Forumas Atvirukai

Diskusijų forumas geriems žmonėms
Paieška
Reklama
Mes soc. tinkluose
Google +

Facebook'e
Reklama
Kalbykla
500
Šiandien

Vardadienį švenčia:

Gimtadienį švenčia:
Reklama(35)

-PASVEIKINK-

Naujos žinutės forume
Paieška | Klubo nariai | Taisyklės

• Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: Odeta  
Cezario pjūvis
Vėja Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-05-10, 14:12:00 | Nr. # 1
ištikima klubo narė

nuo: 2008-11-25
žinutės: 4182

dovanėlės: 20
laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Cezario pjūvio randas
Apie cezario pjūvio operaciją ir randus po jos kalbamės su Kauno II klinikinės ligoninės akušeriu-ginekologu Kazimieru Kalvinsku.

Kokio dydžio būna tradicinis cezario pjūvis (kiek cm)?
Tradicinis cezario pjūvis - skersinis odos pjūvis - daromas žemai, maždaug 1,5-2 cm nuo simfizės (gaktos) krašto ir yra 12 cm ilgio.
Cezario pjūvis gali būti ir išilginis, jis daromas per vidurinę pilvo liniją tarp bambos ir gaktos, būna 14-16 cm ilgio.

Ar iškart po operacijos galima vaikščioti?
Pastebėta, kad lengviau gyja, gražiau atrodo skersinis pilvo sienos pjūvis. Kai atliekamas skersinis pjūvis, moterys po operacijos greičiau pakyla iš lovos.
Jeigu cezario pjūvio operacija buvo atlikta pritaikius spinalinę nejautrą, moteris pradeda vaikščioti po paros. Jeigu buvo taikyta bendroji nejautra, gimdyvė gali pradėti vaikščioti ir anksčiau – po 8-12 valandų, priklausomai nuo savijautos.

Per kiek laiko pjūvis sugyja, kaip atrodo sugijęs randas – baltas, rausvas, nepastebimas ar išsišokęs? Ar moteris jaučia randą?
Pjūvis sugyja per 5-6 dienas. Siūlai išimami po 6 parų. Lieka randas – natūralus odos pjūvio rezultatas. Kuo oda labiau pažeista, tuo ir randas didesnis. Jaunoms moterims paprastai susiformuoja didesni ir kietesni randai. Iš pradžių randai būna raudoni ir kieti, vėliau pamažu ima blukti savaime.
Normalu, kai 1 metus po operacijos moteris jaučia tarsi apmirusius plotus rando vietoje. Taip būna, kol neatsistato nervų šaknelių veikla. Tuomet patariame fizioterapines procedūras ir gydomąją mankštą.

Kokio dydžio randas lieka, kai sugyja?
Randas gali sumažėti ar beveik išnykti per 18 mėnesių. Tačiau gali ir padidėti, likti raudonas, tamsus, iškilus, sukelti nepatogumų, niežėti arba skaudėti, tiesiog gadinti nuotaiką. Tamsesnio gymio moterų, kurių odoje daugiau pigmento, randai irgi tamsesni, ryškesni. Jei pjūvio žaizda infekuojama, paprastai po jos lieka didesnis, ryškesnis randas.

Ar randą moterims patariate gydyti liaudiškomis priemonėmis – šaltalankio aliejumi ect?
Pooperaciniu periodu pjūvį mažiau skauda, randui padeda greičiau gyti ir nuotaiką pakelia fizioterapinės procedūros. Liaudiškos priemonės (šaltalankio aliejus, degtinės kompresai) dar ir dabar nepraranda savo populiarumo. Taip yra, nes liaudiškos priemonės pigios, nors efektas – nedidelis. Medikamentiniam randų gydymui skirtų veiksmingų priemonių nedaug, pagrindinė randų gydymo priemonė - silikono gelis „Dermatix“. Šis silikono gelis minkština, lygina ir blukina randą, atkuria odos spalvą, malšina skausmą, niežulį. „Dermatix“ silikono gelis tinka ir seniems, ir naujiems randams. Reikia tepti tiesiai ant rando 2 kartus per parą ne trumpiau nei 2 mėnesius.

