Mes soc. tinkluose |
Google +
Facebook'e
|
|
|
Užkandžiai prie alaus
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2008-10-10, 19:43:36 | Nr. # 1 |
administratorė
|
Aluje kepti vištų sparneliai Ingredientai: * Vištų sparneliai Vištų sparneliai, 8 vienetai * Morkos Morkos, 2 vienetai * Česnakai Česnakai, skiltelės, 3 vienetai * Alus Alus, 500 mililitrų * Druska Druska, truputį * Juodieji pipirai Juodieji pipirai, truputį Gaminimas: Sparnelius įtrinkite susmulkintu česnaku, druska, pipirais ir palikite 1 val. pastovėti uždengtame inde. Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais ir jais išklokite skardos dugną. Ant morkų sudėkite vištų sparnelius ir užpilkite alumi. Kepkite 200°-230°C temperatūros orkaitėje. Kas 15 min. sparnelius palaistykite susidariusiomis sultimis. Prie vištų sparnelių patiekite bulvių košę ir alų.
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2008-10-10, 19:45:06 | Nr. # 2 |
administratorė
|
Kepta duona su morkomis Ingredientai: * Morkos Morkos, 1 vienetas * Balta duona Balta duona, riekės, 5 vienetai * Majonezas Majonezas, 2 šaukštai * Česnakai Česnakai, 1 skiltelė * Aliejus Aliejus, 3 šaukštai * Druska Druska, pagal skonį Gaminimas: Duoną kepame įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Iškepusią duoną pabarstome druska ir įtriname česnaku. Morką sutarkuojame burokine tarka, pagardiname druska ir įdedame majonezo, viską išmaišome. Ant duonos riekučių šaukšteliu dedame gautą masę. Papuošti galima petražolėmis.
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2008-10-10, 19:46:31 | Nr. # 3 |
administratorė
|
Keptos duonos sumuštiniai Ingredientai: * Juoda duona Juoda duona, arba balta, didelėmis riekėmis, 4 vienetai * Dešra Dešra, rūkyta, 100 gramų * Marinuoti agurkai Marinuoti agurkai, 2 vienetai * Majonezas Majonezas, 2 šaukštai * Fermentinis sūris Fermentinis sūris, 100 gramų * Česnakai Česnakai, 1 skiltelė * Druska Druska, pagal skonį * Juodieji pipirai Juodieji pipirai, malti, pagal skonį * Aliejus Aliejus, 2 šaukštai Gaminimas: Duonos riekes pakepiname keptuvėje ant aliejaus, iš abiejų pusių. Ištraukus iš keptuvės pabarstome druska ir ištriname česnaku. Tuomet ant keptos duonos dedama riekutėmis supjaustyta rūkyta dešra ir marinuoti agurkai. Ant šių sumuštinių dar užtepame majonezo ir uždedame tarkuoto arba riekutėmis supjaustyto fermentinio sūrio. Šiek tiek pabarstome pipirais. "Pašauname" į mikrobangę arba orkaitę ir pakepame kol išsilydys sūris. Labai skanu prie alaus, jei nusibodo įprastai kepta duona. 
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2008-10-10, 19:55:14 | Nr. # 4 |
administratorė
|
Virta marinuotos jautienos nugarinė Ingredientai: * Jautiena Jautiena, nugarinė, 1 kilogramas * Actas Actas, 100 gramų * Vanduo Vanduo, 150 gramų * Morkos Morkos, 1 vienetas * Petražolės Petražolės, 1 vienetas * Kadagio uogos Kadagio uogos, 3 vienetai * Svogūnai Svogūnai, 1 vienetas * Obuolių sultys Obuolių sultys, 1 stiklinė * Aliejus Aliejus, 2 šaukštai * Citrinų sultys Citrinų sultys, 40 gramų * Citrinos Citrinos, žievelė, truputį * Lauras Lauras, lapeliai, 3 vienetai * Druska Druska, truputį Gaminimas: Iš vandens, acto, morkos, svogūno, pipirų, uogų, lauro lapelių išverdamas marinatas ir juo (atšaldytu) užpilama mėsa. Marinuojama 2—3 dienas. Išimta iš marinato jautiena perrišama virvute (kaip dešra), dedama į puodą, užpilama obuolių sultimis ir 1,5 stiklinės perkošto marinato. Verdama, kol suminkštėja. Atšaldyta mėsa supjaustoma, Sudedama į lėkštę, užpilama aliejumi ir citrinos sultimis, apibarstoma maltais juodais pipirais.
