Mes soc. tinkluose |
Google +
Facebook'e
|
|
|
Prieskoniai
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2009-11-21, 12:08:03 | Nr. # 1 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Prieskonis - maisto pagardinimui naudojamos augalų dalys: džiovintos sėklos, vaisiai, šaknys, žievė ar daržovių dalys. Prieskoniai skiriasi nuo žolelių. Lapinės, žaliosios žolelių dalys taip pat tinka pagardinti maistą, tačiau jos (pvz., krapai) gali būti naudojamos šviežios, o prieskoniai – tik sudžiovinti. Dauguma prieskoniams naudojamų medžiagų pritaikomos taip pat ir kitose srityse: medicinoje, maisto konservavimui, religiniuose ritualuose, parfumerijoje, kosmetikoje ir kitose. Kokius dažniausiai naudojat patiekalams pagardinti, kokie mėgstamiausi? Ko negalit pakęsti, kokių niekuomet nedėtumėt į patiekalą? Šis tas apie prieskoius iš http://santamaria.lt/esileht
Žinutę redagavo Vėja - Šeštadienis, 2009-11-21, 12:12:07 |
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-11-22, 14:26:29 | Nr. # 2 |
administratorė
|
Quote (Vėja) Kokius dažniausiai naudojat patiekalams pagardinti, kokie mėgstamiausi? Dažniausiai naudoju pipirus (juoduosius, baltuosius, kvapniuosius), lauro lapus. Šiuo metu esu nusipirkus ir kartais įdedu į patiekalus baziliką, raudonėlį, mairūną. Pirkdama prieskonius visada žiūriu į jų sudėtį. Man svarbiausia, kad nebūtų E621 (natrio gliutamato). O šiaip mėgstu naudoti prieskonius ruošdama maistą 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-11-22, 15:13:11 | Nr. # 3 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Man labai patinka - gvazdikėliai, cinamonas, juodieji pipirai, kvepiantieji pipirai konditerijos gaminuose, uogienėse. Taip pat bazilikas, mairūnas, o va kalendros - negaliu pakęsti...nei duonoj nei dešroj... Mano jau firminiu patiekalu tapęs - lietuviški lašiniai, pomdorai su santa maria citrinpipiriais ir juoda duona. Net savo mamą, draugą, anytą išmokiau...dabar labai retai renkasi agurukus, nes nėra ko lyginti pomidorų su citrinpipiriais...Jėgelė, rekomenduoju 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-11-27, 13:10:05 | Nr. # 4 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-11-27, 13:16:27 | Nr. # 5 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Prieskoniai ir sveikata Jau senovėje buvo žinoma, kad yra labai daug soduose, laukuose, miškuose ir net dykumose augančių žolelių, kurios ne tik pagardina maistą, bet ir stiprina sveikatą, padeda greičiau pasveikti sergantiems. Tai prieskoniai, pirmiausiai suteikiantys skonį ir aromatą gaminamam maistui, be to, šios žolelės, augalai yra vitaminų ir įvairių mikroelementų šaltinis, gerina virškinimą, padeda valyti organizmą. Prieskoniai- tai augalai, turinys daug biologiškai aktyvių medžiagų, antioksidantų. Jie kaupia kosminę energiją ir perduoda ją žmogui. Kiekvienas prieskoninis augalas veikia skirtingai ir todėl prieš vartojant reikia gerai perprasti kiekvieno jų savybes. Dar Avicena siūlė lytinę potenciją stiprinti prieskoniais- imbieru, pipirais, cinamonu, kardamonu ir kt. Pietų šalyse, kur daugiausiai auginama ir valgoma įvairių prieskonių, retai sergama virškinimo trakto ligomis, žarnyno vėžiu ir net dantų, širdies bei kt. ligomis. Lietuvoje irgi nuo seno auginami bei vartojami įvairūs prieskoniniai augalai. Juos