Forumas Atvirukai

Diskusijų forumas geriems žmonėms
Paieška
Reklama
Mes soc. tinkluose
Google +

Facebook'e
Reklama
Kalbykla
500
Šiandien

Vardadienį švenčia:

-PASVEIKINK-

Naujos žinutės forume
Paieška | Klubo nariai | Taisyklės

Energetiniai vampyrai
Vėja Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-02-23, 07:58:05 | Nr. # 1
ištikima klubo narė

nuo: 2008-11-25
žinutės: 4182

dovanėlės: 20
laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Ar egzistuoja energetiniai vampyrai?

Daugelis yra girdėję apibūdinimą „energetinis vampyras“. Kas tai yra? Ar tikrai tokie žmonės egzistuoja?
Energetinis vampyras yra naujojo amžiaus tikėjimo terminas, apibūdinantis kitų žmonių (arba apskritai kitų gyvų būtybių) gyvybinę energiją siurbiantį asmenį. Ši savybė paprastai priskiriama konfliktinėms asmenybėms ar šiaip žmonėms, su kuriais nemalonu būti, kurie kelia susierzinimą ar kitas neigiamas emocijas. Teigiama, kad neigiamų emocijų sukėlimas yra tokio vampyro metodas „nusiurbti“ energiją.

Teorija neturi jokio patvirtinimo ir remiasi tik subjektyviais vertinimais, todėl yra priskiriama pseudomokslinės. Energetiniai vampyrai yra šių laikų „išradimas“. Nors įvairiose kultūrose randama mitų apie žmonių energiją siurbiančius padarus, be šio fakto, daugiau jie turi mažai ką bendro su naujojo amžiaus vampyrų versija.
Gaila, tačiau tikrai savo gyvenime sutinkame žmonių, atitinkančių šį apibūdinimą, jaučiame diskomfortą bendraudami su jais, nuo jaučiamės išsekę ir pavargę.
Skiriami du „energetinių vampyrų“ tipai:
1. Tai žmonės, kurie sąmoningai naudojasi žmonėmis, stengdamiesi visą jų laiką užimti savo problemų ir rūpesčių išklausymui ir sprendimui.
2. Ir žmonės, kurie taip elgiasi nesąmoningai.