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2008-10-10, 19:56:30 | Nr. # 5 |
administratorė
|
Virti žirniai Ingredientai: * Žirniai Žirniai, džiovinti, 300 gramų * Sviestas Sviestas, 2 šaukštai * Cukrus Cukrus, 1 šaukštelis * Druska Druska, truputį Gaminimas: Džiovinti žirniai 2 val. mirkomi šaltame vandenyje. Tada suberiami į verdantį (vėliau — pasūdoma) vandenį ir verdami, kol suminkštėja. Išvirę žirniai išgriebiami, nuvarvinamas vanduo, pasūdomi, pasaldinami, pagardinami sviestu, pakaitinami ir tiekiami.
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2008-10-10, 20:08:38 | Nr. # 6 |
administratorė
|
Keptos krevetės Ingredientai: * Krevetės su kevalu Krevetės su kevalu, 10 vienetų * Alyvuogės Alyvuogės, be kaulų, 8 vienetai * Alyvuogių aliejus Alyvuogių aliejus, truputį * Baltas vynas Baltas vynas, 50 gramų Gaminimas: Sumaukite krevetes ir alyvuoges ant iešmelių, patepkite jas aliejumi ir kepkite orkaitėje apie 5 minutes. Pabaigoje aplaistykite vynu
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2008-10-10, 20:10:18 | Nr. # 7 |
administratorė
|
Skrebučiai su sūriu Ingredientai: * Batonas Batonas, riekės, 6 vienetai * Fermentinis sūris Fermentinis sūris, kietas, tarkuotas, 240 gramų * Sviestas Sviestas, 3 šaukštai * Alus Alus, 125 gramai * Čili, raudonasis pipiras Čili, raudonasis pipiras, 0.5 šaukštelio * Garstyčių padažas Garstyčių padažas, 1 šaukštelis * Kiaušiniai Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai Gaminimas: Batono riekelės iš abiejų pusių apkepinamos. Ant mažos ugnies ištirpinamas sviestas. Nuolat maišant į jį suberiamas sūris, supilamas alus, raudonieji pipirai ir garstyčios. Tryniai išplakami ir maišant taip pat supilami į keptuvę. Viskas dar pakaitinama, bet neužvirinama. Skrebučiai aptepami gauta mase ir truputį palaikomi orkaitėje.
|
|
| | |
gustyte |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2008-10-13, 19:44:05 | Nr. # 9 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-02
dovanėlės: 4
laimėjimai:
|
Oi kaip aš dabar visko užsimaniau!!! Net seile nutyso 
|
|
| |
Viza |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2008-10-29, 05:56:21 | Nr. # 10 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-24
vieta: Vln
vaikai: Dukra
|
REIKES- duonos 4 riekeliu skardines konservuotu mazu pupeliu cesnako,druskytes majonezo 6 saukstu pora saukstu pomidoru padazo Duona supjaustom kubeliais ,apkepam . Tada i puoda dedam majoneza,padaza,druskytes ziupsneli,ispaudziam cesnaka ir kaitinam iki uzvirimo pastoviai maisant . Siuo padazo uzpilam duona sumaisyta su pupelem . SKANAUS ,valgyti karsta ,nes veliau jau ne taip skanu 
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2008-10-29, 13:16:56 | Nr. # 11 |
administratorė
|
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2008-10-29, 13:18:19 | Nr. # 12 |
administratorė
|
Užkandėlė iš sūrio INGREDIENTAI: 100 g sūrio skonio traškučių; 150 g sūrio; 2 skiltelės česnako; 2 valg. š. majonezo; sauja pistacijų arba anakardžio riešutų. GAMINIMAS: Traškučius sukapoti, sūrį sutarkuoti, česnaką išspausti, idėti majonezo ir kapotus riešutukus. Viską gerai sumaišyti ir suformuoti rutuliukus. Skanaus!
