Mes soc. tinkluose |
Google +
Facebook'e
|
|
|
Mėsos patiekalai
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-02-13, 17:43:44 | Nr. # 1 |
administratorė
|
http://gotovim-doma.ru/view.php?r=400-recept-Miasnye-rozochki Iš rusų k. švertė arija "MĖSOS ROŽELĖS" Reikia tešlai: 3 stiklinių miltų 1 kiaušinio 2/3 vandens 1/2 - 1 arbatinį šaukštelį druskos Įdaras: 500 g faršo (kiauliena+jautiena+druska) 5-6 svogūno galvos 2-3 pomidorai 100 g sviesto 100 g margarino Daryti taip: Paruošiam tešlą. Svogūną susipjaustyti žiedeliais ir apkepti aliejaus ir sviesto mišinyje. Pomidorus supjaustyti kubeliais ir sudėti prie apkeptų svogūnų, įberti druskos ir viską gerai išmaišyti. Tešlą iškočioti į ploną lakštą ir ant jo sudėti faršą, viską suvinioti (faršas viduj) Gautą ruletą supjaustyti 2-3 cm storio griežinėliais ir kiekvieną apvolioti miltuose. Ruloniukus sudėti į sviestu išteptą skardą ant viršaus uždėti svogūnų ir pomidorų masę. Kepti 180 - 200 laipsnių temperatūroj apie 30-35 minutes.
|
|
| |
arija |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-02-13, 17:52:00 | Nr. # 2 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-31
vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
|
Ačiū Tinakris, kad temikę padarei (pati tai nedasigalvojau :confused:) o kam mane parasei nereikėjo 
|
|
| |
Odeta |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-02-13, 17:56:34 | Nr. # 3 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-11
vieta: Aukštaitija
vaikai: Dvi dukrytės.
|
Kaip čia skniai atrodo Valgyk ir valgyk 
Žinutę redagavo Legalli - Penktadienis, 2009-02-13, 17:57:14 |
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2009-02-14, 00:19:19 | Nr. # 4 |
administratorė
|
Quote (arija) Ačiū Tinakris, kad temikę padarei (pati tai nedasigalvojau :confused:) o kam mane parasei nereikėjo Niu kaip gi nereikėjo Jei tu išvertei, tai ir parašiau Šaunuolė tu mūsų 
|
|
| |
arija |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2009-02-14, 11:40:07 | Nr. # 5 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-31
vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
|
http://www.say7.info/cook/recipe/217-Svinina-zharennaya.html KIAULIENA KEPTA SU SŪRIU Šiam patiekalui reik: 500-700 g kiaulienos (filė arba su kauliuku) 2 kiaušinių 100 g tarkuoto sūrio (geriau Parmezano) 100 g džiuvėsėlių druskos pipirų prieskonių pagal skonį augalinio aliejaus Darom taip: Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais Kitame inde džiuvėsėliu sumaišyti su sūriu ir prieskoniais Kiaulieną supjaustyti 1 cm storio gabaliukais, juos pamirkyti į kiaušinio plakinį po to į džiuvėsėlių masę.  Kepti aliejuj vartant abi puses, kol iškeps (maždaug 7-8 minutes kiekvieną pusę) 
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2009-02-14, 16:01:32 | Nr. # 6 |
administratorė
|
"Žaibiškas" patiekalas 300-400 g kiaulienos nugarinės 1 paprikos ankštis 1 svogūnas 2 šaukštai sojų padažo 2 skiltelės česnako 2 šaukštai aliejaus 1 šaukštelis bulvių krakmolo 1/2 šaukštelio imbiero Mėsą supjaustyti siauromis juostelėmis, užpilti ją dubenėlyje sojų padažu ir išmaišyti su sukapotu česnaku bei prieskoniais. Apdorotą svogūną ir papriką be sėklalizdžių nuplauti ir supjaustyti: svogūną plonais žiedeliais, o papriką - juostelėmis. Gilioje keptuvėje pašildyti aliejų.Pirmiausia įmesti į jį svogūną, pakepinus išimti ir padėti šiltoje vietoje, paskui pakepinti papriką, o po to - mėsą. Galima kepti grupėmis, dedant viską į tą pačią lėkštę ar pusdubenį.Visus patiekalo komponentus sudėti į keptuvę ir pašildyti, pagal skonį pasūdyti.Supilti krakmolo emulsiją, išmaišytą 0,5 stiklinės šalto vandens, užvirinti. Patiekti su biriai išvirtais ryžiais.
