Mes soc. tinkluose |
Google +
Facebook'e
|
|
|
Bulvių patiekalai
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2008-09-22, 19:25:54 | Nr. # 1 |
administratorė
|
Bulvių salotos Reikės: Jaunų bulvikių majonezo, jogurto, grietines, (pagal skonį) svogūno laiškų druskos ir pipirų Eiga: Bulvikes išvirus perpjauti per pusę ir sumaišyti su viršuje išvardintais produktais. Skanaus!
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2008-09-22, 19:26:25 | Nr. # 2 |
administratorė
|
Angliškai įdarytos bulvės 1,2 kg (4 vnt.) su lupenomis virtų bulvių (didelių), 200g pomidorų be odelės ir sėklų, 150g salierų stiebų, 20g Vorčesterio padažo –(1v. š), 100g čederio sūrio (plokštelių), 4g petražolių. Nupjauti virtų bulvių viršūnėles, išskobti vidų (palikti 1 cm bulvės prie odelės). Išskobtas bulves supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su kubeliais supjaustytais pomidorais ir salierų stiebais. Tuomet įpilti Vorčesterio padažo, viską sumaišyti ir sudėti į išskobtas bulves. Ant įdaro uždėti čederio sūrio, o tuomet nupjautą bulvės viršūnėlę. Kepti orkaitėje +180 °C temperatūroje 5-10 min. Iškeptas bulves papuošti petražolėmis.
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2008-09-22, 19:26:53 | Nr. # 3 |
administratorė
|
Orkaitėje keptos bulvės 1 kg bulvių, 200 g riebios grietinės, pagal skonį druskos, pipirų, truputis džiovintų krapų ir petražolių. Bulves nuskusti, nuplauti, supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su grietine bei prieskoniais. Dėti į skardinę, užpilti šiek tiek vandens, uždengti folija ir kepti 180-200 laipsnių orkaitėje. Galima kepti ir puode apie 45-60 min.
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2008-09-22, 19:27:50 | Nr. # 4 |
administratorė
|
Kugelis tikrasis kilogramo bulvių, kokių 200-400 g. lašinukų (pagal KMI), svogūniuko nemažo, pieno stiklinės, druskos pusės šaukšto, pipiriukų juodųjų maltų, p padažui - grietinės ir gero ūpo Bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti smulkiai smulkiai su tarka (trintuve) ar kokia nors bulvių tarkavimo mašinele ar pan. Lašinukus paspirginti ant keptuvės, juose pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, piene ištirpdyti druską ir pieną supilti į keptuvę ant lašinukų ir pakaitinti, bet neužvirinti. Tada visą tą masę iš keptuvės supilti ant bulvių, gerai išmaišyti ir kepti formoje apie pusantros valandos vidutinėje temperatūroje orkaitėje. Padažui - rūgšti grietinė ar kaip kam patinka. Skanaus!
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2008-09-22, 19:28:34 | Nr. # 5 |
administratorė
|
Lenkiški kukuliai 4 porcijoms reikės: 1 kg bulvių, 1-2 kiaušinių, 6 šaukštų krakmolo, druskos, 4 šaukštų miltų, gabaliuko lašinukų. Bulves nulupkite ir išvirkite. Kai atvės, sumalkite, įdėkite kiaušinius ir krakmolą. Pagardinkite druska ir gerai suminkykite ar sutrinkite mikseriu, kol masė taps vientisa. Į lėkštę paberkite miltų. Iš masės suformuokite mažus kukuliukus, suplokite, o vidury padarykite skylutę. Kukulius pavoliokite miltais. Plačiame puode užvirkite vandens ir pasūdikite jį. Kukuius virkite porcijomis, pamaišykite ir uždenkite puodą. Kai vanduo užvirs, nukelkite dangtį ir sumažinkite ugnį. Kai kukuliai iškils į paviršių, išgriebkite juos kiaurasamčiu. Patiekite su spirgučiais.
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2008-09-22, 19:30:14 | Nr. # 6 |
administratorė
|
Bulvienė su raugintais agurkais 4 porcijoms reikės: 700 g bulvių 250 g raugintų agurkų kubelio sultinio 2 šaukštų sviesto šaukšto prieskonių sriubai 2 - 3 šaukštų grietinės lauro lapelio 2 - 3 žirnelių saldžiųjų pipirų druskos pipirų 1 - 2 šaukštų miltų (nebūtinai) Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Užpilkite 5 stiklines vandens ir užvirinkite. Sudėkite saldžiosius pipirus, lauro lapelį, sultinio kubelį ir prieskonius. Virkite 30 min. Agurkus nulupkite, supjaustykite kubeliais arba sutarkuokite stambia trintuve ir apkepinkite svieste, įpusėjus virimui sudėkite į sriubą. Grietinę sumaišykite su miltais ir nupilkite į sriubą. Užvirkite, pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais.
