Mes soc. tinkluose |
Google +
Facebook'e
|
|
|
Kūdikių primaitinimas tyrelėmis, košėmis
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-09-06, 12:46:16 | Nr. # 1 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Ar virėt košeles, darėt tyreles? Nuo kokių daržovių, vaisių pradėjot, kokiais kiekiais? Sultis davėt, po kiek? 
|
|
| |
arija |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-09-06, 12:52:11 | Nr. # 2 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-31
vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
|
Brolio žmona nuo 4 mėn. pradėjo duot daržoviu košytes, ir dabar jas mėgsta (gamina pati, nepirktinės), o vat grūdinių jokių neikiši, išspjauna 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-09-06, 13:02:42 | Nr. # 3 |
ištikima klubo narė
|
O tokiems mažiukams galima grūdinių? Man, kiek keistai atrodo...
|
|
| |
arija |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-09-06, 13:10:38 | Nr. # 4 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-31
vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
|
Nea grūdines jin pradėjo nuo 6 mėnesiuko 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-09-06, 13:35:27 | Nr. # 5 |
ištikima klubo narė
|
Vyras sakė, bus gerai kai pradės manų košę valgyt - tada kirsim abu... O va man manų košė tai nelabai...
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-09-06, 15:44:23 | Nr. # 6 |
administratorė
|
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-09-07, 07:45:40 | Nr. # 7 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) Vyras sakė, bus gerai kai pradės manų košę valgyt - tada kirsim abu... O va man manų košė tai nelabai... Čia jo toks jumoras... 
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-09-07, 18:53:52 | Nr. # 8 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
saviski mazuti damaitinau nuo 4men,zinot del ko jau rasius,tai pradejom,nuo bulves.. tada dejau morkytes,kopostuko,veliau cukinijos,tik jungiau po biskuti.. 5men jau dejau jautienos,skystumui pildavau nuo darzoviu sultinuka ir siaktiek nusitraugdavau pieniuko,truputi alyvuogiu aliejuko.. kruopas ijungem po biskuti nuo 5men,bet skaniau valgem darzoviu... manu paragavo gal 1.5m bet fui,o va dabar jau valgo..
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-09-08, 08:20:43 | Nr. # 9 |
ištikima klubo narė
|
Mūsų morkos nevalgo - nepatiko, bet su bulve kai pamaišom - normaliai kerta...Labai patiko moliūgas...Mes irgi visko po truputį ir su saiku duodam, bet dabar neima mišinuko...Labai mažai jo valgo...
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-09-08, 09:36:23 | Nr. # 10 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) Mūsų morkos nevalgo - nepatiko, bet su bulve kai pamaišom - normaliai kerta...Labai patiko moliūgas...Mes irgi visko po truputį ir su saiku duodam, bet dabar neima mišinuko...Labai mažai jo valgo... idomiai,tai vistiek kazkuo reikia misinuka pakeist,nes dar mazute,gal kitos firmos misinukas patiktu ka daktaryte sako?
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-09-10, 12:02:24 | Nr. # 11 |
ištikima klubo narė
|
Kartais aš daugiau atsakymų randu knygose, ar čia - ne pas gydytoją...
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-09-10, 13:54:56 | Nr. # 12 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) Kartais aš daugiau atsakymų randu knygose, ar čia - ne pas gydytoją... tas tai taip is mamu patirties as ir nemazai pasisemiau tik mum daktaryte fainuole pasitaike..
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-09-10, 14:43:47 | Nr. # 13 |
ištikima klubo narė
|
Na mūsų irgi nebloga, bet ...
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-09-10, 15:11:53 | Nr. # 14 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
Quote (Vėja) Kartais aš daugiau atsakymų randu knygose, ar čia - ne pas gydytoją... aš irgi savus kai auginau labai gera knygą turėjau , bet paskui kažkam paskolinau ir negrąžino ....ten buvo surašyta nuo kiek laiko koks maistas ir netgi kokį kiekį duot galima , labai gera knyga buvo ... Labai gerai atsimenu , kad nuo trijų mėn maitindavau kietai virtą kiaušinio trynį , sumaišydavau su pienu , gaudavosi tokia tyrelė ir kas keisčiausiai abu vaikai ją labai mėgdavo O tu pabandyk vietoj mišinuko pieną duot , gal patiks , paskui jei įpras galėsi į tą pienelį įbert arbatinį šaukštelį manų arba maltų grikių ar ryžių ir išvirt tokia "košę". Tik jokiu būdu neduok pieno pirkto kur nors iš kiemo , nepasitikėk jokiais moteriškių aiškinimais apie to pieno gerumą ... tik parduotuvinį. Patikėk jau aš tai tikrai žinau kokį pieną parduoda kiemuose , jei gyvenčiau mieste aš to kieminio pieno ir už veltui neimčiau ... Ir dar giriasi šiltas , o tame šiltame piene tiek bakterijų 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-09-10, 16:11:10 | Nr. # 15 |
ištikima klubo narė
|
Žinau, visus tuos "pieninius" fintus - pati ne miesčionka esu... O iš parduotuvės pieno aš pati nei už ką negerčiau - man jis tokio bjauraus skonio, kad nežinau... Ačiū už patarimus.. 
