Mes soc. tinkluose |
Google +
Facebook'e
|
|
|
Garnyrai
| |
Tutti |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-08-26, 13:58:22 | Nr. # 1 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-11-05
vieta: Ten kur jura osia
|
Garnyrai - neatskiriama patiekalo dalis Nors garnyrų būna įvairiausių, reikėtų žinoti kelias jų derinimo prie patiekalo taisykles. O tuomet ir akiai bus malonu, ir skrandžiui gardu. Pirma taisyklė - garnyro ir patiekalo temperatūra turi būti vienoda: karštas patiekalas (kepsnys, žuvis), karštas garnyras, šaltas patiekalas, šaltas ir garnyras. Antra taisyklė - turi derėti patiekalo sunkumas ir lengvumas: kai patiekalas sunkus, garnyras turėtų būti lengvai virškinamas. Tam tinka daržovės, šviežios, truputį apkeptos, troškintos ar virtos, lengvai paruošta bulvių košė su įvairiais prieskoniais (aliejumi, bazilikais ar sūriu), ryžių apkepai. O jei ruošiamas kepsnys su skrandį apsunkinančiomis stipriai skrudintomis bulvėmis, šalia galima patiekti taurę vyno, kuris ne tik pagardins patiekalą, bet ir padės jį lengviau suvirškinti. Trečia taisyklė - su vištiena geriausiai tinka vidutinio sunkumo garnyras iš makaronų, jų apkepo, bulvių košės, virtų ar žalių bulvių apkepų, vienų virtų ar maišytų su bulvėmis daržovių (brokolių, žiedinių kopūstų, pjaustytų morkų). Ketvirta taisyklė - kadangi žuvis yra pats lengviausias patiekalas, šalia tinka ir sunkesni garnyrai - keptos ar virtos bulvės, ryžiai, blanširuotos daržovės (porą minučių verdančiame vandenyje palaikytos ir suminkštėjusios daržovės). Penkta taisyklė - apkeptos daržovės (morkos, baltieji ridikai, cukinijos, baklažanai) turėtų būti ne sukepusios, bet lengvai apskrudintos sviesto bei aliejaus mišinyje ant didelės ugnies, o blanširuotos ir suminkštėjusios gali būti apkepintos svieste bei apibarstytos prieskoniais (patroškintos daržovės praranda spalvą, išvaizdą, ir formą). Delfi
|
|
| |
Tutti |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-08-26, 14:03:13 | Nr. # 2 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-11-05
vieta: Ten kur jura osia
|
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-08-26, 15:15:35 | Nr. # 3 |
administratorė
|
Man labai patinka garnyrui įvairios daržovės, salotos, mišrainės 
|
|
| |
Tutti |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-08-26, 18:25:55 | Nr. # 4 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-11-05
vieta: Ten kur jura osia
|
|
|
| |
Tutti |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-08-26, 18:27:00 | Nr. # 5 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-11-05
vieta: Ten kur jura osia
|
|
|
| |
Tutti |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-08-26, 18:29:37 | Nr. # 6 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-11-05
vieta: Ten kur jura osia
|
Sūrio ir ryžių garnyras Ingredientai: * Fermentinis sūris 100 gramų * Ryžiai 100 gramų * Česnakai 2 skiltelės * Majonezas 1 šaukštas * Prieskoniai patiekalas ryžių, pagal skonį Paruošimas: Ryžius išvirkite, nusausinkite. receptai Susmulkinkite česnako skaniai skilteles, sutarkuokite sūrį, užberkite prieskonių, patiekalas įdėkite majonezo ir viską išmaišykite. skanus Tinka prie rūkytos mėsytės.
|
|
| |
Tutti |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-08-26, 18:32:59 | Nr. # 7 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-11-05
vieta: Ten kur jura osia
|
KEPTŲ MAKARONŲ GARNYRAS SU VOVERAITĖMIS prie saldžiarūgštės vištienos Pirmiausia nusipirkau greito paruošimo vermišelių, juos greitai apkepiau aliejuje ant nedidelės ugnies- kad nesudegtų, kartu su porais. Tada sudėjau nuplautas voveraites (net nesmulkinau, nes man patinka kai jos formą išlaiko, o be to juk ir taip labai susitraukia... ). Jos išskiria nemažai skysčio, kurio pilnai pakako express makaronams išvirti, kol grybai troškinosi. Kol visa tai kunkuliavo, įbėriau druskos, pipirų ir maltos kalendros bei kapotų petražolių. Galima įpilti ir sojų padažo, tada dar labiau primins kinišką patiekalą, bet, kadangi jau vištiena su juo gaminasi, nebesviestavau sviesto. Is manovirtuve.com
|
|
| |
Tutti |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-08-26, 18:38:12 | Nr. # 8 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-11-05
vieta: Ten kur jura osia
|
|
|
| |
Odeta |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-08-27, 11:21:35 | Nr. # 9 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-11
vieta: Aukštaitija
vaikai: Dvi dukrytės.