|
|
| |
Viktorija |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2008-09-24, 13:31:29 | Nr. # 7 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-09-04
vieta: Šiauliai
|
oho reik pabandyti ka nors pasigaminti Trinakris, labai idomus receptukai 
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2008-09-25, 10:48:12 | Nr. # 8 |
administratorė
|
Quote (Viktorija) Trinakris, labai idomus receptuka Ačiū, Viktorija 
|
|
| |
MAMKA |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2008-10-03, 10:29:18 | Nr. # 9 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-10-03
vieta: KAUNAS
vaikai: visi trys:)
|
o as pasiulysiu stai koki:) imame bulviu(pagal savo nuoziura) farso majonezas tomatai olandiskas suris eiga nuskustas bulves sutarkuojame per burokine tarka.sudedame ant kepimo skardos(nestora sluoksni) uzpilama ne daug aliejaus. tada dedame farsa(as farsa pries tai apkepu keptuveje )taip at nestora sluoksni. tada vel dedasi sluoksnis bulviu. ant virsaus tepasi -majonezas ir dedame i orkaite uz kokiu 20min(pas ka kaip kepa orkaite) istraukiate ,apibarstote olandiska suri(tarkuota) ir istumiate atgal ,kad suris pasilydytu ir stai.traukiate,pjaustotes ,dedate i leksteles ir valgote su tomatu padazu:) SKANAUS 
Žinutę redagavo MAMKA - Penktadienis, 2008-10-03, 10:30:39 |
|
| |
piene |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2008-10-03, 16:19:29 | Nr. # 10 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-10-02
vieta: vilnius
vaikai: trys bernaiciai
|
Zemaiciu blynai : Isverdame su prieskoniais mesyte atausiname ir sumalame ,jei reik dar pabarstome prieskoniais ,pridedame smulkiai pakepinto svoguno ,spaudykle is spausto cesnako (visko pagal skoni)lengvai viska ismaisome. Isverdame bulves jos gali buti su lupena ar skustos Atausiname ,jei reik nulupame.Atskiram inde jas sumalame .I bulviu mase ikuliam kiausini, jei reik ir kelis, cia pagal bulviu gausuma .Beriam miltus Miltu tiek,kad ,butu nelabai kieta ir neskysta tesla .Ja isminkom. Miltuotom ar aliejui suteptom rankom darom nelabai stora paploteli, dedam idara ir uzliankiam. Krastus gerai uzspaudziam, pavoliojam dziuveseliuose ar miltuose ir kepam gerai ikaitintuose riebaluose: aliejuje ar taukuose . Valgom su grietine ar sviesto ir grietines padazu, ar dar kokiu nors marmalu
|
|
| |
MAMKA |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2008-10-03, 20:44:52 | Nr. # 11 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-10-03
vieta: KAUNAS
vaikai: visi trys:)
|
as taip megstu zemaicius,cepelinus,viedarus,kad siaubas.....o pati tokia PAMPUSKA:) niekaip nesusivaldau:)
|
|
| |
elvyrrr |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2008-11-30, 17:31:48 | Nr. # 12 |
naujokas (-ė)
nuo: 2008-11-21
vieta: Lietuva
vaikai: Arvydas ir AuŠrinė
|
Iš bulvių bulves torkuoi burokine tarka 6-7 bulvės, 2 kiaušiniai 4 šaukštai krakmolo,druskytės. Darykit žemaičių blynus, cepelinus ar visokius kitokius "durnelius" virimui ar kepimui
|
|
| |
arija |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-02-15, 08:24:42 | Nr. # 13 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-31
vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
|
KEPSNYS “BOLIVIA” 100g rapsų aliejaus 500g bulvių 300g žiedinių kopūstų 70g vandens 1 šaukštas kmynų Ant įkaitusios keptuvės pilame rapsų aliejų. Nuskutame ir šiaudeliais supjaustome bulves. Supjaustome žiedinį kopūstą kubeliais.Viską sudedame į keptuvę, apibarstome kmynais.Įpilame vandens. Uždengiame sandariai dangčiu. Kepame 30 minučių.