Iš tikrųjų energetiniai vampyrai labai stiprios, sumanios, gudrios asmenybės. Jie pasirenka „auką“ – jautrų, užjaučiantį, svetimam skausmui ir bėdoms neabejingą žmogų ir pamažu „užkariauja“ jo asmeninį gyvenimą savomis problemomis (dažnai išgalvotomis, gerokai hiperbolizuotomis), neigiamu įvairių situacijų bei žmonių charakterių vertinimu ir t.t.
Galų gale „auka“ persisunkia vampyro gyvenimu, sugeria jo bėdas, konfliktus, nuolatinį nepasitenkinimą viskuo, nuotaikų kaita. Vampyras užima visą „išklausytojo“ laisvalaikį, visą jo gyvenimą. Energetinis vampyras nejaučia, kai skauda kitam, bet aiškiai parodo, kai skauda jam. Pamažu jis savo „auką“ užkariauja visiškai – sudaromas atvirkščias vaizdas, t.y. atrodo, kad energetinis vampyras neišgyventų be „aukos“ (nors šiame teiginyje yra dalis tiesos, jis tiesiog turėtų susirasti kitą „auką“).
„Auka“ tampa energetinio vampyro šeima, draugu, psichologu ir guodėju, atgal negaudamas nieko – nei paguodos nei patarimų. Jis atima visą dėmesį, nieko neduodamas už tai. Jis taip sumaniai apraizgo, kad „guodėjas“, stengdamasis išsilaisvinti iš jo įtakos, ima jausti begalinę kaltę ir neretai nepajėgia to padaryti be aplinkinių įsikišimo.
Tokių pavyzdžių, manau, galėtų papasakoti ne vienas mūsų svetainės lankytojas.
Prieš
Šiame modernių technologijų prigrūstame pasaulyje taip pasiilgstame žmogaus, su kuriuo būtų galima pasidalyti savo mintimis ir išgyvenimais, kad kiekvienas iš mūsų šiek tiek rizikuojame tapti „energetiniu vampyru“.
Juk ir mes renkamės žmones, su kuriais bendraujame artimiau, patikime jiems savo džiaugsmus ir išgyvenimus, tiesa, nepamiršdami išklausyti ir savo pašnekovo.
Teko girdėti nuomonių ir net skundų, kad energetiniais vampyrais dažnai būna vaikai ir seneliai. Bet tai netiesa. Visi mes buvome vaikai, kai kurie jau turime ir savų vaikų. Vaikams reikia labai daug dėmesio, jie visokiais būdais bando jo išsireikalauti iš suaugusiųjų. Bet kaip kitaip jie pažins pasaulį, suvoks aplinką, mylės, juoksis, žais, jei negaus pakankamai dėmesio?
Seneliai – tai daugelio mūsų tėvai, kuriems irgi reikia skirti dėmesio, juk senyvo amžiaus žmonės neturi kuo užsiimti, juos vargina įvairūs negalavimai, todėl natūralu, kad jie laukia iš savo artimųjų dėmesio.
Ir dar. Jei iš tikrųjų sutikote ir bendraujate su žmogumi, turinčiu ryškias „energetinio vampyro“ savybes, ir tas bendravimas jus vargina, sekina ir net baugina, – pasistenkite atsiriboti nuo tokio žmogaus.
O visiems kitiems siūlome gyvenime taikyti lietuvių liaudies patarlę „nebendrauk su žmogumi, kuris turi rūpesčių daugiau nei tu pats“.

Ar teko su tokiais susidurti? Mano gyvenime buvo bent du atvejai, kai taip buvo...ir draugę "verksnę" prie jų galėčiau priskirti - paskambindavo telefonu ir guosdavosi, apie save net gali nekalbėti...išsikraudavo ir viso gero, net nepaklausdavo kaip aš. Jausdavausi išsunkta morališkai. Paskui, kai tai perpratau - nustojau bendrauti.

Žinutę redagavo Jurgute - Pirmadienis, 2009-02-23, 08:01:04

arija Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-02-23, 08:48:55 | Nr. # 2
ištikima klubo narė

nuo: 2008-10-31
žinutės: 4744

vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
Skaičiau anadien straipsniuką apie save pagal numerologiją <_< tai pasirodo esu energetinis vampyras upset paskaičiavau vyrui, tai tas auka gaunasi, aš iš jo maitinuosi bang ir žinok dabar žmogus upset kaip čia iš tiesų upset

smeizike Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-02-23, 09:12:49 | Nr. # 3
ištikima klubo narė

nuo: 2008-11-03
žinutės: 560

vieta: Kaunas
vaikai: vaikiukas jau pakeliui :)
dovanėlės: 6
as turejau tokia drauge, dabar kai nuo jos atsiribojau, tai ir mano gyvenimas prasviesejo. Rysiu nenutraukiau, bet bendraujam tikrai mazai ir poros valandu man gana, nes jei daugiau tai atrodo kad tuoj ja pasiusiu toli toli.

Vakaruška Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-02-23, 11:16:06 | Nr. # 4
ištikima klubo narė

nuo: 2009-02-02
žinutės: 5179

vieta: Smaragdo sala
vaikai: Tikrai bus
dovanėlės: 37
As irgi turiu savo pazistamu rate zmoniu, kurie atrodo istraukia is manes visas jegas po kokios valandos, atrodo per toki trumpa laika jauciuos issunkta kaip kempine, tad sutinku kad buna energetiniu vampyru upset stengiuos kuo trumpiau bendraut su tokiais, nes poto ir paciai nuotaika dingsta bang

smeizike Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-02-23, 11:45:29 | Nr. # 5
ištikima klubo narė

nuo: 2008-11-03
žinutės: 560

vieta: Kaunas
vaikai: vaikiukas jau pakeliui :)
dovanėlės: 6
Quote (Vakaruska)
stengiuos kuo trumpiau bendraut su tokiais, nes poto ir paciai nuotaika dingsta bang

man tai ne tik nuotaika dingsta, bet ir visos jegos apleidzia.

