Mes soc. tinkluose |
Google +
Facebook'e
|
|
|
Pogimdyminė depresija
| |
Odeta |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-08-31, 12:18:10 | Nr. # 26 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-11
vieta: Aukštaitija
vaikai: Dvi dukrytės.
|
Ievux, na Tu ir šaunuolė 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-09-01, 15:51:58 | Nr. # 27 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Quote (Ievux) Man po pirmo gimdymo buvo depresija ir gana stipri ... truko ilgai, beveik metus ... is pradziu as nesupratau kas su manim daros .Negalejau buti viena pati su vaiku , tai labai dekinga esu saviskio sesei , jei ne ji ,kazin ar tureciau antra vaikuti ... ar buciau pasiryzus Depresija mano buvo tokia , mintys persekiojo ,kad kazka padarysiu savo vaikui... vaika prausiu, atrodo jis pasisusks ,as ji ismesiu... vaika maudau, atrodo paleisiu ir prigers ...rengdama rankas issuksiu ... ir dar visokiu baisybiu ... Apie asaru upelius jau nesneku, dabar atrodo ,kad tai buvo lengviausia dalis , sunkiausia buvo tas mintis ismest is galvos, kurios persekiojo istisai, net nakti vaika raminant... oi dabar kai prisimenu ,tai savim didziuojuos ,nes tai iveikiau as . Su antruoju nieko panasaus nebuvo ,viskas buvo lengvai ,kaip ir pats gimdymas . Abu vaikuciai planuoti ir labai laukti As manau ,kad daug dar ka lemia ir pats gimdymas, pirma gimdziau ilgai ir sunkiai , o antras -tik puurpt ir viskas Po pirmo paciai reikia jegu atsigauti ,sugyti , o maziukas neramus buvo... dar hormonai ... Bet buti MAMA - tai pats nuostabiausias dalykas moters gyvenime Oi kiek as cia issipleciau Manau, kad esi drąsi, kad pasidalijai savo sunkumais po gimdymo. Smagu, kad Tave parėmė vyro sesuo. Džiugu, kad viską įveikei ir esi puiki mama. 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-05-29, 18:19:50 | Nr. # 28 |
ištikima klubo narė
|
Man dabar užeina toks didelis didelis liūdesys. Atrodo, kad ta linksma gimdymo istorija - dabar įgauna kitokį atspalvį...to buvusio linksmumo nebeliko. Atvirkščiai, kai mintimis grįžtu į tą laiką, man pasidaro labai baisu, sunku ir apima mintys, kad antrąkart to pakartot niekada nenorėsiu...Jau kelinta diena ašarota...Nežinau, gal tai tiesiog nuovargis - man baisu pasakyti, bet kartais žiūriu į savo lėlytę ir atrodo, kad ji man "tarsi iš kito pasaulio"...manau, kad tai Cezario operacijos padarinys - kažkodėl ima persekioti mintys, jog nejaučiu to ypatingai mamiško ryšio su savo mergaite. Visi aplink tik ir kalba, kaip turėčiau su ja kalbėtis, žaisti, čiūčiuoti, myluoti...Tarp eilučių tarsi "skaitau" - kokia Tu mama...Bandau suprasti - kokia turėtų būti ta mamiška meilė... Praėjusią savaitę ko gero "gyvenau" kaip transe - sėdėdama galėjau miegoti, fiziškai jaučiausi visiškai išsekusi ir tik kažkokiom didelėm valios pastangom laikiausi...Dabar jaučiu, kad nenoriu su niekuo kalbėtis...viliuosi, kad tai tik nuovargis...
|
|
| |
Ievux |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-05-29, 18:34:07 | Nr. # 29 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-04-07
vieta: Šiauliai
vaikai: Danielius ir Arturas
|
Veja puikiai suprantu kaip jautiesi ,laikykis Tik viskam reikia laiko ,net tam paciam bendravimui su vaiku,juk mokinames kiekviena diena... ir nesvarbu,kad skaitem daug ,rinkom informacija apie vaikucius,bet tai tik teorines zinios ,dabar pati pasirinksi ka panaudoti,kas tiks praktikoje... Dar ir hormonai siauteja ... svarbu nelaikyk to savyje,neuzsisklesk,snekek,jei reikia ir paverk.O artimieji manau,galetu maziau kistis kaip tau bendrauti,ka sneketi ir t.t. su dukryte .