|
|
| |
arija |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2009-02-14, 16:12:01 | Nr. # 7 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-31
vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
|
Lietuviškai obuolių sultyse troškinta triušiena Reikia: vieno jauno triušio, 100g sviesto, 15g druskos, 2g grūstų juodųjų pipirų, 300ml obuolių sulčių, 120ml daržovių sultinio, 100g džiovintų abrikosų, 100g džiovintų slyvų, 100g morkų, 100g svogūnų, gabalėlio citrinos žievelės, kelių laurų lapų, kelių kvapiųjų pipirų, šaukšto smulkintų petražolių Triušį sukarpykite į 6 gabalus, apkepinkite svieste, sudėkite į troškintuvą, pagardinkite druska, grūstais juodaisiais pipirais. Supilkite obuolių sultis, daržovių sultinį, sudėkite nuplautis džiovintus abrikosus ir slyvas, morkų ir svogūnų pusiaugriežinėlius, nedidelį gabalėlį citrinos žievelės, laurų lapelius, kvapiuosius pipirus, uždengite dangčiu, užvirinkite ir troškinkite ant mažos ugnies, kol nuo kaulų pradės lengvai skirtis mėsa. Triušieną apibarstykite smulkintomis petražolėmis, sudėkite į dubenį arba lėkštes. Patiekite su susidariusiu padažu ir karštomis daržovėmis: keptomis bulvėmis, ankštinėmis pupelėmis, pakepinta ragaišio riekele, keliais salotlapiais, čiobrelio šakele. Viena porcija keptų ankštinių pupelių. 20g lydytame svieste pakepinkite 10g smulkiai sukapotų svogūnų ir 3g česnakų, sudėkite 150g ankštinių pupelių (galima ir atlaidintų šaldytų), ir pakepinkite 5min. Patiekiant, užbarstykite 3g kapotų petražolių ir 10g tarkuotu Džiugo sūriu.
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2009-02-14, 16:27:30 | Nr. # 8 |
administratorė
|
Rūgštynėmis įdaryti vištienos suktinukai 6 vištų krūtinėlės džiūvėsėlių aliejaus kepimui Įdarui: 1 šaukštas džiūvėsėlių 30 rūgštynių lapelių ( galima naudoti špinatus) 0,5 stiklinės lazdynų riešutų 1 kiaušinis 1 šaukštas krakmolo maltų muskatų kvapiųjų pipirų druskos Įdarui rūgštynes arba špinatus nuplauname, nusausiname ir kartu su riešutais sumalame mėsmale. Suberiame džiūvėsėlius, krakmolą, supilame išplaktą kiaušinį ir gerai išmaišome. Įdarą paskaniname prieskoniais bei druska. Vištų krūtinėles išmušame, ant jų dedame įdaro ir susukame suktinukus. Juos aprišame siūlu. Paruoštus suktinukus 30 min. laikome kambario temperatūroje. Tada apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame aliejuje. Patiekiame su bulvių koše ir rūgštynėmis. (Prieš patiekdami nepamirškite nuvynioti siūlus!)
|
|
| |
arija |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2009-02-14, 16:33:01 | Nr. # 9 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-31
vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
|
Aukštaitiški jautienos kukuliai Reikia: 600 g jautienos 2 riekės pyrago 0,5 stiklinės pieno 2-3 svogūnai 20 g sviesto 10 g kmynų prieskonių druskos Mėsą ir išmirkytą pyragą sumalti, svogūnus pakepinti, kmynus sugrūsti su druska, viską gerai išmaišyti, daryti apvalius kukulius, užpilti karštu sultiniu ir ištroškinti. Patiekti pusdubenyje su bulvėmis ar jų koše, apibarstyti žalumynais.
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-03-02, 19:35:55 | Nr. # 10 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
Triju grudu dripsniu ir farso kotletukai300gr dripsniu,250 farso(as naudoju kiauliena su jautiena),puse svoguno,kiausinis,malti dziuveseliai,prieskoniai pagal skoni. Dripsnius isviriau buljone,visus produktu sumaisiau ir padariau kotletukus,juos dar apvoliojau dziuveseliuos(dejau ir vidun nes trupa)ir iskepiau.Mano seimai patiko 
Žinutę redagavo balandiene - Antradienis, 2009-03-03, 12:03:31 |
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-03-02, 19:37:07 | Nr. # 11 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
Galima valgyt su salotom,mes valgem su balta misraine 
|
|
| |
arija |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-03-12, 11:49:16 | Nr. # 12 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-31
vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
|
Šnicelis Į faršą įmuškite kiaušinį (1 kg mėsos — 2 kiaušiniai), įpilkite pusę stiklinės pieno arba vandens. Po to darykit ovalius muštinius (kažkur delno dydžio). Tuomet apvoliokit plaktame kiaušinyje, po to džiuvėsėliuose. Virti taukuose ar aliejuj. Džiūvėsius galima sumaišyti su tiek pat tarkuoto sūrio — tuomet pjausnys įgyja pikantiško skonio. Kad būtų sultingesnis, patiekalą užpilkite ištirpintu sviestu.