balandiene Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-02-23, 16:20:48 | Nr. # 6
ištikima klubo narė

nuo: 2009-02-10
žinutės: 10973

vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
dovanėlės: 31
laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Teko nemzai sutikau,abi mociutes,mano tevas,dar buvus sefiene,atrodo net oras isitempe,akys zaibuoja,kaip cia konflikta sukelt,o tada ir siurbe,kai iseini toliau atrodo smegenys istirpe.... ghost

Vakaruška Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-02-23, 17:34:10 | Nr. # 7
ištikima klubo narė

nuo: 2009-02-02
žinutės: 5179

vieta: Smaragdo sala
vaikai: Tikrai bus
dovanėlės: 37
sunku su tokiais zmonem, o jie atrodo tuom dziaugiasi susel

balandiene Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-02-23, 17:40:21 | Nr. # 8
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
nelengva,reikia kovot,pasidaryt nejautrem,kad nelengva siurbt butu kissss

Vėja Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-02-24, 15:23:17 | Nr. # 9
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Aš savaitgalį apturėjau nesveiko žmogaus išpuolį, kitaip net pavadinti negaliu...Pasikvietė mus po pirties į svečius draugo darbuotojas su žmona. Ta prisigėrė ir kai bičai buvo išėję pareiškė man - žinai mes visi Tavęs nekenčiam, nes su mano draugu ir jo eks buvom draugai. Geriausias dalykas, kad mes susipažinbom, jau tada kai jie geras pusmetis buvo išsiskyrę...Pasijutau tragiškai, kažką atgal jai pasakiau - susirinkau daiktus ir paprašiau, kad eitume namo...Ir prie viso to per ją susibarėm...

balandiene Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-02-24, 15:29:27 | Nr. # 10
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Buna tokiu zmoniu,bet nereike i juos kreipti demesio,o draugui as dar pasakyciau kad as nemazgote su manim bet koks s.... grindu neplaus.Nors maniskis ant tokiu pats supyktu duel

Vėja Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-02-24, 15:38:40 | Nr. # 11
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Nieko, aš dar neketinu sudėti ginklų - norėjo karo - tai ir gaus...ateis laikas -taip ją pamokysiu, kad mažai nepsirodys...

balandiene Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-02-24, 15:44:55 | Nr. # 12
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Sneki,kaip jautis butum pagal horoskopa,mes kantrus bet kai pasiuntam,taip ikandam badtease .Kartais netavo gimtadienis vakar buvo ,nesuskaitau jurvyte "musu svarbiose datose itraukta.

Vėja Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-02-24, 15:49:03 | Nr. # 13
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Taip aš jautis, bet mano gimtadienis balandžio 26 d. Mano draugas mano, kad aš nemokėjau jai atsikirsti - nepakovojau už save. Bet kada nors aš jį nustebinsiu - aš taip greit nepamirštu tokių žmonių elgesio...

balandiene Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-02-24, 15:56:22 | Nr. # 14
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Tai labas raguotoji dwarf ,as toki pat lol dar ir ozkos-avies metais gimus,tai dvigubai ragu turiu lol
Quote (Jurgute)
Mano draugas mano, kad aš nemokėjau jai atsikirsti - nepakovojau už save. Bet kada nors aš jį nustebinsiu - aš taip greit nepamirštu tokių žmonių elgesio...
Nieko,atsikirsi,as jau ismokau,suptiliai bet ikandu gal skaudziai,tik isprovokuot,mane nelengva happy