vis labiau papildo, net pakeičia prieskoniai iš egzotiškų šalių, kurie dažniausiai veikia daug stipriau. Augalai, augę skurdžiomis gamtinėmis sąlygomis, dykumose, kur daug saulės, dažnai turi sukaupę savyje daugiau veikliųjų medžiagų, gyvos energijos, daugiau antioksidantų. Nuo seno Lietuvoje vartojami pertažolė, mėta, gelsvė, raudonėlis, krienai, krapai, pipirai, kmynai, kalendra, mairūnas, bazilikas ir kt. Kaip prieskonius, o kartais kaip ir maistą, galima vartoti pienę, garšvą, dilgėlę. Juos galima vartoti tiek žalius pavasarį ir vasarą (geriau jaunus lapelius), tiek sudžiovintus ir sutrintus į miltelius žiemą. Tad kuo mums naudingi prieskoniniai augalai, be jų malonaus aromato ir maistui suteikiamo skonio? Petražolė - ne tik nuostabi prieskoninė daržovė, bet dažnai net vaistažolių karaliene vadinamas augalas. Joje daug vitaminų E, S, kalcio, geležies. Tai puikus šlapimą varantis vaistas, sumažinantis pilvo pūtimą, skausmą, krūtų tempimą prieš menstruacijas, padedantis inkstams pašalinti nereikalingas medžiagas, taip pat pasižymi dezinfekuojančiomis, bei atsikosėjimą skatinančiomis savybėmis. Krapai, ypač jų sėklos, palengvina virškinimą, užkerta kelią susidaryti žarnyne dujoms, mažina kraujo spaudimą, padeda, gydyti vaikus nuo naktinio šlapimo nelaikymo, tinka sergant stenokardija, širdies veiklos nepakankamumu, turint akmenų inkstuose ar šlapimo pūslėje. Jais patariama gydyti hemorojų. Krapai didina pieno kiekį krūtimi maitinančioms moterims. Raudonėlis turi daug eterinių aliejų, karotino, vitamino C. Jis gerina virškinimą sumažėjus skrandžio sulčių rūgštingumui, padeda pakilus kraujospūdžiui, sergant gripu, bronchitu, diabetu. Raudonėlis gerai valo kraują ir jo arbata vartojama kaip priešvėžinis vaistas. Krienai turi daug medžiagų, kurios užmuša bakterijas, daug vitamino C, fermentų, mineralinių medžiagų. Jie liaudies medicinoje vartojami nuo nevaisingumo, ypač vėžio profilaktikai. Siūlomas toks receptas: 100g tarkuotų krienų užpilti 500ml degtinės ir palaikyti stikliniame inde saulėje 30 dienų. Vartoti po 1 valg. šaukštą 2-3 kartus per dieną po valgio neužgeriant. Bazilikas stiprina imuninę sistemą, maitiną centrinę nervų sistemą, gydo alkoholizmą, vidurių užkietėjimą, depresiją, širdies nepakankamumą. Bazilikais patariama gydytis, jei pučia pilvą. Jei nutarėte mesti rūkyti, kramtykite baziliko, kuris mažina potraukį rūkyti. Mairūnas gerina virškinimą, slopina migreninius galvos skausmus, ramina nervų sistemą, gydo nemigą. Kalendra skatina tulžies išsiskyrimą, gerina imuninę sistemą, tinka nuo stresų ir profilaktiškai nuo įvairių auglių ir vėžio, valo kraują. Gvazdikėliai padeda vegetodistonijos atvejais, neutralizuoja toksinus, gelbsti nuo peršalimo. Raudonieji aštrieji pipirai yra lyginami su bomba, turinčia vitaminų užtaisą. Juos yra retos medžiagos - kapsaicino, kuris veikia kaip galinga antibakterinė dezinfekuojanti medžiaga, neutralizuojanti skrandžio opaligės sukėlėją ir gydanti kai kurias skrandžio ir 12pirštės žarnos ligas. Raudonųjų pipirų spiritinė ištrauka tinka trinti- malšinti neuralginius ir reumatinius skausmus. Visus prieskonius reikia vartoti saikingai, bet ypač aštriuosius raudonuosius pipirus. Imbiero dedama į visus indiškus patiekalus. Jis turi neprilygstamų gydomųjų savybių, stiprina