|
|
| | |
balandiene |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-03-13, 20:11:36 | Nr. # 14 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
Quote (Tutti) Siaip snicelis vokieciu patiekalasir reiskia mesos gabala. Tai galima ji kepti ne tik is farso, o tiesiog ismusti paprasta mesos gabala (tiks ir sprandine ir kumpis) apvaliuoti dziuveseliuose ir kepti mano vyriukas rusisko,senovinio uzsinorejo,tai Arija pagelbejo 
|
|
| |
upokšnis |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-07-23, 08:36:54 | Nr. # 15 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-07-20
vieta: Kaunas
|
Vištienos kepsniukai Kilogramas vištienos, 2 šaukštai krakmolo, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai majonezo, druska,prieskoniai. Vištiena supjaustome nedideliais kubeliais,sudedame visus ingridientus.Leidžiame truputėli mėsytei pasimarinuoti,kepame keptuvei,fomuodami su šaukštu kepsniukus. P.S. Aš dar itarkuoju morkytės,karotinas padaro kepsniukus švelnios gelsvos spalvos 
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-07-23, 09:12:37 | Nr. # 16 |
administratorė
|
Kotletai su ryžiais Reikės: faršo ryžių česnako kiaušinio truputį miltų (arba manų k.) druskos pipirų Gaminimas: Išverdam ryžius, palaukiam kol atvės ir sudedam juos į paruoštą faršą (kiaušinis, druska, pipiriukai, miltai). Viską išminkom ir darom kotletukus. Kepam keptuvėje kol apskrus. Galima ant galo padaryti padažiuką, o galima ir "sausus" valgyti... Kaip kam skaniau 
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-07-23, 09:30:04 | Nr. # 17 |
administratorė
|
Жюльен в хлебном каравае (Julien duonos kepalas) Gaminimas (rusų k.) Gaminimas (lietuvių k.)
|
|
| |
Tutti |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-07-23, 09:40:40 | Nr. # 18 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-11-05
vieta: Ten kur jura osia
|
GUO BAO vištiena saldžiarūgščiame padaže (gali buti kiauliena) Bendro ingridientai: 300 gr. vištienos file, 50-? gr. kukurūzų krakmolo (galima ir bulvių, skirsis truputį truputį skonis), 6 valg. šaukštai tamsaus sojų padažo, 3 valg. šaukštai acto, 4 valg. šaukštai cukraus, 1 arbat. šaukštelis tarkuoto imbiero, aliejaus 2 pak. ryžių 4 vnt. kiaušinių Padažui: 6valg. šaukštai tamsaus sojų padažo, 3valg. šaukštai acto, 4valg. šaukštai cukraus, arbat. šaukštelis imbiero. Gaminimas: Supjaustome plonokais griežinėliais vištienos file. Is dviejų kiaušinių išskiriame baltymą, pridedame žiupsnelį druskos, pipirų, vegetos galima. Paplakame, ir į jį įdedame vištieną. Po to, išvoliojame vištieną krakmole ir kepame ant gerai įkaitintos keptuvės su aliejumi. Su medine lazdele maišome, kad apskrustų tolygiai. Apskrudimas tūrėtų būti maždaug pageltonavęs. Pasiimame atskirą mažiuką puodą ir įpilame ten visko, ko prašo punktas “Padažui”. Išmaišome gerai, kad cukrus nebūtu nusistovėjęs. Tada Pastatome virti. Jis greit užvirs, tad kai tik pradės burbuliuoti, įdedame krakmolo. Maždaug šaukštą valgomąjį su kaupu. Jei norit dar tirštesnio, dėkit dar krakmolo Išmaišot ir padažas baigtas. Išverdame ryžius. Nukošiame vandenį. Ryžius suberiame į lėkštę Tuo tarpu įmušame į lėkštutę kiaušinį (jei norit, kad jo ryžiuose būtų daugiau, mušame du). Pridedame žiupsnelį druskos, pipirų, ir suplakame. Į tą patį puodą, kur virėme ryžius, įpilame plaktus kiaušinius. Dedame ant ugnies. Kol puodas kaista, kiaušinį maišome, kad jis sukietietų ir būtų toks birus. Kai jau matos kad beveik sukietėjo, įpilame visus ryžius ir visame puode maišome, kol dar yra ant ugnies. Kai išsimaišė viskas (o tai trunka pora sekundžių…) visą makalynę supilam atgal į lėkštę Patiekimas: Į lėkštę įdedame ryžius, vištieną. Ant vištienos užpilame pora šaukštų padažo. Vuolia! Recepta radau cia Pabandykit padaryt - ne sunku ir laaaaaaaabai skanu 
|
|
| | |