Vėja Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-02-24, 15:58:02 | Nr. # 15
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Aš gimusi beždžionės metais. Pamokyk ir mane smile

arija Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-02-24, 17:41:52 | Nr. # 16
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Oi mergaitės upset kokios piktos šian esat ohno nereik taip dontknow manau jei jau ta žmogysta Jurgute, tave užsipuolė,ji ir taip jau nėra laiminga, negera jai upset dėl to ir loja kad įkąst negali agent

balandiene Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-02-24, 18:53:28 | Nr. # 17
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (Jurgute)
Pamokyk ir mane
reik pirma pieso silpna vieta pazint,o tada jau eis ir ikast lol
Quote (arija)
Oi mergaitės kokios piktos šian esat
mes ne piktos,siaip dalinames patirtim.
Quote (arija)
dėl to ir loja kad įkąst negali
pataikei ok2 ok2

Vėja Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-02-25, 06:47:19 | Nr. # 18
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (arija)
Oi mergaitės kokios piktos šian esat nereik taip manau jei jau ta žmogysta Jurgute, tave užsipuolė,ji ir taip jau nėra laiminga, negera jai dėl to ir loja kad įkąst negali

Žinai Arija, gali pykti - gali nepykti, bet aš nepagarbos nepakęsiu. Šiuo atveju, jei jau negerbia pati savęs, tai bent gerbtų kitus...Aš jos neužsipuoliau ir stengiausi bendrauti mandagiai, nors ji man niekada ir nepatiko.

Nei vienas iš mano draugų ar pažįstamų būdamas bet kokioj stadijoj -ar išgėręs ar ne - niekuomet nieko panašaus nebūtų pasakęs...Labiausiai man gaila draugo darbuotojo - kažin kiek ilgai su tokia gyvensi, aš ne pirmoji, kurią ji užsipuolė, pasirodo su geriausiu jo draugu - "kaip[ šuo su kate".

Kiek man apie ją pasakojo - buvo paprasta, paprastų tėvų dukrelė. Paskui turėjo už save gerokai turtingą vyresnį draugą, kuris jai viską pirko ir čia pasitaikė tas jos dabartinis vyras - jaunas ir gražus, bet matyt, "nepaskaičiavo", kad bus sunku su juo gyventi...Jiedu dabar gyvena kaip "studentai", vyrui dar iki algos kokia savaitė jis jau prašo pinigų, kad galėtų jai dovaną nupirkti...Ji savo algą leidžia "ant savęs" - o jis moka visus mokesčius ir paskolą už butą...
Ištekėjo ir greit pasijuto "pone -iene". Klausantis jos iš šono juokinga - kalba kaip kokia "mamka", nors jai dar tik 25-eri...Tokio pasikėlimo ir arogancijos derinys, kokių reta...

Vėja Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-02-25, 08:51:51 | Nr. # 19
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
„Žmonės-kenkėjai“

pshichologas dr. Gediminas Navaitis

Kaip juos atpažinti?

Stiprūs, daug pasiekiantys žmonės gali būti ir stebėtinai jautrūs. Kas antra sulaukusi pripažinimo visame pasaulyje manekenė duodama interviu atvirauja, kad vaikystėje manė esanti itin negraži. Ar ji pati būtų padariusi tokią išvadą? Ne, ji įdėmiai klausėsi „draugių" bei tetulyčių. Kai klestintis verslininkas kreipiasi į psichologą dėl nesugebėjimo susikaupti, pabaigti būtinus darbus, po keliolikos konsultacijų paaiškėja, jog jo sunkumų ištakos - trečioje klasėje mokytojos pasakyti žodžiai: „Tu niekada nepabaigi darbo iki galo".

Žmogus, beriantis ant mūsų žodines šiukšles, verčiantis abejoti savimi ir savo gebėjimais, kliudo mūsų sėkmei, kliudo sukurti visavertį gyvenimą, todėl tokį kenkėją būtina atpažinti ir išmokti nuo jo apsiginti.