|
|
| |
Murlyka |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-09-14, 14:20:16 | Nr. # 16 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-03-22
vieta: Kaimas.
vaikai: Gabija
|
Vaikui atsigert duodat vandeni, o ne sultis. sultys toks pat maistas. Darzoves ir kosemis primaitint galimuo nuo 6men ir nuo 4men jei rekomenduoja gydytojas. jeigu ne ,tai nereik, vistiek vaiko virskinimo sistema dar nesusiformavusi kaip reikiant ir jokiu maistinguju medziagu neisisavina, todel nevarkit, ka suvalgo ta iskakoja. Reik paisyt rekomendaciju. Turiu knyga parasyta Vingro bei keliu lietuvisku pediatru, rimta ir issami knyga. karves piena vaikui geriau gert nuo 1metu, rekomenduoja daktarai, aceit pieno baltymu koncentracija per didele ir pritaikyta isskirtinai versiukams, ne zmoniu vaikams. Bet veliau, jeigu tik vaikas nori, lai geria i sveikata, labai puikiai papildomos kalcio atsargos ir lengvai isisavinamos. Be to, jei duodama pienas mazam kudikiui, veliau, jau suaugus gali pasireikst netoleravimas, t.y. viduriavimas jo isgerus ar suvalgius pieno produktu, arba kudikis gali but jam alergiskas, po metu alergiju tikimybe sumazeja, kadangi organizmas savinasi bet kokias maistingasias medziagas.
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-09-14, 16:45:14 | Nr. # 17 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Murlyka) karves piena vaikui geriau gert nuo 1metu, rekomenduoja daktarai, aceit pieno baltymu koncentracija per didele ir pritaikyta isskirtinai versiukams, ne zmoniu vaikams Ot naujienas jie skelia , visą amžių vaikus karvės pienu girdydavo , o dabar jau netinka... Tiesa pasakius veršiukams irgi netinka , geriau pieno milteliai 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-09-14, 17:08:01 | Nr. # 18 |
ištikima klubo narė
|
Tai todėl ir šeriam mišinukais ir vaikus ir veršelius...Nors jei rimtai yra žmonių, kurie netoleruoja piene esančių baltymų ir todėl reikai jo atsisakyt....
|
|
| |
Murlyka |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-09-15, 12:30:37 | Nr. # 19 |
ištikima klubo narė
|
Quote (stebėtoja) Tiesa pasakius veršiukams irgi netinka , geriau pieno milteliai Versiukai lieka versiukais kai seniau misinuku nebuvo ar buvo bele kokie, o nepirkdavo, tai tiko ir karves pienukas, tiesa sakant mano brolis isaugo kirsdamas butent karves piena ir klijukus, nes abzora nerealus buvo, o mama neturejo pakankamai pieno neuzilgo jis visai dingo, ir nieko bet jei turi savo, tai problema kaip ir isspresta, ar ne? o jei seip kazkoks igeidis yra girdyt vaika karves pienu tai cia kikevienos mamos asmeninis reiklas. O pieno iki metuku vengt geriau del to, kad kaip pirma rasiau, jame daaaaaug baltymu, juk karve nenormuoja kiek tu baltymu reik tavo vaikui, misinukuose musiau pamatuotas baltymu kiekis, ar ne?
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-09-15, 13:57:12 | Nr. # 20 |
ištikima klubo narė
|
aš nebandau su tavimi ginčytis Murlyka, gal jie tie gydytojaui ir rašo , o paskui kartais itr patys nelabai įkerta ką parašo , pati vaikus mišinukais maitinau , bet kas man įdomiausia : visada paskaitau kuo dabar rekomenduoja vaikus maitinti , labai jau man įdomu , tai galiu pasakyti , kad prieš 20 metų beveik viskas buvo priešingai , nuo 3-jų mėn maitinom košėm , pats pagrindinis ptiekalas buvo. Gydytojai aiškino , kad mišinėliai su priedais ir nelabai ... geriau jau karvės pienas iš pradžių skiestas , o nuo 3-jų mėn grynas ...Labai jau man jų įdomi pozicija , o gal keičiasi laikai ir keičiasi žmogaus maitinimasis ...
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-09-15, 14:39:37 | Nr. # 21 |
ištikima klubo narė
|
Dabar vaikai "sintetiniai" - jiems "sydra i čypsu" tik duok Anais laikais - nebuvo kuo maitinti,tai maitino klijukais ir košėm, o kai dabar visko yra tai ir karvės pienas - natūralus, prisimintas... Quote (Murlyka) bet jei turi savo, tai problema kaip ir isspresta, O va čia nesutiksiu...Žinau, kad yra mamų, kurios grūda savo pieną vaikui, net tada kai jo beveik neturi, ar šventai tiki, kad mamos pienas pats pačiausias...Bet ir jis būna skirtingas - liesesnis, mažiau maistingesnis...Jei realiai pagalvoji, tai kodėl gamta vienas "nuskriaudė", o kitos ne turėdamos pieno savo vaiką mišinukais šeria...