Ar operuojant antrą kartą pjaunama ta pati vieta, ar jau kita? Vadinasi, po dviejų cezarių liks du randai, o po trijų – trys?
Jei operuojama antrą kartą, pjaunama per tą pačią vietą, todėl lieka vienas randas.

Ar daug Jūsų pacienčių pasinaudoja plastinės chirurgijos paslaugomis ar lazeriu išlygina randus po cezario?
Chirurginiai randų gydymo metodai skausmingi ir nepigūs. Lazeris sumažina randą, pagerina jo išvaizdą, tačiau neįmanoma padaryti randų nematomų.

Ar nuo chirurgo profesionalumo priklauso, kaip gyja randas?
Chirurgo profesionalumas randui gyti lemiamos įtakos neturi, bet labai svarbi aseptika operacijos metu ir pooperacinio periodo slauga.

Nuo ko dar priklauso, kaip gyja randas?
Rando gijimas priklauso nuo amžiaus (vyresnėms moterims gyja lėčiau), fizinio aktyvumo, imuniteto.

Ar gali masažas padėti randui greičiau išgyti?
Taip, masažas pagreitina rando gijimą.

Kada po cezario operacijos galima sportuoti, lankstytis?
Dar gulinti pooperacinėje palatoje moteris turi būti mokoma pratimų. O aktyviai sportuoti galima jau po 6-8 savaičių.

Kaip dar pasirūpinti randu?
Mielos moterys, jei turite cezario pjūvio randą, venkite staigaus temperatūrų svyravimo, kaitrios saulės, pirčių, šalčio, netvarstykite rando pernelyg stipriai, saugokite jį nuo patempimo.

Kada po cezario pjūvio operacijos leidžiama vėl pastoti?
Po cezario pjūvio medikai moteriai pataria nepastoti 1,5-2 metus, kurį laiką sunkiai nekilnoti ir daryti mankštą. Svarbu, kad gerai sugytų pjūvio randas, ir gimda per kitą nėštumą išnešiotų augantį vaisių. Mano praktikoje nepasitaikė atvejų, kad išsiskirtų ankstesnio cezario pjūvio randas, kai moteris nešioja kitą vaiką. Vis dėlto toks pavojus yra. Pjūvio randas kiekvienai moteriai sugyja kitaip. Todėl vienos gimda galbūt bus pasiruošusi išnešioti antrą vaiką ir po kelių mėnesių, o kitai moteriai prireiks ir kelerių metų. Geriausiai konkrečiai patarti gali pirmą kartą cezario pjūvį atlikęs gydytojas, nes jis žino, kaip atrodo randas, kaip jis gijo po operacijos (ar randas nepūliavo).
Prieš 10-20 metų pagimdžiusiai 2 vaikus, atlikus cezario operaciją, gydytojai patardavo sustoti. Dabar žinoma pavyzdžių, kai per cezario pjūvį pagimdo ketvirtą ar net penktą vaikutį. Mano kolegos Izraelyje stebėjo šeštą ir devintą cezario pjūvio operacijas. Trečias cezario pjūvis šiais laikais jau nieko nebestebina.
,,Mamos žurnalas”, 2005 m., Nr.1

Murlyka Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-05-10, 18:08:48 | Nr. # 2
ištikima klubo narė

nuo: 2009-03-22
žinutės: 675

vieta: Kaimas.
vaikai: Gabija
dovanėlės: 12
taip taip smile viskas teisingai, tik as i sporta kibau vos po gimdymo 1tooth sportas sveikata! dabar kazkas ten negerai su tuo randu ohno

Odeta Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-05-10, 20:26:32 | Nr. # 3
ištikima klubo narė

nuo: 2009-02-11
žinutės: 4947

vieta: Aukštaitija
vaikai: Dvi dukrytės.
Cezaris ar ne - svarbiausia, kad mamai ir vaikui viskas gerai yes