|
|
| |
minimi |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-05-30, 09:32:09 | Nr. # 30 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-18
vieta: kaunas
vaikai: justas
dovanėlės: 32
laimėjimai:
|
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-05-30, 15:49:27 | Nr. # 31 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
Quote (Vėja) Visi aplink tik ir kalba, kaip turėčiau su ja kalbėtis, žaisti, čiūčiuoti, myluoti... nepergyvenk , juk tavo lėlytė dar labai mažutė , va kai jai bus kokie trys mėnesiukai , kai jau pradės viską suprast , tada ir norėsi ir kalbint ir kalbėtis . O dabar ir nelįsk prie mažylės , jei tik ramiai miega tegu , geriau pati daugiau pailsėk . Quote (Vėja) .Bandau suprasti - kokia turėtų būti ta mamiška meilė... Ir tikrai suprasi , kai truputuką atsigausi , ir mažylė paūgės .
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-05-31, 13:13:54 | Nr. # 32 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
man abu kartus nebuvo bet nuo nuovargio ir išsekimo,nervuota buvau,tai teko ramintis visgi pienuku ir mažiukui persiduoda..labai pyktis suimdavo kai sakydavo,pailsėk-pamiegok,o kai žinai kad reikia atlikt daug darbiukų,tai ir miegas išsiblaško..bet čia gal kai nevienas vaikas būna,nes su Luku,viską spėdavau nekeista,ramus vaikiukas buvo..
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-06-02, 20:37:56 | Nr. # 33 |
ištikima klubo narė
|
Aš nei valandėlės ne pamiegu, kadangi lėlytė visad ant rankų. Kažkurią dieną bandžiau kartu "užspaust" - nieko nesigavo - aš lūžtu nuo noro miegoti, o ji ašaroja...
|
|
| |
minimi |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-06-02, 21:00:46 | Nr. # 34 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-18
vieta: kaunas
vaikai: justas
dovanėlės: 32
laimėjimai:
|
Quote (Vėja) š nei valandėlės ne pamiegu, kadangi lėlytė visad ant rankų. Kažkurią dieną bandžiau kartu "užspaust" - nieko nesigavo - aš lūžtu nuo noro miegoti, o ji ašaroja... Vėja, nepyk bet as labai puikiai atsimenu tavo zodzius ''jus gi ne tik mamos ar nera kitos temos ar uzsiemimu, tik vaikai?''su viena forumiete aptarem tavo zodzius Gi ateis laikas...suprasi..., manau kad supatai ka reiskia buti Mama,kai pasaulis sukasi tik aplink viena maza bejegi zmoguti kai visi klausimai pilasi tik apie mazylius,nepyk laukiau sitos akimirkos,kai tu suprasi .Labai prasau neisizeisti 
Žinutę redagavo minimi - Trečiadienis, 2010-06-02, 21:01:54 |
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-06-02, 22:10:25 | Nr. # 35 |
ištikima klubo narė
|
Aš neturiu ko įsižeisti. Bet iki šiol iki galo vis tiek nesuprantu ką reišia būti MAMA. Ir galiu atvirai pasakyti - tik tai ką jaučiu pati - savo vaikui jaučiu skolą, kad jis negimė įprastai...natūraliu būdu...ir aš vis laukiu to tęstinio proceso..bet jo niekad nebus, kadangi aš neturėjau progos iš karto pajusti, kaip ant krūtinės padedamas kūdikis, kaip jis ima verkti, negalėjau jos iš karto priglausti...Man dėl to laba skaudu...Bet renkuosi vieną dalyką iš dviejų - ji gimė sveika ir be traumų... Pamaitinti ir rūpintis - viena, o tai apie ką svajoji, ką tikiesi pajusti - kita...Aš ne tam čia rašau, kad sulaukčiau paguodos, žinai, kodėl - todėl, kad kiekvieno iš mūsų problemos mums svarbiausios...O tai, kad aptarinėjama mano vieni ar kiti žodžiai - manęs nejaudina...taip buvo ir bus...Juk tam čia ir diskutuojama.. Kita vertus, aš tikrai nebūsiu ta mama, kuri nuolat tupinėja apie savo vaiką ir jai vaikas - visa gyvenimo prasmė... Man vaikas - tai žmogus, asmenybė, kuriai aš privalau padėti užaugti, o visus gyvenimo kelius jis rinksis pats - be manęs... Mano grupiokė sakė...sunkiausia susitaikyti su tuo, kad Tavo intensyviai gyventas gyvenimas - keičiasi...tampi priklausomas nuo mažo žmogaus, bet vis tiek tai neįkainojama patirtis. Aš jai visiškai pritariu. Žinau, kad su tokiu pasisakymu - manęs čia daugelis nesupras... Quote (minimi) ''jus gi ne tik mamos ar nera kitos temos ar uzsiemimu, tik vaikai?''su Ir dabar tų žodžių neišsižadu - kadangi tikrai galiu padiskutuoti ir kitom temom, mano interesų ratas nei kiek nesumažėjo - tik gal nuėjo į antrą planą. Gal keista būtų, jei pagimdžiusi iš karto imčiau kalbėt apie tai kokia spalva lakuoti nagus...