imuninę sistemą, padidina psichikos atsparumą streso situacijos, malšina žarnyno spazmus, peršalimo ligas, sunormalina skydliaukės veiklą, tinka nuo pervargimo. Imbiero pravartu dėti į karštą arbatą ir į karštą vonią; ypač skanu ant sumuštinio- duona+ avokados+ krienai ar česnakas+ imbieras. Rozmarinas padeda kovoti su infekcijomis, stabdo riebalų oksidacijos ir skilimo procesą, todėl mėsa ilgiau būna šviežesnė. Jis padeda stiprinti atmintį, slopina spazmus. Kardamonas gydo širdies ir kraujagyslių ligas, palengvina atsikosėjimą, mažina skydliaukės veiklą. Ciberžolė; ji padeda atstatyti jėgas nesilpus raumenims, valo kraują, stiprina imunitetą, gydo cukraligę, turi šlapimą varančių savybių, gerina virškinimą. Kmynai. Kmynais patariama gydyti žarnyno spazmus bei malšinti galvos skausmus. Kadagių uogos. Jomis patariama gydyti šlapimtakių ir skrandžio ligas. Kadagių uogos skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą. Šafranas gerina žarnyno ir skrandžio darbą. Šalavijas. Sergantiems angina patariama skalauti gerklę šalavijo nuoviru. Šiuo nuoviru patariama nuplauti ilgai negyjančias žaizdas. Anyžiai. Anyžiai didina pieno kiekį krūtimi maitinančioms motinoms. Jie išvalo kvėpavimo takus ir padeda atsikosėti. Ypač naudingi anyžiai tiems, kuriuos kankina skrandžio spazmai. Jis atpalaiduoja spazmus ir suteikia palengvėjimą. Salierai. Jie stiprina sudirgusią centrinę nervų sistemą, neleidžia inkstuose susidaryti akmenims. Be to, salierai iš organizmo pašalina šlapimo rūgštį. Cinamonas ir imbieras. Jie gerina apetitą bei virškinamojo trakto darbą. Peletrūnai. Stiprina ir stimuliuoja organizmo imuninę sistemą bei stiprina vyrų potenciją. Vanilė. Atpalaiduoja spazmus ir tonizuoja. Švelnus vanilės kvapas nuramina ir padeda atgauti dvasinę pusiausvyrą. Valgoma su saldumynais vanilė stiprina nervus ir atpalaiduoja spazmus. Ypač jausmingai nuteikia karšta vonia su vanile. Cinamonas. Jis išjudina kraujo apytaką. Raudonoji cinamono medžio žievė turi ypač daug eterinių aliejų, kurie labai naudingi nuo mažo kraujospūdžio ir kraujo apytakos problemų turintiems žmonėms. Be to, cinamono aliejai turi antiseptinį poveikį ir saugo nuo uždegimų. Gvazdikėliai. Mažina skausmus ir slopina uždegimą. Kvapieji gvazdikėliai dėl plataus poveikio spektro yra tikros žvaigždės tarp prieskonių: jų eteriniai aliejai slopina bakterijų ir virusų dauginimąsi, atpalaiduoja kvėpavimo takus ir stiprina nervus. Ypač svarbu: eterinis gvazdikėlių aliejus eugenolis mažina skausmus ir pasižymi antiuždeginėmis savybėmis. Gvazdikėliais paskaninta arbata - puikus vaistas persišaldžius ar užsikrėtus infekcija. Kardamonai. Padeda organizmui atgauti pusiausvyrą. Kardamonai priskiriami prie brangiausių pasaulio prieskonių, bet jie verti savo kainos: jų eteriniai aliejai (pvz. įberus kardamono į arbatą) pagerina virškinimą, stabilizuoja širdies veiklą, šalina nuodingąsias medžiagas. Manoma, kad kardamonas net apsaugo nuo vėžio. Keletas žodžių apie druską. Ji, kaip ir dauguma prieskonių, organizmą veikia šildomai, todėl jos poreikis padidėja žiemą. Dabar parduotuvėse galima įsigyti jūros druskos, kurioje yra ne tik natrio ir chloro, bet ir daugybė kt organizmui reikalingų medžiagų. Vartojant jūros druską vietoj paprastos, galima atsikratyti naktinių raumenų mėšlungių, rankų