Gyvūnai prisiriša tik prie kai kurių žmonių, o ant kitų loja ar urzgia. Katės ir šunys jaučia, kuo gali pasitikėti. Žmogus irgi nuovokus gyvūnas, gebantis atspėti, prie ko malonu prisiglausti, o ko derėtų vengti. Būdami vaikais mes lengvai rasdavome draugų ir atsiribodavome nuo bandžiusių mus pažeminti, vertusių paklusti jiems. Suaugus irgi pravartu pasikliauti savo jausmais ir nuojauta brėžiant bendravimo ribas.

Mums paprastai pakanka įžvalgumo suvokti, ar kitas nori aplinkinius, o drauge ir mus, laikyti žemesniais, ar bando mums užkrauti savas pareigas bei rūpesčius. Taigi ar jis/ji yra kenksmingas mūsų emocinei savijautai.

Kenksmingi žmonės dažnai ganėtinai sumanūs. Jie bando įtraukti mus į savo „karą" su nieko bloga mums nepadariusiais, nori, kad spręstume jų problemas.

Kiekvienam teko susidurti su nemaloniais žmonėmis. Šveicarų psichologė Elisabeth Voigt apklausė beveik pusantro tūkstančio moterų norėdama sužinoti, koks jų draugių ir pažįstamų elgesys esti nemalonus. Netikusių, užgaulių, erzinančių poelgių sąrašas tikrai netrumpas:

1. Apkalbos ir šaipymasis iš tų, kurie nedalyvauja pokalbyje.
2. Valdingas kalbėjimas ir rėkimas ant turinčiųjų kitą nuomonę.
3. Ginčai ir barniai dėl mažai reikšmingų dalykų.
4. Įkyrus pataikavimas.
5. Besaikis gyrimasis.
6. Noras nuolat vadovauti pokalbiui, būti dėmesio centre.
7. Nesugebėjimas išsaugoti paslaptis.
8. Nenoras paaiškinti savo minds.
9. Betikslis melavimas, prasimanymai.
10. Nesugebėjimas klausytis.
11. Nesugebėjimas prisiminti vardų.
12. Įkyrus klausinėjimas.
13. Pernelyg dažnas žodžio „aš" kartojimas.
14. Siekimas bendrauti tik su naudingais žmonėmis.
15. Prieštaringi tvirtinimai.
16. Nesugebėjimas pripažinti savo klaidų ar kaltės.
17. Nesugebėjimas sakyti ir išklausyti komplimentų.
18. Demonstratyvus nesidomėjimas, nuobodžiavimas.
19. Noras, kad kiti atspėtų jų jausmus ir mintis.
20. Vengimas prašyti pagalbos ir kaltinimai, jog jos nesulaukta.
21. Netvarkinga, nešvari apranga.
22. Nežiūrėjimas į žmogų, su kuriuo kalbamasi.

E. Voigt pastebi, jog išvardyti nemalonų elgesį pagal jo reikšmingumą, nurodyti pačius nemaloniausius ir mažiau nemalonius poelgius nepavyko. Ji taip pat siūlo šį sąrašą visų pirma panaudoti tobulinant save, gerinant savo santykius su aplinkiniais, o ne tų, kurie nemoka maloniai elgtis, dar rūstesnei kritikai.

Kaip su jais elgtis?

Atpažinti kenkėją - tai pirmas žingsnis į gynybą. Vis dėlto reikia žinoti ir savigynos būdus. JAV psichoterapeute Lillian Glass siūlo keletą būdų sumažinti įtampai, kilusiai bendraujant su nemaloniais žmonėmis.

