Mes soc. tinkluose |
Google +
Facebook'e
|
|
|
Dilemos-problemos
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2011-01-04, 11:51:04 | Nr. # 1 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Mūsų problemėlė tokia - svajojam nusipirkti nedidelį namuką, tačiau apie Klaipėdą nieko padoraus nerandam. Už "šuns būdeles" soduose po 20 kv. m kainos nerealios, o jau ką kalbėti apie kitus, didesnius namus. Bandom pardavinėti savo butuką, nes jei jau būsim keturiese tai bus labai mažai vietos - nors pats pardavimas nerealus man atrodo šiai dienai, juolab už tokią kainą, už kurią mums reikia parduoti savo butą, kad galėtume atiduoti likusią paskolą bankui...Keisti negalim, nes tuomet anuliuotųsi dabartinė paskola ir vėl tektų sudaryti sutartį iš naujo, su naujomis sąlygomis ir palūkanomis... Kai pasidairau po kitus rajonus - namukai tokie lyg ir realiom - padoriom kainom, ir išvaizdos dar neblogos...na, aplink Klaipėdą tai katastrofa...kainos neatitinka visiškai siūlomų dalykų... Va, tokią turim dilemą...
Žinutę redagavo Vėja - Antradienis, 2011-01-04, 11:52:20 |
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2011-01-04, 11:56:36 | Nr. # 2 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
Visdėlto Klaipėda kurortinis miestas tai matyt ir daro jį patraukliu . O kraustytis į kitą rajoną aišku nenorit ?
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2011-01-04, 11:58:47 | Nr. # 3 |
ištikima klubo narė
|
Svarstom visokias galimybes, svarbu turėti darbus, o visa kita...koks skirtumas... Tik va, tada iškyla kita problema, kai "apsiženiji su butu" - kam jį palikti, nes jis centre ir nuomos kaina, žinoma, būtų atitinkama...
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2011-01-04, 12:03:28 | Nr. # 4 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) kai "apsiženiji su butu" stipriai pasakyta Nuomoti gal ir būtų logiška , bet yra ir kiti nuansai : kuo daugiau turėsit pinigų , tuo geresnį namuką galėsit nusipirk , juk namas ne batai perkasi ne vienam sezonui , o ilgam .O be ti kai yra nuosavas kiemukas , vaikams augti žymiai patogiau
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2011-01-04, 12:09:15 | Nr. # 5 |
ištikima klubo narė
|
Quote (stebėtoja) stipriai pasakyta Juk taip praktiškai gyvena dauguma žmonių Lietuvoj... Quote (stebėtoja) O be ti kai yra nuosavas kiemukas , vaikams augti žymiai patogiau Taip šitai tiesa, pati pas tėvus gyvenau name, tai man to labai trūksta. Jau dabar nėra kur apsisukti - lovytė, žaislai, drabužiai, vežimas - kartais galvoju, kad ta maža erdvė mane "uždusins"...
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2011-01-04, 12:14:14 | Nr. # 6 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) kartais galvoju, kad ta maža erdvė mane "uždusins"... io kaip tave suprantu : aš vieną dieną vyro sesers berniuką prižiūrėjau , dar be to jis ir sirgo į lauką negalėjom išeit , tai kaip pabuvau visą dieną vieno kambario bute galvojau klaustrofobija susirgsiu , grįžau namo ir džiaugiausi , kad gyvenu name ir dar kaime .
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2011-01-04, 12:15:28 | Nr. # 7 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) pati pas tėvus gyvenau name O tu pasiūlyk tėvams pasikeist , gal jie visai norėtų ... Ir avis būtų sveika ir vilkas sotus .
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2011-01-04, 12:43:07 | Nr. # 8 |
ištikima klubo narė
|
Nei mano tėvai, nei vyro - nei už ką nekeistų. Gi žinai, lietuviškas būdas - gyvensim kol numirsim name.
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2011-01-04, 13:38:07 | Nr. # 9 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) Gi žinai, lietuviškas būdas - gyvensim kol numirsim name. O aš atsimenu kol tėvukas buvo gyvas tėvai labai norėjo keltis į butą : nei kūrent nereikia , parduotuvė , poliklinika vietoj ( nes gyvena kaime ), gydytoja į namus išsikviest galima , sakydavo ką mums tokiam dideliam name veik šunis vaikyti , bet paskui išsiskyrė brolis sugrįžo pas juos gyvent taip ir nusistovėjo viskas , nors jau buvo numatę variantą.
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2011-01-04, 13:49:00 | Nr. # 10 |
ištikima klubo narė
|
Quote (stebėtoja) O aš atsimenu kol tėvukas buvo gyvas tėvai labai norėjo keltis į butą : Tokių žmonių - vienetai... Aš tai tikrai nesuprantu, kam lietuviai stato namus visai giminei, o paskui juose gyvena dviese...
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2011-01-04, 14:47:01 | Nr. # 11 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) Aš tai tikrai nesuprantu, kam lietuviai stato namus visai giminei, o paskui juose gyvena dviese... todėl , kad kol jauni tikisi, kad vaikai su jais gyvens, o kai vaikai užauga , o tėvai psensta ir pasidaro tiesiog abiems kartom kartu gyventi neįmanoma , tėvai lieka vieni dideliame name , motyvuodami tuo , kad jie namą patys statėsi , o vaikai tegul" užsidirba". Bet kadangi pagyvenusiu žmonių mąstymas tampa kažkiek stabdytas , tai jie taip ir gyvena nesuvokdami , kad nedidelis butukas jiems ekonomiškai labiau apsimokėtų .
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2011-01-05, 17:02:38 | Nr. # 12 |
ištikima klubo narė
|
Quote (stebėtoja) todėl , kad kol jauni tikisi, kad vaikai su jais gyvens, o kai vaikai užauga Manau, labai klaidingas ir pasenęs, posovietinis požiūris. Niekada gyvenime nenorėčiau (bet kas žino, ateities juk nenumatysi) - nenorėčiau gyventi nei su tėvais, nei su uošviais. O, kad namus stato nerealaus dydžio - tai atrodo tarsi vaisai amžinybei. Dabar kitas pamąstymas - jei pažiūrėtumėt, kiek pansininkų gyvena dideliuos butuose ir dejuoja dėl mokesčių, bet ar nors vienas iš jų pamąsto, kad gal paprasčiau būtų iškeisti tą didžiulį butą į mažesnį...Bet ne, retas, kuris taip elgiasi...Įsileidžia nuomininkus - paskui bamba, kad šie nesilaiko tvarkos, kad mažai moka ir pan... Quote (stebėtoja) o vaikai tegul" užsidirba". Daugelis tėvų jau nuo pat vaikystės bando už vaikus išspręsti jų problemas, kai šie užauga - tėvai vis dar sprendžia už juos. Sakydami "užsidirba" - patys verčiasi per galvas, kad tik vaikams būtų lengviau gyventi.
|
|
| |
|
|
|