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2015-05-26, 19:16:41 | Nr. # 49 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2015-05-26
|
Aš atvažiavau gimdyti 9 val vakaro, pagimdžiau 3 val nakties, prireikė vakumą panaudoti, bet kolkas nusiskundimų neturiu
|
|
| |
|
|
|