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2008-10-29, 13:19:40 | Nr. # 13 |
administratorė
|
Mišrainė prie alaus INGREDIENTAI: 0,5 duonos (balta arba juoda, pagal skonį); 300 gr. pupelių (konservuotos arba sviežiai virtos); 2 vidutinio dydžio svogūnai; 6 vidutinio dydžio rauginti arba marinuoti agurkėliai; žiupsnelis druskos; majonezas (pagal skonį); GAMINIMAS: Duoną pjaustome smulkiais kubeliais ir apkepame aliejuje. Duoną paliekame atvėsti. Smulkiai supjaustome ir apkepame svogūnus. Taip pat atvėsiname. Smulkiai supjaustome agurkėlius. Agurkėlius, svogūnus ir pupeles sumaišome. Dedame majonezo ir druskos, viską sumaišome ir atvėsiname. Atšalus sudedame duoną ir vėl išmaišome. Skanaus!
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2008-10-29, 13:22:20 | Nr. # 14 |
administratorė
|
Tunų aptepas su parmezanu INGREDIENTAI: 160g. aliejuje konservuoto tuno, 150g. tarkuoto parmezano sūrio, šaukštelis citrinų sulčių, 5 cm. ilgio citrinos žievelės gabalėlis, šaukštas majonezo, maltų juodųjų pipirų, paprikų, žalumynų papuošti. GAMINIMAS: Citrinos žievelę smulkiai supjaustome. Visus komponentus sudedame į virtuvinį kombainą ir sukame, kol masė tampa vienalytė. Aptepą sudedame sandariai uždaromą indelį ir 30 minučių palaikome šaltai. Tiekdami šiuo aptepu užteptus užkandžius puošiame krapais, petražolėmis, paprikų gabalėliais. Pastabos: Aptepas tinka duonai, sumuštinių duonai, skrebučiams, kukurūzų traškučiams, ryžių trapučiams aptepti, krepšeliams įdaryti, sluoksniuotiems sumuštiniams ruošti.
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2008-10-29, 13:24:29 | Nr. # 15 |
administratorė
|
Sūrio rutuliukai, įdaryti alyvuogėmis INGREDIENTAI: 500g. bri arba kitokio minkšto sūrio, 20 žaliųjų marinuotų alyvuogių, 20 razinų, po 2 šaukštus smulkintų petražolių ir gelsvių, druskos, maltų pipirų. GAMINIMAS: Sūrį sudedame į dubenį, sumaigome ir gerai išsukame, kad gautųsi vienalytė masė. Pagardiname pipirais, jei reikia pasūdome. Razinas gerai nuplauname, nudžioviname. Į kiekvienos dalies uždedame po įdarytą alyvuogę ir suformuojame rutuliuką, kuri apvoliojame smulkintuose žalumynuose. Sūrio rutuliukus sudedame į lėkštę ir tiekiame užkandai.
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2008-10-29, 13:25:17 | Nr. # 16 |
administratorė
|
Pyragėliai su morkomis ir mėsa INGREDIENTAI: 450g. sluoksniuotos tešlos, 250g. maltos mėsos, 150g. morkų, svogūnas, kiaušinis, 2 šaukštai aliejaus, šaukštas pieno, 2 šaukštai smulkiai supjaustytų mėtų, maltų baltųjų pipirų, druskos. GAMINIMAS: Svogūną nulupame, supjaustome smulkiai. Morką stambiai sutarkuojame. Morkų tarkius 2-3 minutes patroškiname įkaitintame aliejuje. Tada sudedame svogūną ir dar kiek patroškiname. Sudedame maltą mėsą, pagardiname pipirais, mėtomis, pasūdome ir maišydami pakepiname 5 minutes. Tešlą iškočiojame ant miltais pabarstytos lentos stačiakampiu. Stačiakampį supjaustome į 8 lygius kvadratėlius. Ant kiekvieno tešlos gabalėlio uždedame įdaro. Tešlos kampus sulenkiame į vidurį, kampus patepame kiaušinio baltymu ir suformuojame pyragėlius. Kiaušinio trynį išsukame su pienu. Pyragėlius sudedame į riebalais pateptą skardelę, patepame trynio mase ir kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 40 minučių.