Ritaka Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-05-11, 13:08:25 | Nr. # 4
ištikima klubo narė

nuo: 2009-03-09
žinutės: 3076

vaikai: du berniukai ir dukrytė
dovanėlės: 22
laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Aš po antro cezario jaučiausi tai daug baisiau,nei po pirmo.Pirmąjį karta pjovė vertikaliai ir siuvo siūlais,tai normaliai vaikščiojau,o antrą kartą pjovė horizantaliai virš gagtos,sukabino kabėmis,tai ilgai susirietusi vaiksčiojau,gijo ir skaudėjo daug ilgiau ohno ,jau nebenorėčiau taip....... ohno

Žinutę redagavo Ritaka - Antradienis, 2010-05-11, 13:09:24

Vėja Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-05-13, 14:23:15 | Nr. # 5
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Man irgi sunkokai gyja...važinėju persirišti...Laimei gydytoja supratinga...

Vėja Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-05-13, 14:24:06 | Nr. # 6
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Aš beveik laiminga, kad mane "pjovė", nes tokius skausmus kaip, kad kentėjau nenoriu net prisiminti..

Odeta Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-05-13, 19:33:55 | Nr. # 7
ištikima klubo narė

Quote (Ritaka)
o antrą kartą pjovė horizantaliai virš gagtos,sukabino kabėmis,tai ilgai susirietusi vaiksčiojau,gijo ir skaudėjo daug ilgiau ohno

O kodel taip?

balandiene Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-05-14, 19:10:43 | Nr. # 8
ištikima klubo narė

nuo: 2009-02-10
žinutės: 10973

vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
dovanėlės: 31
laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (Odeta)
O kodel taip?

gal kad antras irgi cezaris

Ritaka Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-05-15, 16:07:31 | Nr. # 9
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (Odeta)
O kodel taip

pirmas cezaris buvo seniai-seniau visada pjaudavo taip,po bamba vertikaliai,o paskui jau pradėjo pjauti,tuo vadinamu bikinio pjūviu-horizantaliai.o čia pas mus siuva kabėmis,ne siūlais......labai man baisiai atrodė sukabintas tas pilvas kabėmis,bet randas gražesnis likęs,nei pirmojo pjūvio
Quote (Vėja)
Ar operuojant antrą kartą pjaunama ta pati vieta, ar jau kita? Vadinasi, po dviejų cezarių liks du randai, o po trijų – trys?
Jei operuojama antrą kartą, pjaunama per tą pačią vietą, todėl lieka vienas randas.

na aš turiu du randus-skirtingus pjovimus net........ ponder ir skersinį ir išilginį,kaip vadina daktarai.....

Vėja Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-05-15, 17:49:15 | Nr. # 10
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Man kažkaip labai niežti tą siūlę, pašalino siūlus, bet vis dar bėga kažkoks skystis...Niežėjimas neišpasakytas, net pleistrą nusilupau...uždėjau vatos "padukų" ir apsukau bintu - bent jau sausa ir ne taip niežti. Pirmadienį pas gydytoją - tai tikiuosi, kad viskas bus ok...

Ritaka Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-05-16, 09:22:11 | Nr. # 11
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Vėja, Aš ir dėjau tik vatą,nes per pleistrą oro negaudavo,tai man lengviau budavo,o tas skystis man ir ilgokai vis bėgo upset

Vėja Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-05-16, 19:30:52 | Nr. # 12
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (Ritaka)
Vėja, Aš ir dėjau tik vatą,nes per pleistrą oro negaudavo,tai man lengviau budavo,

Matyt, ir aš intuityviai taip pasielgiau...

Murlyka Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-05-18, 10:29:43 | Nr. # 13
ištikima klubo narė

O man is siules nieko nebego, siuvo tirpiais siulais, tik anot chirurgo galejo viena rando puse fiksuot prie pilvo sienos tai kai lasiniuotas pilvas visa tai nekaip atrodo 1tooth

Vėja Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-05-29, 10:02:21 | Nr. # 14
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
O kada keliavot pas ginekologę ginekologinei apžiūrai? Kaip ten su tais intymiais santykiais po Cezario pjūvio?

balandiene Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-05-29, 13:24:52 | Nr. # 15
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (Vėja)
O kada keliavot pas ginekologę ginekologinei apžiūrai?

pas ginekologę lankiaus po 6sav..o dėl tik po 8sav,nes gimdant natūraliai tarpvietę siuvo..

