Mes soc. tinkluose |
Google +
Facebook'e
|
|
|
Vėluojantis gimdymas
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2008-10-30, 21:56:43 | Nr. # 1 |
administratorė
|
Gydytojo nustatyta gimdymo data atėjo ir praėjo. Po jos praslinko dar dešimt laukimo ir nerimo kupinų parų... Nieko, nė menkiausio ženklo, kad mažylis norėtų išvysti saulės šviesą. Ką daryti? Kada gi prasidės gimdymas? Šios dienos taip laukėte, o sąrėmiai taip ir neprasidėjo. Neatsirado jokio sunkumo ar tempimo pojūčio pilvo apačioje. Vadinasi, teks dar šiek tiek palūkėti. Kiek? Nežinomybė nervina ir baugina būsimąją motiną, ypač jeigu laukiasi pirmagimio. Besilaukianti moteris turėtų žinoti, kad visiškai normalu, jei vaikutis „vėlinasi" 14 dienų. Taip ir lieka paslaptis, kodėl kai kurie mažyliai atidėlioja savo gimtadienius. Aišku tik, kad tai priklauso nuo mamos ir vaikelio hormonų apykaitos. Tačiau iki šiol nežinoma, kas šį procesą paspartina ar sulėtina. Manoma, kad tam tikros įtakos gimdymui gali turėti mėnulio fazės ir staigus oro pasikeitimas, taip pat džiaugsmas, kurios nors problemos sprendimas. Ir - priešingai - sąrėmius slopina stresas, įtampa, psichologinio pobūdžio problemos ir baimė. Kad gimdymas prasidėtų, turi būti įvykdytos dvi pagrindinės sąlygos. 1) Gimda turi pasidaryti tokia didelė, kad jos dydis pradėtų stimuliuoti gimdymą sukeliančias jėgas. Tai paaiškina ir faktą, kodėl dvynukai ar trynukai neretai gimsta anksčiau. 2) Kai gimdyti pasirengia kūnas ir siela, išsiskiria tam tikri hormonai. Itin tiksli hormonų sąveika sukelia sąrėmius ir kartu parengia kelią, kuriuo slinkdamas naujagimis turi išvysti pasaulį. Įsitikinkite, ar negresia pavojus Kaip jaučiasi mažylis, ar jis sveikas? Gydytojai, kaip ir būsimoji mama, nori (ir privalo) būti visiškai įsitikinę jo saugumu. Nėštumui artėjant į pabaigą gali sutrikti placentos veikla, kartu - ir mažylio aprūpinimas maistu bei deguonimi. Jeigu laiku nepastebėsite pavojaus signalų, kūdikis jūsų įsčiose gali žūti. Todėl atėjus nustatytam gimdymo terminui, nėščiąją būtina kruopščiai ištirti. Ir tik tokiu atveju, kai nei motinai, nei kūdikiui negresia pavojus, gydytojai leidžia gimdymo „palūkėti". Apie įvairias negeroves įspės: Ultragarsas. Šiuo tyrimu nustatoma vaikelio vidaus organų veikla, vaisiaus vandenų kiekis. Kardiotokografu (KTG) registruojami vaikelio širdies tonai bei sąrėmių intensyvumas. Pakitimai įspėja apie galimą vaisiaus deguonies trūkumą. Vaisiaus judesiai. Jeigu nebejaučiate vaisiaus judesių arba jei mažylis krustelėjo mažiau nei dešimt kartų per dieną, būtinai pasakykite gydytojui: tai - vienas iš svarbesnių pavojaus signalų. Vaisiaus vandenų tyrimas. Vandenų spalva suteikia daug informacijos, pavyzdžiui, žalia signalizuoja apie deguonies trūkumą, geltona - apie galimus kūdikio apsigimimus, Rh konfliktą, drumsta - apie mažylio žūtį. Mažas vandenų kiekis „praneša" apie galimą vaisiaus hipotrofiją, apsigimimą, įvairias nėščiosios ligas; didelis - įspėja apie infekciją. Vaginalinė apžiūra. Jeigu gimdos žiotys suminkštėjusios ir prasivėrusios, gimdos kaklelis sutrumpėjęs, vadinasi, motinos organizmas ruošiasi būsimam gimdymui. Taigi medikai tikrai neleis delsti, jei tyrimai įspės apie blogėjančią vaisiaus būklę arba jei tolesnis nėštumas bus pavojingas moters gyvybei. Skatinamosios priemonės Nelygu tyrimų rezultatai, stimuliuojama šiomis