Nuo mėgėjų kritikuoti apsaugo humoras. Deja, sugalvoti sąmojingą atsakymą dažnai pavyksta ne tada, kai jo prireikė, o tik kitą rytą. Ne pati geriausia, bet priimtina išeitis — parengti kelis atsakymus kritikams ir įkyruoliams iš anksto. Kone visada jiems galima pasakyti: „Nežinau, ką veikčiau, jei tavęs nebūtų šalia... bet norėčiau sužinoti".

Įtaigu tapti savitu „veidrodžiu", kuriame kenksminga pažįstamoji išvys save pačią. Tereikia apsimesti, jog neišgirdote jos pastabos apie jūsų antsvorį, skyrybas, vaikų problemas, ir po trumpos pauzės pasiteirauti, ar ji norėjo pasikalbėti apie savo dietą, kurios nesėkmingai laikėsi, apie savo santykius su pas meilužę išėjusiu savo vyru, apie narkotikus vartojančius savo vaikus.

Vargu ar yra paprastesnis sprendimas - norint sužinoti, reikia klausti. Tačiau daugelis žmonių sutinka būti įtraukti į sudėtingą užuominų ir nutylėjimų žaidimą. Ramiai ir tiksliai užduoti klausimai parodo kenksmingiems žmonėms jų išpuolių absurdiškumą ir kvailumą. Užduodant klausimus, į kuriuos reikia atsakyti „taip" arba „ne", galima sparčiai išsiaiškinti tikruosius ketinimus bei jausmus. Kai tenka išgirsti neprašytą patarimą, nepagrįstas priekabes, piktą pašaipą, tinka paklausti: „Ar patinka kalbėti nemalonius dalykus? Ar norite, kad pasijusčiau blogai?" Retas kuris išdrįs atsakyti „taip", o atsakęs „ne" turės teisintis ir atsiprašinėti ar bent nutraukti savo išpuolius.

arija Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-02-25, 12:29:50 | Nr. # 20
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Hmm, na nepagarbos manau kiekvienas savo atžvilgiu nepakęstu eyes
Quote (Jurgute)
„Ar patinka kalbėti nemalonius dalykus? Ar norite, kad pasijusčiau blogai?"

Labai patiko šie klausimai iš straipsnio ok reiks kada išbandyt

balandiene Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-02-25, 12:53:06 | Nr. # 21
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Man 11punktas nelabai,ka darysi,kad as ne itin gerai vardus isimenu,ypatingai po narkozes atmintis suslubavus upset

Misle Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-02-25, 12:53:13 | Nr. # 22
ištikima klubo narė

nuo: 2008-10-26
žinutės: 427

vieta: Netoli jūros
dovanėlės: 2
eh tie vampyrai bang istraukia visa energija, ikanda skaudziai, gristi visiskai issiurpta be jegu fear

Vėja Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-02-25, 17:45:11 | Nr. # 23
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (arija)
Labai patiko šie klausimai iš straipsnio reiks kada išbandyt

Žinai ir aš galvoju...nutėški tokį nekaltą veidelį ir monotonišku balsu imi klausinėti...mirk iš juoko vaizdelis...jau dabar savo vaizduotėje matau 1tooth 1tooth 1tooth 1tooth 1tooth

arija Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-02-25, 17:50:34 | Nr. # 24
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Quote (Jurgute)
nutėški tokį nekaltą veidelį ir monotonišku balsu imi klausinėti

Būtent agree apie tai ir aš pamaniau 1tooth

Vėja Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-02-25, 17:53:25 | Nr. # 25
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Gerbiamoji, ar Jūs norite mane įskaudinti? lol lol lol lol
Gal Jūs turite, kokių neišspręstų problemų šeimoje? loony loony loony

Search:
Prisijungimas
Reklama
Mūsų draugai
Kirpėja Inga
MMA klubas
Jūsų nuoroda čia

Radijas ¦ Dienoraštis ¦ Mūsų draugai ¦ Google+ ¦ Facebook ¦ Adf.ly ¦ Kontaktai ¦ Grįžti į viršų Į viršų

Hosted by uCoz man ftp