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-09-15, 19:51:26 | Nr. # 22 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) O va čia nesutiksiu...Žinau, kad yra mamų, kurios grūda savo pieną vaikui, net tada kai jo beveik neturi, ar šventai tiki, kad mamos pienas pats pačiausias...Bet ir jis būna skirtingas - liesesnis, mažiau maistingesnis...Jei realiai pagalvoji, tai kodėl gamta vienas "nuskriaudė", o kitos ne turėdamos pieno savo vaiką mišinukais šeria... oi dabar as reksiu uz mamu pienuka !tik laaabai retais atvejais mamu pienukas be ju paciu itakos netinka..daznai pacios mamos per mazai skaito,domisi kad jis butu geras(tinkama mityba,skysciai,mano atveju jokiu vitaminu,vaistu ir panasiai-cia mano nuomone),o uzsiima savo grazinimais,kudinimaisis,soliariumais,beprotisku sportavimu ir kitais sio amziaus malonumais,net kava turi itaka pieniuko gaminimuisi,ta prasme kas perdaug tikrai negerai.. manes irgi niekas nemokino,daktarai dar ir i sona su savo patarimais kartais "nugrybaudavo",tiesiog reikia pastebet nuo ko pieniukas intensyviau gaminasi,man:kmynu arbatyte su pienuku,kakava,sausainukai su riesutukais ir daug daug skysciu..dar labai svarbus punktas noret vaikiuka paciai maitint,nes jei to nenoresi gali ir ant galvos sokinet.. dar vaikiuka dazniau glaust prie saves,kad zystu..o kad pienelis mamytes sveikiau nei kitas pakaitalas tai faktas,nes jis butent jam pritaikytas,nebent mes ji sugadinam pacios.. va kiek pripamokslavau,bet tokia mano nuomone.. o kas savam vaikui duot,ar pieniukas,ar misinukai,ar karves pienas kiekvienos mamos reikalas..aisku,jei mama neturi pieno jei tenka rinktis..man nereikejo ir tuo dziaugiausi..
|
|
| |
Murlyka |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-09-16, 13:27:07 | Nr. # 23 |
ištikima klubo narė
|
Quote (balandiene) va kiek pripamokslavau,bet tokia mano nuomone.. Visiskai sutinku. Man nera baisiau uz motinos "nuosprendi" nemaitint kudikio naturaliai idant krutu forma isliktu nepakitusi... Aisku, buna, kad pienas dingsta ar jo nebuna visai del vaistu poveikio tarkim, streso ir pan., tuomet kas belieka. Quote (stebėtoja) aš nebandau su tavimi ginčytis Murlyka As irgi nebandau gincytis, bet man taip rupi irodyt savo tiesas, o dar man labai rupi kudikiu gerove (pasidariau kazkokia kovotoja, po velniu...), kad visi be isimties gautu visa kas geriausia. Todel as uz mamos piena, uz namie gaminta kose ir darzoviene is ekologisku darzoviu (kaip noretusi, kad taip ir butu), uz meile ir rupesti be jokiu salygu... 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-09-16, 13:55:22 | Nr. # 24 |
ištikima klubo narė
|
Atsakau Balandienei - yra mamų, kurios neturi savo pieno, tačiau labai nori žindyti savo kūdikius, tačiau...per savo įsitikinimus mažiukai lieka alkani, nepriauga svorio, atsiduria net ligoninėj...Čia pvz. iš labai artimos aplinkos. Tokio durnizmo negali net suvokti... Žinoma, jei tik yra pieno reikia žindyti, bet jei jo nėra gal geriau mišinukas, nei lakanas kūdikis... Quote (Murlyka) Aisku, buna, kad pienas dingsta ar jo nebuna visai del vaistu poveikio tarkim, streso ir pan., tuomet kas belieka. Quote (Murlyka) Todel as uz mamos piena, uz namie gaminta kose ir darzoviene is ekologisku darzoviu (kaip noretusi, kad taip ir butu), uz meile ir rupesti be jokiu salygu... Nuo tos ekologijos irgi į kraštutinumus nueina...Pažiūrėkit ką mes valgom patys, ką valgo nėščiosios...O natūraliai vaikai maitindamiesi greičiau pratrysta...juk dabar sintetikos amžius ir mūsų pilvai jau kitokie..
|
|
| |
Murlyka |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-09-16, 14:08:43 | Nr. # 25 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Vėja) Nuo tos ekologijos irgi į kraštutinumus nueina...Pažiūrėkit ką mes valgom patys, ką valgo nėščiosios...O natūraliai vaikai maitindamiesi greičiau pratrysta...juk dabar sintetikos amžius ir mūsų pilvai jau kitokie.. As pati neseniai sakiau, kad reik vaika pratint prie E, bet kad ir kaip ten bebutu as NENORIU, KAD MANO VAIKO TAM TIKROS SMEGENU DALYS NUJUODUOTU! Eko eko tai jau mados reikalas, bet vistiek, maziau slamsto bent kol maziukai...
Žinutę redagavo Murlyka - Ketvirtadienis, 2010-09-16, 14:09:52 |
|
| |
|
|
|