ir kojų tirpimo, padidėjusio jautrumo, lengviau bus įveikti nuovargį, sumažės depresijos rizika, ji padeda žarnyno veiklai. Mokslininkai jau seniai įrodė, kad sveikatai išlaikyti labai svarbūs tiek vitaminai, tiek fermentai, tiek mikroelementai, kurių daug vaisiuose, daržovėse ir ypač prieskoniuose. Prieskoniai labai praverčia žiemą ir pavasarį, kai gerų vaisių ir daržovių mažiau. Vartokite paprikos miltelius esant aterosklerozei, vartokite jūros kopūstus, nes jie turi daug jodo, o Lietuvoje geriamajame vandenyje jo trūksta ir tai kenkia skydliaukei, smegenų funkcijai. Vartokite prieskonių mišinį "Karis", neužmirškite čiobrelio, kadagio, melisos, agurklės, peletrūno, o ypač- svogūno ir česnako... http://lmedicina.dnp.lt
|
|
| |
akolade |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-02-13, 11:33:42 | Nr. # 6 |
naujokas (-ė)
nuo: 2010-01-24
vieta: Vilnius
|
Aš naudoju įvairius prieskonius, bet dažniausiai stengiuosi naudoti savo užaugintus be jokių priemaišu.
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-02-13, 12:05:35 | Nr. # 7 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Jei turi kur tada gali auginti...Bet ne visad galima ir norisi turėti "daržą" ant palangės...
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-08-30, 12:21:39 | Nr. # 8 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Labai labai geras sąrašiukas iš delfi.lt - siūlau atsispausdint Šis sąrašas padės Jums gaminant patiekalą, kuriame dominuoja vienoks ar kitoks produktas, parinkti labiausiai derančius prieskonius. Čia nurodyti prieskoniai ne tik geriausiai tinka prie tam tikrų produktų pagal skonines savybes, bet ir padeda bei palengvina konkretaus produkto virškinimo bei įsisavinimo procesą. Sąrašas nėra baigtinis, egzistuoja daugybė kitų čia nepaminėtų prieskonių, kurie ne mažiau puikiai derėtų prie išvardintų produktų, dėl to kviečiu aktyviai prisijungti prie šio sąrašo pildymo. Rašykite, komentuokite. Žirniai – ciberžolė, asafetida, kvapiosios murėjos („kari“) lapeliai, kalendra, juodosios garstyčios, juodieji pipirai, kmynai, kmyninis kuminas, ožragė, imbieras, pankolis, krapų sėklos, tamarindas. Žalieji žirneliai – ožragė, ciberžolė, kvapiosios murėjos („kari“) lapeliai, imbieras, kmyninis kuminas, kvepiantys pipirai, mango milteliai („amchur“), rozmarinas, mėtos. Grikiai – kvepiantys pipirai, juodgrūdė, cinamonas, gvazdikėliai, pankolis, asafetida, ožragės žalumynai, kvapiosios murėjos („kari“) lapeliai, kmyninis kuminas, juodosios garstyčios, krapų sėklos, krapų žalumynai. Kviečiai, kvietinės kruopos – kalendra, asafetida, cinamonas, kardamonas, muskato riešutas, kmyninis kuminas, ciberžolė, krapų žalumynai. Manų kruopos – kalendra, kardamonas, muskato riešutas, juodieji pipirai, ožragė, asafetida, šafranas. Avižos, avižiniai dribsniai – ciberžolė, kalendra, kvepiantys pipirai, cinamonas, kardamonas, laurų lapai, asafetida, juodieji pipirai, kvapiosios murėjos („kari“) lapeliai, ožragė, krapų žalumynai. Perlinės kruopos – asafetida, ožragė, ožragės želmenys, laurų lapai, juodosios garstyčios, imbieras, kvepiantieji pipirai, ciberžolė, geltonosios garstyčios, pankolis. Miežinės kruopos – kvapiosios murėjos („kari“) lapeliai, ciberžolė, asafetida, pankolis, juodieji pipirai, ožragės želmenys, imbieras, kvepiantieji