Murlyka Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-06-02, 15:00:54 | Nr. # 16
ištikima klubo narė

Nesilankiau dar... bet raudona teta jau antrasyk atvaziavo 1tooth

Vėja Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2011-02-12, 12:35:56 | Nr. # 17
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)

Vėja Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2011-02-12, 12:37:44 | Nr. # 18
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (Ritaka)
na aš turiu du randus-skirtingus pjovimus net........ ir skersinį ir išilginį,kaip vadina daktarai.....

O dėl kokių priežasčių Tau darė Cezario pjūvius? Kiek laiko buvo praėję po pirmo gimdymo, kai darė antrąjį?

Vėja Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2011-02-12, 12:43:13 | Nr. # 19
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)

Odeta Žinutė parašyta: Antradienis, 2011-02-15, 08:50:30 | Nr. # 20
ištikima klubo narė

Quote (Vėja)
pasirodo ir taip galima gimdyti...

Nesuprantu, kaip kudikėlis neikvepia vandens...

balandiene Žinutė parašyta: Antradienis, 2011-02-15, 10:59:21 | Nr. # 21
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
o dievuliau..

Vėja Žinutė parašyta: Antradienis, 2011-02-15, 11:42:21 | Nr. # 22
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (Odeta)
Nesuprantu, kaip kudikėlis neikvepia vandens...

Juk kūdikėliai 9 mėn. mirksta motinos vandenyse, jiems tai natūrali aplinka....

Paskui, kad neprarastų tų įgūdžių jie gali lankyti baiseiną ir mokosi nardyti...

http://www.youtube.com/watch?v=6CdPC0520L4&feature=related

Žinutę redagavo Vėja - Antradienis, 2011-02-15, 11:43:43

wyda2010 Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2015-05-24, 22:18:32 | Nr. # 23
klubo narys (-ė)

nuo: 2015-05-09
žinutės: 10

vieta: munich
vaikai: 1
dovanėlės: 0
Gimdziau lengvai net su skatinanciu vaistu 2 dozem bet gimda nesidare padare cezario pjuvi nieko ten nera baisaus vaiksciojau mazdaug uz 12 valandu nes turejau su savini nusivezus aptempiancias aukstas kelnaites uzgijo panasiai per savaite po to jokio patogumo nera viska gydytojai padare gerai tai ir greit sugijo randas pilvo apacioje beveik nesrandasjei gydytojai nori daryti pjuvi geriau tegu d a ro bus lengviau ir jums atsigaut ir vaikas neuzdus kaip buvo mano kaimynines palatos mamytei kai vaikas uzduso nes nemorejo daryti pjuvio is isitikinimo kad pakenks vaikui

Dalia1 Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2015-05-27, 17:13:56 | Nr. # 24
klubo narys (-ė)

nuo: 2015-03-18
žinutės: 15

vieta: Palana
vaikai: Skaiste
man taip pat buvo atliktas cezaris nes buvo kazkokia infekcija daktarai nenorejo rizikuoti viskas ttvarkoja randuko nematyti bet pilvas liko nemazas nes ir nebuvau kuda.

Silvija1983 Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2015-05-27, 23:42:07 | Nr. # 25
klubo narys (-ė)

nuo: 2015-03-29
žinutės: 20

vieta: Birmingham
vaikai: 1 dukryte
As ir po cezario pjuvio tas randas gan nemazas pasiliko ir jau praejo 10 metu po to bet as Ji vis dar jauciu jis toks nutirpes:(

• Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:
Prisijungimas
Reklama
Mūsų draugai
Kirpėja Inga
MMA klubas
Jūsų nuoroda čia

Radijas ¦ Dienoraštis ¦ Mūsų draugai ¦ Google+ ¦ Facebook ¦ Adf.ly ¦ Kontaktai ¦ Grįžti į viršų Į viršų

Hosted by uCoz man ftp