|
Quote (Tinakris) Man labai patinka garnyrui įvairios daržovės, salotos, mišrainės eating O taip... Tutti na Tu ir šaunuolė 
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-08-27, 13:03:44 | Nr. # 10 |
administratorė
|
Pomidorų roželės Imame aštrų peilį ir pradedame pjauti nuo pomidoro viršaus, palikdami truputį "mėsos" Gražiai susukame "mėsa" į vidų Dedame ant lėkštutės ir leidžiame roželei šiek teik atsiverti. Papuošiame mėtų lapeliais 
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-08-27, 15:58:31 | Nr. # 11 |
administratorė
|
Briuselio kopūstai su migdolais ir česnakais 500 g briuselio kopūstų 60 g sviesto 2 v. š. aliejaus 1/2 puodelio migdolų plokštelių 3 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle druskos, pipirų Briuselio kopūstus sudėti į verdantį vandenį ir virti 7 - 10 minučių arba kol bus minkšti. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir aliejų. Suberti migdolus ir česnakus ir kepti, kol pagels. Suberti išvirtus briuselio kopūstus ir maišant kepinti 1 - 2 minutes. Pagardinti druska ir pipirais. P. S. tiesiog puikus garnyras prie mėsos 
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-11-17, 10:04:57 | Nr. # 12 |
administratorė
|
Įdaryti svogūnai Ingridientai: 8 vidutinio dydžio svogūnai 2 rūgštūs obuoliai 1 morka pipirai druska cukrus actas česnako skiltelė Gaminimas: Svogūnus nulupti, vidų išskobti, padarant kiek galima didesnę duobutę. Išskobtą masę smulkiai supjaustyti, smulkiai sutarkuoti obuolius ir stambiai sutarkuoti morką. Viską sumaišyti, įberti druskos, cukraus, pipirų. Paruoštu įdaru prikimšti svogūnus ir užpilti parūgštintu virintu vandeniu. Palaikyti apie 1 val. Po to smulkiai sutarkuoti česnaką ir juo apibarstyti svogūnus. Garnyras tinka prie avienos, jautienos ir kiaulienos patiekalų. Svogūnams įdaryti galima vartoti mėlynuosius svogūnus. Tada gaunsai garžus spalvų derinys.
|
|
| |
Tutti |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-01-20, 12:17:19 | Nr. # 13 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-11-05
vieta: Ten kur jura osia
|
Bulvės su lupenomis orkaiteje Imam nedideles bulves ir gerai su sepeciu isplauname.Tada paruosiame misini apvoliojimui:reiks miltus sumaisyti su rupia druska,lygiomis dalimis.Tame misinyje gerai apvoliojame slapias bulves.Sudedame jas į kepimo inda ir kepame orkaiteje.Kepimo laikas priklauso nuo bulviu dydzio, valanda kazkur ...gaunasi jos labai skanios...kaip ant lauzo keptos...labai skanu karstos su kastyniu valgyti...
|
|
| |
Ievux |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-01-21, 17:38:19 | Nr. # 14 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-04-07
vieta: Šiauliai
vaikai: Danielius ir Arturas
|
Quote (Tutti) Imam nedideles bulves ir gerai su sepeciu isplauname.Tada paruosiame misini apvoliojimui:reiks miltus sumaisyti su rupia druska,lygiomis dalimis.Tame misinyje gerai apvoliojame slapias bulves.Sudedame jas į kepimo inda ir kepame orkaiteje.Kepimo laikas priklauso nuo bulviu dydzio, valanda kazkur ...gaunasi jos labai skanios...kaip ant lauzo keptos...labai skanu karstos su kastyniu valgyti... Kai sita recepta radau, tiesa pasakius nepatikejau,kad gali gautis tokio skaonio kaip is lauzo, bet... pabandziau ir tikrai,laaaaabai skanu ... rekomenduoju ir as si recepciuka pabandyt 
|
|
| |
Tutti |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-01-22, 10:07:13 | Nr. # 15 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-11-05
vieta: Ten kur jura osia
|
Quote (Ievux) pabandziau ir tikrai,laaaaabai skanu Skanaus 
|
|
| |
|
|
|