Tutti |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-07-23, 18:09:21 | Nr. # 20 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-11-05
vieta: Ten kur jura osia
|
Vištiena kinietiškai su morkomis ir agurkais Ingredientai: * Vištienos filė krūtinėlė, 1 vienetas * Morkos , 4 vienetai * Agurkai, 1 vienetas * Medus, 1 šaukštas * Česnakai , 1 vienetas * Pomidorų padažas, 2 šaukštai * Druska, pagal skonį * Prieskoniai, vištienos, truputį * Vorčesterio padažas, truputį Gaminimas: Vištienos krūtinėlė supjaustoma Receptai ir patiekalai kubeliais. Česnakas susmulkinamas ir Receptai ir patiekalai įkaitintame aliejuje, po to suberiama vištiena. Ji Receptai ir patiekalai ant karštos ugnies, Receptai ir patiekalai apsitraukia balta plėvele. Po to Receptai ir patiekalai sumažinama ir suberiamos šiaudeliais supjaustytos Receptai ir patiekalai Viskas troškinama ant nedidelės Receptai ir patiekalai kol šios suminkštėja. Vėliau įdedamas šiaudeliais supjaustytas Receptai ir patiekalai Pabaigoje įdedamas medus, Receptai ir patiekalai skonį prieskoniai, druska ir užpilamas pomidorų padažas. Receptai ir patiekalai pakaitinama. Pateikiama su ryžiais. Radau Kinijos virtuvė
|
|
| |
Tutti |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-07-23, 18:11:56 | Nr. # 21 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-11-05
vieta: Ten kur jura osia
|
|
|
| |
Tutti |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-08-17, 10:03:30 | Nr. # 22 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-11-05
vieta: Ten kur jura osia
|
|
|
| |
Tutti |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-08-21, 19:29:39 | Nr. # 23 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-11-05
vieta: Ten kur jura osia
|
Radau forume Supermama ateinu pasidalinti "tinginio receptu" kuking.ru forume jis pavadintas "Ёжкин рис" pagal jį paskelbusios forumietės niką .absoliučiai nieko mandro,bet yra kelios smulkmenos,dėl kurių jis tampa net labaaabai originalas čia rusų kalba reikės: 2 nemažų svogūnų (būtent šį ingridientą patariu bet kokių atvėju palikti,nes labai įtakoja skonį) 1 indelio konservuotų žirnelių su morkomis (galima ir be morkų...kitos deda tiesiog pakelį šaldytų daržovių pagal skonį.aš dar pievagrybių pripjausčiau ant viršaus) 1 stiklinės ryžių (rašau pagal mano darytas proporcijas,nes originale yra 2 stiklinės-tai visam pulkui doh.gif ) 1,5 stiklinės vandens verdančio(originale 3 stiklines) prieskonių kokių mėgstat (patarčiau dėti daugiau prieskoninių žolelių..kitaip ryžiai bus prėski) 4 kulšelės pamarinuotos jūsų mėgstamiausiose prieskoniuose (aš prieš porą valandų aptepiau majonezu su garstyčiomis,česnaku,pipirais ir druska) procesas: gilią kepimo formą išklojam folija (aš dariau nepridegančiam puode,tai neklojau) svogūnus pakepinam ir sudedam į formos dugną.ant viršaus -daržovės,paskui ryžiai (geriausiai tipo plykitų,nes jie išlieka birūs ).apibarstom prieskoniais ir druska,užpilam vandeniu.ant viršaus-kulšelės. svarbiausia dalis: uždengiam folija ir kepam 2 valandas aukštoje temperatūroje (aš dariau 220 C). ant galo atidengiau ir apie 20 min kepiau be folijos,kad višta apskrustų.kitoms ir po folija kažkaip apskrunda g.gif vienu žodžiu žiūrėkit pagal situaciją Skanaus
Žinutę redagavo Tutti - Penktadienis, 2009-08-21, 19:31:53 |
|
| |
Tutti |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-11-15, 16:45:00 | Nr. # 24 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-11-05
vieta: Ten kur jura osia
|
Šepardo pyragas
Žinutę redagavo Tutti - Sekmadienis, 2009-11-15, 16:47:21 |
|
| |
Tutti |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-11-16, 08:16:03 | Nr. # 25 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-11-05
vieta: Ten kur jura osia
|
Quote (Tutti) Šepardo pyragas Keista dingo video, todel mesiu nuoroda, labai labai skanu - siulau isbandyti Šepardo pyragas
|
|
| |
|
|
|