priemonėmis: PROSTAGLANDINU. Šis hormonas želė, žvakučių ar tablečių pavidalu per makštį įkišamas prie gimdos žiočių. Jas suminkština ir kartu sukelia sąrėmius. Tačiau vartojant prostaglandiną sąrėmiai gali pasidaryti labai (net nenatūraliai) stiprūs. OKSITOCINU. Šis sąrėmius skatinantis hormonas (skiriamas ir esant per silpniems sąrėmiams) lašinamas lašeline. Kad sąrėmiai nebūtų per stiprūs, oksitocino kiekį galima labai tiksliai dozuoti. VAISIAUS VANDENMAIŠIO ĮPLĖŠIMU. Kai kurie akušeriai stengiasi dar labiau sustiprinti hormonų poveikį, įplėšdami vaisiaus vandenmaišį. Tada nuteka vandenys, ir vaikas turi būtinai gimti per 24 valandas. Tačiau taikant šį metodą motinos įsčiose tebesantį ir vandenų nesaugomą kūdikį gali „užpulti" kokia nors infekcija. Su lašeline labiau skauda? Nėščiosioms dažnai ramybės neduoda mintis: ar nebus sunkiau ištverti sąrėmius, jei gimdymą stimuliuos? Šiais laikais naudojamos priemonės leidžia dozę parinkti individualiai, apsidraudžiant nuo perdozavimo. Gimdymo eiga išlieka panaši, kaip ir esant normaliam gimdymui. Vienintelis minusas - sutrumpėjęs gimdos kaklelio atsidarymo etapas, dėl ko sąrėmiai būna aštresni bei dažnesni.
|
|
| | |
Vėja |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2008-12-31, 11:47:32 | Nr. # 3 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
O ko gimti, jei viduje šilta ir saugu??? 
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-01-04, 18:44:15 | Nr. # 4 |
administratorė
|
Quote (Jurgute) O ko gimti, jei viduje šilta ir saugu??? Tai va, būtent 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-01-04, 23:13:45 | Nr. # 5 |
ištikima klubo narė
|
Protingos mergaitės..... 
|
|
| |
xxx |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-01-05, 17:00:55 | Nr. # 6 |
Removed
|
aš buvau įsitikinusi, kad sulauksiu termino ir dar negymdsiu. ir kitus taip nuteikinėjau, bet.... gimdymas prasidėjos 3 savaitėm ankščiau termino datos. tai net nežinau ką reiškia tas laukimas 
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-01-06, 18:27:34 | Nr. # 7 |
administratorė
|
Quote (Puikutė) tai net nežinau ką reiškia tas laukimas Iš tiesų tai sunkiai ėjosi laukti... Jau atrodo tuoj tuoj prasidės ir jau galėsiu čiučiuot savo lelių, o vis dienos bėga ir bėga Vaikščiot sunku, atsisėst sunku, atsistot dar sunkiau O leliukas nė nesiruošia gimti 
|
|
| |
Heizi |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-01-07, 23:44:13 | Nr. # 8 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-01
vieta: Vilnius
dovanėlės: 0
laimėjimai:
|
O mano pirmoji dukružė atėjo lygiai tuomet kada pasakė gydytoja - dar tada kai patvirtino, kad laukiuosi Atsimenu visiems ir sakiau, kad gimdysiu rugpjūčio 25 d., o kai rugpjūčio 24 d. dar aplankiau krūvą draugų (nu nes paskui atseit nebus kada) - tai visiems taip ir sakiau susitinkam šiandien, nes ryt gimdysiu - niekas netikėjo - o aš kaip ir žadėjau kitą dieną jau turėjau savo mergytę O va antroji vėlavo net 6 dienas . Kažkaip laukti buvo sunku tik dėl visų nėštumo nepatogumų - o va dėl dienos - tai gimė būtent tada, kada ir tikėjausi Kažkaip jau mūsų šeimoj taip keistai gavosi, kad aš gimus 5 d., vyras 15 d., pirmoji dukra 25 d., net šuo mūs gimęs 5 mėn. 15 d., o mūsų mažiukei buvo nustatyta gimti 30 d., - nu tai ji manau tiesiog nelaužė šeimos tradicijos - dar truputi palaukė - ir gimė 5 d. 