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-06-03, 10:14:45 | Nr. # 36 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) Ir galiu atvirai pasakyti - tik tai ką jaučiu pati - savo vaikui jaučiu skolą, kad jis negimė įprastai...natūraliu būdu...ir aš vis laukiu to tęstinio proceso..bet jo niekad nebus, kadangi aš neturėjau progos iš karto pajusti, kaip ant krūtinės padedamas kūdikis, kaip jis ima verkti, negalėjau jos iš karto priglausti.. tikrai nesijausk skolinga,juk ne nuo tavęs gimdymas priklauso..aš nors ir natūraliai gimdžiau Lukutis kažkodėl buvo suvystytas iš iškart paduotas sesei to aš niekad nesupratau..bet dėl to jug vaikiukas nebus mažiau mylimas Quote (Vėja) Man dėl to laba skaudu...Bet renkuosi vieną dalyką iš dviejų - ji gimė sveika ir be traumų... kad skaudu,tai taip,bet laikas ir tai užgydo.. šaunuolė,reikia žiūrėt teigiamus dalykus..Lukutis nors ir gimė su "negeru" inkstuku,hematoma ant galvytės vistiek jis buvo mūsų turtelis,o tai svarbiausia,o visa kita sprendžia laikas.. Quote (Vėja) Aš nei valandėlės ne pamiegu, kadangi lėlytė visad ant rankų. Kažkurią dieną bandžiau kartu "užspaust" - nieko nesigavo - aš lūžtu nuo noro miegoti, o ji ašaroja... man ir taip buvo,galima sakyt,kad visą parą buvau budėjomo rezime..čia dar nuo vaikiuko priklauso,jo charakterio,skausmiukų,augant bus dar daug visko..bet moterys stiprios,tiesiog ieškok kas jei dabar patiktų..mano mėgdavo keliaut ant rankų per kambarius,dievindavo lauką,bet ne vežimuke(čia buvo baubas) kuriuo išmokom pagal paskirtį naudotis tik gal kokių 8-9mėn..vaikiuką suprast reikia laiko.. Quote (Vėja) Quote (minimi) ''jus gi ne tik mamos ar nera kitos temos ar uzsiemimu, tik vaikai?''su Ir dabar tų žodžių neišsižadu - kadangi tikrai galiu padiskutuoti ir kitom temom, mano interesų ratas nei kiek nesumažėjo - tik gal nuėjo į antrą planą. Gal keista būtų, jei pagimdžiusi iš karto imčiau kalbėt apie tai kokia spalva lakuoti nagus... o aš vis dar antram plane su savo interesais,aišku laiko jau daugiau galiu sau skirt,bet "gerulius" vaikus gavau..jau kitoj temukėj klausiau iškur kitos mamos gerus-ramius vaikučius randa nieko ir mes užaugsim 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-06-03, 15:01:37 | Nr. # 37 |
ištikima klubo narė
|
Quote (balandiene) bet dėl to jug vaikiukas nebus mažiau mylimas Tikrai ne, ji jau dabar labai mylima. Quote (balandiene) man ir taip buvo,galima sakyt,kad visą parą buvau budėjomo rezime..čia dar nuo vaikiuko priklauso,jo charakterio,skausmiukų,augant bus dar daug visko.. Aš net neabejoju, kad bus visko...To nebijau, jei jau nusprendžiau turėti kūdikėlį - vadinasi, sąmoningai suvokiu, kokie sunkumai ir džiaugsmai manęs laukia. Quote (balandiene) jau kitoj temukėj klausiau iškur kitos mamos gerus-ramius vaikučius randa nieko ir mes užaugsim O aš manau, kad geriau "geruliai" vaikai - bent prisiminsi kokie pašėlę jie buvo...Tai juk tokia gyvenimo dovana.