pipirai. Kukurūzų kruopos – muskato riešutas, kardamonas, kmynai, juodieji pipirai, asafetida, raudonėlis, kvapiosios murėjos („kari“) lapeliai. Sorų kruopos – kvapiosios murėjos („kari“) lapeliai, cinamonas, asafetida, ožragės želmenys, juodieji pipirai, ožragė, juodosios garstyčios. Ryžiai – pankolis, ciberžolė, kmynai, cinamonas, imbieras, kmyninis kuminas, juodosios garstyčios, juodgrūdė, asafetida, šafranas, muskato riešutas. Pupos, pupelės – ožragės želmenys, ožragė, kvepiantys pipirai, muskato riešutas, imbieras, kmyninis kuminas, gvazdikėliai, juodgrūdė, cinamonas. Sojos pupelės, sojos produktai – asafetida, kalendra, ožragė, juodosios garstyčios, juodieji pipirai, geltonosios garstyčios, kardamonas, krapų sėklos, krapų žalumynai. Mungo pupuolės – imbieras, ciberžolė, kmyninis kuminas, juodosios garstyčios, laurų lapai, asafetida, cinamonas, tamarindas. Kopūstai – kvapiosios murėjos („kari“) lapeliai, kmynai, ciberžolė, cinamonas, krapų sėklos, krapų žalumynai, juodieji pipirai. Bulvės – kalendra, juodieji pipirai, imbieras, ožragės želmenys, laurų lapai, ožragė, ciberžolė, asafetida, juodosios garstyčios, muskato riešutas, kvapiosios murėjos („kari“) lapeliai, rozmarinas, krapų žalumynai. Morkos – kmyninis kuminas, kardamonas, ciberžolė, kvepiantys pipirai, juodgrūdė, imbieras, juodieji pipirai, laurų lapai, kalendra, mango milteliai („amchur“), rozmarinas. Agurkai – juodieji pipirai, kmynai, kmyninis kuminas, krapų sėklos, kalendra, juodieji pipirai, krapų žalumynai, kalendros žalumynai. Paprikos – muskato riešutas, kvapiosios murėjos („kari“) lapeliai, kmyninis kuminas, imbieras, raudonėlis, ciberžolė, juodieji pipirai, juodosios garstyčios, kalendros žalumynai, krapų sėklos. Pomidorai – kvapiosios murėjos („kari“) lapeliai, kmyninis kuminas, asafetida, ožragė, kalendros žalumynai, cinamonas, kvepiantys pipirai, gvazdikėlis, ciberžolė, raudonėlis, rozmarinas, bazilikas. Burokai – kalendra, ožragė, kmyninis kuminas, cinamonas, ciberžolė, asafetida, muskato riešutas, kalendros žalumynai, laurų lapai, kvepiantys pipirai, krapų žalumynai. Ridikai – juodosios garstyčios, kmyninis kuminas, ožragė, imbieras, juodieji pipirai, ciberžolė. Moliūgas – kalendra, muskato riešutas, ciberžolė, juodieji pipirai, ožragė, cinamonas, rozmarinas, pankolis. Pienas (anksti ryte ar dieną) – šafranas, cinamonas, kardamonas, muskato riešutas, ciberžolė, imbieras, kvepiantys pipirai, žvaigždinis anyžius. Pienas (vakare) – pankolis, kardamonas, muskato riešutas, gvazdikėlis, anyžius. Jogurtas – cinamonas, kardamonas, anyžius, pankolis, šafranas, žvaigždinis anyžius, vanilė, kmyninis kuminas, prieskoniniai žalumynai, rožių vanduo. Varškė, sūris – kmyninis kuminas, asafetida, peletrūnas, mėtos, ciberžolė, muskato riešutas, kalendra, džiovinta paprika, juodieji pipirai, cinamonas, juodosios garstyčios, kmynai, raudonėlis. Cukrus (sirupas, kompotai, kepiniai) – šafranas, kardamonas, cinamonas, žvaigždinis anyžius, pankolis, muskato riešutas, vanilė, mango milteliai („amchur“). Obuoliai – šafranas, pankolis, anyžius, kardamonas, vanilė, cinamonas, gvazdikėliai, imbieras. Kriaušės – cinamonas, imbieras, muskato riešutas, žvaigždinis anyžius, pankolis, mango milteliai („amchur“). Ananasai – kardamonas, anyžius, kmyninis kuminas, cinamonas. Bananai – cinamonas, šafranas, kmyninis kuminas, vanilė, kmynai. Citrusiniai – mėtos, vanilė, muskato riešutas, pankolis, žvaigždinis anyžius, imbieras, kalendra, kmynai, kardamonas. Vynuogės ir razinos – cinamonas, kardamonas, imbieras, pankolis, anyžius, žvaigždinis anyžius. Vyšnios – vanilė, cinamonas, imbieras, žvaigždinis anyžius, kmyninis kuminas. Žemuogės – pankolis, vanilė, kardamonas, imbieras, cinamonas. Braškės – šafranas, anyžius, pankolis, cinamonas, vanilė. Avietės – cinamonas, gvazdikėliai, šafranas, muskato riešutas, pankolis, vanilė. Šaltalankis – cinamonas, pankolis, vanilė, imbieras, muskato riešutas. Agrastai – kmynai, cinamonas, kalendra, pankolis, ciberžolė. Serbentai raudonieji – žvaigždinis anyžius, anyžius, šafranas, kardamonas, cinamonas, muskato riešutas. Serbentai juodieji – pankolis, kardamonas, vanilė, cinamonas, žvaigždinis anyžius, anyžius. Granatai – kardamonas, šafranas, imbieras, pankolis. Slyvos – kmynai, pankolis, kardamonas, cinamonas, imbieras, ciberžolė, vanilė. Abrikosai (ir džiovinti) – žvaigždinis anyžius, kardamonas, pankolis, gvazdikėliai, anyžius, cinamonas, vanilė, imbieras. Datulės – muskato riešutas, kardamonas, šafranas, imbieras, pankolis.
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-08-30, 15:16:34 | Nr. # 9 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
ooo Vėja, jau išsispausdinau - labai geras sąrašiukas 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-08-30, 16:00:21 | Nr. # 10 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Tikrai geras sąrašas - todėl ir pasidalinau su Jumis 
|
|
| |
mike_pukuotukas |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2011-11-28, 14:25:08 | Nr. # 11 |
naujokas (-ė)
nuo: 2011-08-30
|
kaip minėjot, tikrai ne visoms išeina ant palangės auginti kažkokius ten prieskoniukus, bet galima ir parduotuvėje gerų nusipirkti. tik reikia visų pirma gerai perskaityti sudėtį, kad nebūtų kokių maisto priedų pridėta ir, žinoma, išmėginti gaminant. kai kurie prieskoniai be maisto priedų būna tokie "prėski" - nelabai ten kvapo ar skonio. mano mėgsta mėgstamiausi dabar atrasti ir išbandyti - vegeta natur linija: ten ir universalūs prieskonia ir mišinukai - salotoms, vištiena ir net varškei - ką labai nustebinta ir su malonumu išbandžiau
|
|
| |
18ritule18 |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2015-05-24, 21:20:49 | Nr. # 12 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2015-02-22
|
Naudojam įvarius prieskonius ir nenaudojam tų visokių paukštienos ar kiaulienos prieskonių :D
|
|
| |
barb |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2015-05-26, 08:45:51 | Nr. # 13 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2015-05-11
|
naudojam priskonines žoles (bazilikai, petrazolės, rozmarinai) pipirus, druską
|
|
| |
kkrapikaite |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2015-05-26, 19:47:11 | Nr. # 14 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2015-05-16
|
v cvzxdcfzsxc
|
|
| |
daidan |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2015-05-27, 07:07:34 | Nr. # 15 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2015-05-14
|
Daugiausia naudoju raudonėlį, ypač su vištiena ir žinoma itališko stiliaus patiekaluose, galėčiau, tai ir į desertus dėčiau :)
|
|
| |
|
|
|