|
|
| |
arija |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-02-15, 08:25:29 | Nr. # 14 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-31
vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
|
VIRTOS BULVĖS SU RIEŠUTAIS 100g graikinių riešutų 2 skiltelės česnako 1 šaukštas vyno acto 1 nedidelis svogūnas 1 paprika salierų, krapų druskos, pipirų Virtas bulves supjaustyti kvadratėliais. Puse riešutų sutrinti su česnaku, salierais, druska ir pipirais. Įdėti šaukštą vyno acto (galima daugiau), sudėti smulkiai supjaustytą svogūną, išmaišyti ir užpilti ant bulvių. Sudėti likusius, truputi pasmulkintus, graikinius riešutus. Viską isšmaišome. Viršų apibarstome smulkintais krapais.
|
|
| |
arija |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-02-15, 08:26:19 | Nr. # 15 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-31
vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
|
Bulvių ir grybų apkepas 7-8 bulvių, 5-6 džiovintų grybų, 2 svogūnų, 3 kiaušinių, 100 g sviesto, 4 šaukštų grietinės, žiupsnelio maltų pipirų, druskos. Skustos bulvės pjaustomos griežinėliais, sudedamos į verdantį vandenį ir 2-3 min verdamos.Paskui išgriebiamos ir nuvarvinamas vanduo. Džiovinti grybai 1-2 val.pamirkomi, išverdami ir supjaustomi šiaudeliais.Svogūnai pjaustomi griežinėliais ir pakepinami svieste.Kiaušiniai kietai išverdami ir supjaustomi taip pat griežinėliais.Į paruoštą indą sluoksniuojama bulvės, svogūnai, kiaušiniai, grybai.Viskas pasūdoma, užbarstoma maltų pipirų.Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių.Pagaliau užpilame grietine ir sumaišome su grybu nuoviru. Kepame orkaitėje 25-30 min.Iškepus apipilame tirpintu sviestu.
|
|
| |
Vakaruška |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-02-16, 11:48:08 | Nr. # 16 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-02
vieta: Smaragdo sala
vaikai: Tikrai bus
|
Bulviniai kukuliai su mėsos padažu Reikes: 8-10 bulvių, 1 kiaušinis, žiupsnelis druskos, 50 g varškės, 1-2 šaukštai krakmolo. Padažui 400 g maltos mėsos (veršienos ar kitos mėgstamos), 2 galvutės svogūno, keli giežinėliai raudonos ir geltonos paprikos, pipirų, druskos, maltos mėsos prieskonių, 200 g grietinės, žalumynų. Bulves nulupkite ir sutarkuokite smulkiai, gerai nusunkite skystį (per marlę). Į bulvių masę įmuškite kiaušinį, sudėkite varškę, druską, krakmolą ir labai gerai išmaišykite. Iš masės formuokite nedidelius kukulius ir virkite apie 20 min. Padažui maltą mėsą apkepkite su susmulkintais svogūnais, pabarstykite prieskoniais ir nuolat maišant kepkite apie 10-15 min. Baigiant kepti sudėkite kubeliais supjaustytą papriką, smulkintus žalumynus ir grietinę. Dar pakaitinkite kelias minutes. Išvirtus ir nuvarvintus kukulius apipilkite paruoštu padažu. Isbandyta tikrai skanu 
|
|
| |
Irmuckiukas |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-03-09, 21:51:16 | Nr. # 17 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-03-09
vieta: Kaunas
vaikai: 3
dovanėlės: 29
laimėjimai:
|
Bulvių mišrainė su silke Dedu "iš akies": virtų bulvių, silkės, svogūno, obuolio, pipirų, majonezo. Viską smulkinu kubeliais ir sumaišau. Skanaus 
|
|
| |
mike_pukuotukas |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2012-02-20, 14:54:15 | Nr. # 18 |
naujokas (-ė)
nuo: 2011-08-30
|
http://www.manoreceptai.lt/receptas/8677_kugelis_cenakinese.html - nusižiūrėjau čia, pabandžiau, labai skaniai gavosi, kartosime manau ne kartą
Bulvės – 8 vnt. Šoninė – 100 g Kiaušinis – 1 vnt. Vegeta Natur universalūs prieskoniai – pagal skonį Svogūnas – 1 vnt. Sviestas – 2 šaukštai Bulves sutarkuojame (ne bulvine ir ne burokine tarka, tokia per vidurį). Smulkiai pjaustytą svogūną ir šoninę šiek tiek pakepiname, supilame į sutarkuotas bulves. Įmušame kiaušinį, beriame Vegeta Natur universalius prieskonius. Į čenakines dedame gabaliuką sviesto, pašildome orkaitėje kol ištirps. Sudedame tešlą - iki viršaus nekrauti, nes pakils. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje iki valandos - kepimo laikas priklauso nuo čenakinių dydžio. Iškepus valdome su grietine ar kitu mėgstamu padažu.
|
|
| |
|
|
|