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-06-03, 15:18:46 | Nr. # 38 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) Kita vertus, aš tikrai nebūsiu ta mama, kuri nuolat tupinėja apie savo vaiką ir jai vaikas - visa gyvenimo prasmė... Man vaikas - tai žmogus, asmenybė, kuriai aš privalau padėti užaugti, o visus gyvenimo kelius jis rinksis pats - be manęs. man patinka tavo šie žodžiai
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-06-03, 15:32:37 | Nr. # 39 |
ištikima klubo narė
|
Ačiū Bet tai mano "filosofija" - tikrai nesmerkiu tų moterų, kurios save atiduoda vaikams ir vien tik šeimai - galbūt tai jų gyvenimo prasmė. Mes laisvi rinktis - tokį gyvenimą, kokio norim ir kaip jį suprantam. Vien todėl, kad kartais galvojam skirtingai ar kažko nesuprantam - tai dar nereiškia, kad kitas žmogus gyvena "kažkaip ne taip"...Tai jo gyvenimas - ir jis gyvena jį tiesiog savaip...
Žinutę redagavo Vėja - Ketvirtadienis, 2010-06-03, 15:33:29 |
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-06-03, 15:52:16 | Nr. # 40 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) kurios save atiduoda vaikams ir vien tik šeimai turiu draugę ir jos vaikas su maniškiu vieno amžiaus(17 ) , bet jos vaikas net arbatos užsiplykyti nemoka , nes viską daro mama , net sumuštinius sutepa ... aš jos klausiu : ar tau nesunku taip aklai vaikščioti iš paskos ? ju jis išeis mokytis , išvažiuos savaitei , kaip bus tada ? tu kenki ir sau ir vaikui ... bet ji lyg manęs ir negirdi ... kartoja bus taip kaip aš pripratus . tik kažin ar taip teisinga jų abiejų atžvilgiu 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-06-03, 16:00:26 | Nr. # 41 |
ištikima klubo narė
|
Quote (stebėtoja) bet ji lyg manęs ir negirdi ... kartoja bus taip kaip aš pripratus . tik kažin ar taip teisinga jų abiejų atžvilgiu Nežinau...manau, kad vieną dieną ji gali už tai nesulaukti padėkos - ir ims pykti, kai vaikas ims gyventi savo gyvenimą...O gal ir atvirkščiai... Pasikartosiu - įpratimas blogiau už prigimimą...
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-06-03, 16:06:22 | Nr. # 42 |
ištikima klubo narė
|
Quote (stebėtoja) turiu draugę ir jos vaikas su maniškiu vieno amžiaus(17 ) , bet jos vaikas net arbatos užsiplykyti nemoka , nes viską daro mama , net sumuštinius sutepa ... aš jos klausiu : ar tau nesunku taip aklai vaikščioti iš paskos ? ju jis išeis mokytis , išvažiuos savaitei , kaip bus tada ? tu kenki ir sau ir vaikui ... bet ji lyg manęs ir negirdi ... kartoja bus taip kaip aš pripratus . tik kažin ar taip teisinga jų abiejų atžvilgiu tikrai per daug rūpestinga mama,maniškio mama irgi būdavo viską vos ne minutėm suruošus,gryžta sūnus po darbo vanduo,švarūs drabužiai paruošti,nešvarūs numetami ir surenkami mamytės,tada pilama sriubytė ir antras patiekaliukas,lėkštės nurenkamos,o sūnytis eina pagulėt juk darbe pavargo..o kai kartu pradėjom gyvent viskas pasikeitė ir gana lengvai,tik kojnės vis dar "migruoja" nešvarios..dėl to savo vaikus auklėju kitaip jau dabar Lukas visada padeda ir salotas supjaustyt,cepelinams malt bulves irgi jo darbas... žodžiu,gal bus lengviau būsimai martukei...čia paskutines 2d aktuali tema "kaip surasiu savo mamytę-žmonytę" 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-06-03, 16:12:23 | Nr. # 43 |
ištikima klubo narė
|
Quote (balandiene) ...čia paskutines 2d aktuali tema "kaip surasiu savo mamytę-žmonytę" Labai linksma tema 
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-06-03, 16:27:46 | Nr. # 44 |
ištikima klubo narė
|
|
|
| |
Murlyka |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-06-03, 16:38:32 | Nr. # 45 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-03-22
vieta: Kaimas.