Žinutę redagavo Heizi - Trečiadienis, 2009-01-07, 23:45:33 |
|
| |
arija |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-01-08, 13:23:34 | Nr. # 9 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-31
vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
|
Mano abu vėlavo tingėjo lįst matyt 
|
|
| |
lašas |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-01-08, 13:27:05 | Nr. # 10 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-13
|
Vyresnelis gime 36 savaite, o maziuke, jau po 41 savaites . 
|
|
| |
Odeta |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-02-07, 18:25:13 | Nr. # 11 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-11
vieta: Aukštaitija
vaikai: Dvi dukrytės.
|
Maniškė 37 savaitę.
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-02-07, 18:34:03 | Nr. # 12 |
ištikima klubo narė
|
Man atrodo, kad taip gali nutikti...nes niekas tiksliai juk negali numatyti pastojimo-apvaisinimo datos...
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-02-07, 19:11:30 | Nr. # 13 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
Quote (Vėja) Man atrodo, kad taip gali nutikti...nes niekas tiksliai juk negali numatyti pastojimo-apvaisinimo datos... apvaisinimo datos tai gal ir ne , bet antrąjį vaikutį planavom ir tiksliai žinau nuo kurios dienos nesisaugojom ir mėnesinių sekantį kartą nesulaukiau tai vadinasi , kad jis ko gero ir prasidėjo vos ne pirmą nesisaugojimo dieną , bet deja jam teko gimt visu mėnesiu ankščiau 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-02-07, 19:22:41 | Nr. # 14 |
ištikima klubo narė
|
Vat ir įdomu, kurie anksčiau ateina į šį pasaulį - berniukai ar mergaitės? O gal tai tiesiog individualu....
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-02-07, 19:26:17 | Nr. # 15 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) Vat ir įdomu, kurie anksčiau ateina į šį pasaulį - berniukai ar mergaitės? O gal tai tiesiog individualu.... mano abu berniukai ir abu ankščiau pirmas tai ptas ankščiau , o mažylį tai gydytojai paspartino , nes bijojo dėl mano sveikatos ...
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-04-28, 12:16:51 | Nr. # 16 |
ištikima klubo narė
|
Man jau po truputį prasideda "panika" - imu ir bijoti, ir nerimas ima... Bijau, kad nebūtų kokie vandneys pažaliavę, kad turėtų kuo ten kvėpuoti...O kai paskaičiau, kaip skatina gimdymą - iš viso nuotaika dingo..
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-04-28, 15:01:43 | Nr. # 17 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) Man jau po truputį prasideda "panika" - imu ir bijoti, ir nerimas ima... Bijau, kad nebūtų kokie vandneys pažaliavę, kad turėtų kuo ten kvėpuoti... nepanikuok , gydytojai žino ką daro ... jei kas nors sutriks ir pajausi , kreipkis į gydytojus ... jei kūdikiui pradeda trūkti oro gydytojai tą kažkaip labai greit pastebi -juk nesenai buvai , tad nesijaudink Quote (Vėja) paskaičiau, kaip skatina gimdymą - iš viso nuotaika dingo.. tai jau tikrai patikėk ... pirmą esu gimdžius pati , o antrą iškrapštė ... tikrai labai skiriasi ... viskas bus gerai 
|
|
| |
Odeta |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-04-29, 05:46:35 | Nr. # 18 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-11
vieta: Aukštaitija
vaikai: Dvi dukrytės.