|
|
| |
Irmuckiukas |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-06-26, 13:28:04 | Nr. # 17 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-03-09
vieta: Kaunas
vaikai: 3
dovanėlės: 29
laimėjimai:
|
Man labai skanu, kai ant keptos duonos tepame virto kiaušinio ir majonezo mišinio, pabarstom svogūnų laiškais ir užlašiname kečupo - fantastiškas skonis O kažkada mano Žmogus kepė fermentinio sūrio lazdeles keliskart apvoliotas džiūvėsėliuose ir kiaušinio plakinyje irgi geras užkandis 
|
|
| |
upokšnis |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-07-27, 16:09:56 | Nr. # 18 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-07-20
vieta: Kaunas
|
Kepta duonelė Šiaip čia mano asmeninis receptukas Supjaustau duonele pailgom juostelėm,apkepu ja ir sudedu ant popierinės servetėlės,kad susigertu riebalu perteklius,apibarstau dar karšta druska.Imuosi mirkalo .Imu majonezo i ji dedu prieskoniu,čia jau kokie jums patinka,aš dedu malto muskato,baziliko ir truputi ciberžolės,pipiru,nepagailiu sugrusto česnako.Viska gerai išmaišau.Susitarkuoju olandiško sūrio.Imu duonyte,viena jos gala mirkau i paruošta majoneza ir apvolioju tarkuotame sūryje,taip sutepu visus gabalėlius.Labai skanu,ji pas mane turi paklausa,gaunu užsakymu,baliams.Kada turėsiu imesiu nuotraukyte. 
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-07-27, 16:57:34 | Nr. # 19 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
kaip skanu,gaila nera apsiseilejusio veiduko,nes seiles tyska 
|
|
| |
upokšnis |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-08-14, 14:01:01 | Nr. # 20 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-07-20
vieta: Kaunas
|
Ir ne tik prie alaus,o įdaras jūsų fantazijos vaisius 
|
|
| | |
Balanda |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-08-27, 14:20:15 | Nr. # 22 |
administratorė
|
Sluoksniuotos tešlos šiaudeliai Jums prireiks : * Sluoksniuotos bemielės tešlos * Kiaušinio baltymo Galimi priedai: * Druskos * Pipirų * Kmynų * Paprikos * Sūrio * Šoninės * Dešros Veiksmai : Orkaitę reikia įkaitinti iki 200-220C. Tešlos lakštą iškočioti plonai, perkelti į kepimo popieriumi išklotą skardą, patepti kiaušinio baltymu, apibarstyti priedais (ne visais iš karto, o pasirinktinai), supjaustyti plonais šiaudeliais. Kepti apie 10-15 min. arba kol apskrus.
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2011-01-06, 14:07:38 | Nr. # 23 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Teko ragauti šio skanumėlio, radau internete recepčiuką - tai dalinuosi - ir pigu, ir greita, ir pirščiukus apsilaižysit Barankų užkepėlė - 1 pak. mažų barankėlių, - apie 100 gr. faršo, - mėsos prieskonių, - truputis fermentinio sūrio - keli šaukšteliai majonezo. Barankėles užmerkti vandenyje 15 min. Paruošti faršą su prieskoniais. Paruoštą mėsą dėti į barankėlės viduriuką, ant viršaus užtarkuoti fermentinio sūrio ir uždėti mažą šauštelį majonezo. Kepti orkaitėje 15-20min.
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2011-01-06, 19:13:53 | Nr. # 24 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
Quote (Vėja) Barankų užkepėlė pabandyk dar piene baronkytes pamirkyt,kažkokiam recepte užmačiau ...
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2011-01-07, 10:53:25 | Nr. # 25 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
Quote (Vėja) Barankų užkepėlė skamba skaniai reikės būtinai pabandyt , tik reikia sugalvot prie ko patiekti , nes alaus mes negeriam 
|
|
| |
|
|
|