vaikai: Gabija
|
Quote (Vėja) Aš neturiu ko įsižeisti. Bet iki šiol iki galo vis tiek nesuprantu ką reišia būti MAMA. Ir galiu atvirai pasakyti - tik tai ką jaučiu pati - savo vaikui jaučiu skolą, kad jis negimė įprastai...natūraliu būdu...ir aš vis laukiu to tęstinio proceso..bet jo niekad nebus, kadangi aš neturėjau progos iš karto pajusti, kaip ant krūtinės padedamas kūdikis, kaip jis ima verkti, negalėjau jos iš karto priglausti...Man dėl to laba skaudu...Bet renkuosi vieną dalyką iš dviejų - ji gimė sveika ir be traumų... Pamaitinti ir rūpintis - viena, o tai apie ką svajoji, ką tikiesi pajusti - kita...Aš ne tam čia rašau, kad sulaukčiau paguodos, žinai, kodėl - todėl, kad kiekvieno iš mūsų problemos mums svarbiausios...O tai, kad aptarinėjama mano vieni ar kiti žodžiai - manęs nejaudina...taip buvo ir bus...Juk tam čia ir diskutuojama.. Kita vertus, aš tikrai nebūsiu ta mama, kuri nuolat tupinėja apie savo vaiką ir jai vaikas - visa gyvenimo prasmė... Man vaikas - tai žmogus, asmenybė, kuriai aš privalau padėti užaugti, o visus gyvenimo kelius jis rinksis pats - be manęs... Mano grupiokė sakė...sunkiausia susitaikyti su tuo, kad Tavo intensyviai gyventas gyvenimas - keičiasi...tampi priklausomas nuo mažo žmogaus, bet vis tiek tai neįkainojama patirtis. Aš jai visiškai pritariu. Žinau, kad su tokiu pasisakymu - manęs čia daugelis nesupras... Quote (minimi) ''jus gi ne tik mamos ar nera kitos temos ar uzsiemimu, tik vaikai?''su Ir dabar tų žodžių neišsižadu - kadangi tikrai galiu padiskutuoti ir kitom temom, mano interesų ratas nei kiek nesumažėjo - tik gal nuėjo į antrą planą. Gal keista būtų, jei pagimdžiusi iš karto imčiau kalbėt apie tai kokia spalva lakuoti nagus... Visai nesvarbu KAIP gime vaikas, bet taip jau yra. Pamenu kazkur skaityta straipsni, kad save del to edanti mama praranda laika kuri galetu skirt kitiems reikalams Kai istrauke mano mazaja ja tik pabuciavau. Dabar kaip pagalvoju galejau pasiimt ant krutines, butu leide, bet to nepadariau-NENOREJAU. Del to jausmo, kuri tikies pajust, tai cia labai jau kartais nuvilia realybe As pvz. mazute pirmomis dienomis mielai rupinausi, kad ir kaip ten viska skaudejo, bet meiles dar nejutau, tiesiog is pareigos Meile atejo siek tiek veliau ir tas amzinas budejimo rezimas ir tikrinimai ar kvepuoja ir pan. O be to, depresijas man kele tik alkasas "mylimasis" Vaikas leido pasijust laabai stipriai Del priklausomybes kitam zmogui ne tik sau paciai.. man tai patinka. Visai nesigailiu (turbut), kad negaliu kur noriu lakstyt, seip tuo netgi teisinuosi, nors dabar Gabija man leidzia bemaz viska Sutinku, kiekviena moteris-mama vis kitokia, savaip supranta gyvenima, jo tiesas ir visa kita. Savaip numato auklejimo tikslus, vaiko ateiti ar dar ka nors. Skaiciau neseniai knyga "Mamu mafija", rekomenduoju i viska zvelgt siek tiek lengvesniu zvilgsniu As kaip visada ne i tema ir pavyzdziu pateikiu tik save, bet daugiau su kuo palygint neturiu BE TO MEILE VAIKUI GALI BUTI VISAI NE TOKIA KOKIA ISIVAIZDAVAI BUSIANT, BET JINAI YRA IR TO UZTENKA. RYSYS IRGI ATSIRAS LAIKUI BEGANT. SEKMES 
Žinutę redagavo Murlyka - Ketvirtadienis, 2010-06-03, 16:41:11 |
|
| |
žiogas |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2015-05-26, 16:36:09 | Nr. # 46 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2015-05-16
|
pogimdyvinė depresija tai mano nuomonė parodo kad moterys dar nebuvo pasiruosusi gimdymui
|
|
| |
Milenute |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2017-04-26, 08:19:15 | Nr. # 47 |
naujokas (-ė)
nuo: 2017-01-10
|
Yra labai daug straipsnių, patarimų, literatūros, kaip išsigydyti depresiją, ypač pogimdyviniu periodu. Man asmeniškai labai padėjo įvairūs meditaciniai užsiėmimai. Pavyzdžiui, esu lankiusi: http://www.rutareiki.com/depresijos-iveikimas Žinoma, turint kūdikį sunkoka suderinti ir išbėgti iš namų.
|
|
| |
|
|
|