|
Quote (Vėja) Man jau po truputį prasideda "panika" - imu ir bijoti, ir nerimas ima... Bijau, kad nebūtų kokie vandneys pažaliavę, kad turėtų kuo ten kvėpuoti...O kai paskaičiau, kaip skatina gimdymą - iš viso nuotaika dingo.. Visoms, taip būna. Man ir antrosios besilaukiant ,,drugeliai po pilvą skraidydavo" 
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-04-29, 08:29:50 | Nr. # 19 |
administratorė
|
Quote (Vėja) Man jau po truputį prasideda "panika" - imu ir bijoti, ir nerimas ima... Bijau, kad nebūtų kokie vandneys pažaliavę, kad turėtų kuo ten kvėpuoti...O kai paskaičiau, kaip skatina gimdymą - iš viso nuotaika dingo.. Nepergyvenk Viskas bus gerai O ko dabar išsigandai gimdymo skatinimo? Nematau jokio skirtumo... Pirmą kart gimdymas prasidėjo natūraliai, nors ir buvo praėjusios 10 dienų nuo numatytosios dienos. Antrą kartą paprašiau tokios "stebuklingos" tabletės, nuo kurios prasidėjo gimdymas - vandenų nubėgimas, sąrėmiai ir t.t. Vienu ir kitu atveju pojūčiai buvo tie patys Nebent tu čia prisikaitei apie kažkokius kitokius gimdymo skatinimu? 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-04-29, 11:07:22 | Nr. # 20 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Tinakris) Nebent tu čia prisikaitei apie kažkokius kitokius gimdymo skatinimu? Skaičiau, kad rankomis bando praplėsti gimdos kaklelį...Kad nuo skatinamųjų vaistų sąrėmiai būna gerokai skaudesni, nei viskam vykstant natūraliai...
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-04-29, 11:18:50 | Nr. # 21 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) Skaičiau, kad rankomis bando praplėsti gimdos kaklelį...Kad nuo skatinamųjų vaistų sąrėmiai būna gerokai skaudesni, nei viskam vykstant natūraliai... nežinau ką tu en skaitei , bet pavaizdavai baisiai ... nors gimdžiau visu mėn ankščiau , ir tai buvo jau prieš 17 metų , pastatė lašelinę iššaukiančia gimdymą , jį pagreitinančią , viskas truko ilgiau , bet jokių baisių priemonių nesiėmė . O dabar praėjus tiek metų medicina dar tobulesnė pasidarė , tai taip , kad nebijok , viskas bus gerai .
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-04-29, 11:21:44 | Nr. # 22 |
ištikima klubo narė
|
Šiąnakt sapnavau, kad pagimdžiau...tai galvoju, gal tas įvykis jau čia pat...
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-04-29, 11:25:28 | Nr. # 23 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) Šiąnakt sapnavau, kad pagimdžiau...tai galvoju, gal tas įvykis jau čia pat... gal ir taip -pabandyk susitarti su lėliuku , gal paklausys mamytės o , kad bijai tai naturalu ... aš iš vis buvau vyrui pareiškus , kad jau persigalvojau ir nenoriu gimdyti , nes bijau ... O jis man -tai jau dabar turėsi , nes gi reiks tą vaikutį kaip nors iš ten iškrapštyti ...
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-04-29, 11:28:18 | Nr. # 24 |
ištikima klubo narė
|
Ta mintis, kad jau nenoriu gimdyt, man jau kelios dienos sklando...Galvoju, užveikė jau viskas... Tartis mes tariamės su lėliuku abu, bet va - nesiklauso, tik vartosi, muistosi pilviuke - ir nors ant galvos stovėk....
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-04-29, 11:35:08 | Nr. # 25 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) Tartis mes tariamės su lėliuku abu, bet va - nesiklauso, tik vartosi, muistosi pilviuke - ir nors ant galvos stovėk.... bus vaikiukas su charakteriu 
|
|
| |
|
|
|