Mes soc. tinkluose |
Google +
Facebook'e
|
|
|
Ar vyras turi būti šalia?
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2008-10-30, 21:47:40 | Nr. # 1 |
administratorė
|
Argumentai tų, kurios gimdė vienos: Diskomforto jausmas. Daugelis sako, kad tokioje delikačioje situacijoje vyro buvimas jas tik glumintų. Jos nenorėtų rodyti savo emocijų, skausmo ar baimės.Ir apskritai yra įpratusios , kad vyras visada jas matytų „aukštumoje": gražias ir džiugias, o ne tokioje „įdomioje" padėtyje. Nusistovėjusios tradicijos. Na, ką čia ir pridursi? Daugelis mūsų mamų, močiučių, pažįstamų ir t.t. gimdė vienos, stebint tik medicinos personalui. Gimimo paslaptis. Tai tikriausiai labiausiai jaudinantis ir romantiškas argumentas. Kalbama apie motinos ryšį su vaiku. Tad atrodytų logiška, kad gimimo paslaptis - tai tik jų dviejų reikalas...na, dar ir akušerės. Seksualinis poros gyvenimas. Dažniausias negatyvių pasisakymų,komentuojančių vyro dalyvavimą gimdyme,teiginys,kad vyras praranda seksualinį domėjimąsi moterimi. Aš pati , padėjusi ranką ant širdies, galiu pasakyti, kad tokius pasakojimus girdėjau tik iš tų, kurios gimdė vienos (be vyro). Jei tikrai yra „nukentėjusių" dėl patrauklumo sumažėjimo, prašau jūsų - parašykite mums apie tai. Tai bus neįkainojama medžiaga. Aš galiu ir pati! Logiška. Taip, yra savarankiškų moterų. Galų gale mes juk nereikalaujame vyrų kartu atlikti „gamtinių reikalų". Yra tokių gimdyvių, kurios didžiuojasi savo savarankiškumu. Kodėl gi ne? Argumentai už gimdymą kartu: Baimė būti vienai. Sutikite, pagimdyti vaiką - tai ne į parduotuvę nulėkti.Gimdančią moterį visą užvaldęs jaudulys ir nerimas ne tiek dėl savęs, kiek dėl mažylio, ateinančio į šį pasaulį.. Vienos bijo skausmo, kitos grubumo ir nekorektiško personalo elgesio, trečios paprasčiausiai nori būti įsistikinusios, kad visas tas ilgas valandas kartu bus artimas žmogus, „suinteresuotas" laiminga baigtimi. Solidarumo jausmas. Yra ir tokių argumentų: „kartu pradėjome, dabar kartu ir gimdome". Norisi, kad vyras matytų, kaip sunkiai pasaulį išvysta nauja gyvybė, kad pajaustų ir išgyventų viską kartu. Paimtų tą mažą kamuolėlį į rankas, išgirstų pirmąjį verksmą, pažvelgtų į vaiko akis... Išsaugoti „istorinius" įvykius. Yra tokių šeimų, kurios visą procesą trokšta užfiksuoti video ir fotojuostoje. Perkirpti bambagyslę tvirta vyriška ranka, net paimti kūdikį iš akušerės rankų. Ką gi, negi tėvas neturi teisės? "Ekstrymas" Kartą aš tapau liudininke , kai vyras primygtinai reikalavo gimdyti kartu, aiškindamas „ padidėjusio adrenalino"troškuliu. Jis norėjo viską pamatyti savo akimis.Tai kaip šokimas su parašiutu ( tai irgi vienas iš jo argumentų). Tradicijos. Mūsų gyvenimo sąlygos labai įvairios. Pasaulyje pastebima bendro gimdymo tendencija ( kartais išauganti į madą). Daug susižavėjimo, teigiamų atsiliepimų. Taigi, kažkam norisi irgi taip pat pasielgti. Kodėl gi ne? Tai turi paklausą. Todėl šią paslaugą siūlo ir mūsų gimdymo namai.
|
|
| |
Viza |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2008-10-31, 06:12:14 | Nr. # 2 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-24
vieta: Vln
vaikai: Dukra
|
Gimdziau viena ,ir jei reiks dar nenoresiu vyro salia . Esu is tu zmoniu ,kad skausma liudesi kenciu viena ,man pagalbininku nereikia tam Nors esu ir uztai ,kad vyrams reiktu pamatyt gimdyma 
Žinutę redagavo Viza - Penktadienis, 2008-10-31, 06:14:55 |
|
| | |
gustyte |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2008-10-31, 12:50:21 | Nr. # 4 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-02
dovanėlės: 4
laimėjimai:
|
Visą neštumą nenorėjau,kad būtų šalia.Nors jis griežtai buvo pasakęs,kad būsim kartu.Žinoma ir gimdem kartu,masažavo,palaikė.Nors aš tuo metu negalėjau jo stebėti,bet sesutes sakė,kad buvo labai pasimetęs,nežinojo ką daryt 
|
|
| |
mildute |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2008-10-31, 14:02:00 | Nr. # 5 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-10-03
vieta: Palanga
vaikai: vaiku turiu Ugne ir Paulius
|
Na maniskis taip pat buvo su manimi kartu ,tik as jam sakiau ,kad kai prasides viskas kad stovetu salia mano galvos ,ir niekur nelandziotu kur jam nereikia ,kad man padetu o gidytojei tegul atlieka savo pareiga.Manau, kad nera reikalo ten landzioti.O seip man tai labai padejo pradzioje ,per saremius .Ir pats dziaugiasi ,kad galejo dalyvauti , mano gimdymas nebuvo sunkus ,per trys valandas, kartu su saremiais 
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2008-10-31, 14:29:47 | Nr. # 6 |
administratorė
|
Quote (mildute) mano gimdymas nebuvo sunkus ,per trys valandas, kartu su saremiais Kaip gerai, kad taip trumpai O aš abu kartus gimdžiau labai ilgai. Pirmąjį apie 9 val., o antrą apie 6 
|
|
| | |
Heizi |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2008-11-03, 17:20:38 | Nr. # 8 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-01
vieta: Vilnius
dovanėlės: 0
laimėjimai:
|
Quote (Tinakris) Bet man nuo jo buvo šiokių tokių komplikacijų - vos nenualpau, o po to visa oda niežėjo Akušerė sakė, kad tai nuo tų vaistų Taip su tuo pašaliniu poveikiu aišku nekas . Tačiau, kai gimdžiau pirmą kart, praktiškai mane ruošė "cezariui" nes buvo labai maža tikimybė, kad pagimdysiu pati, - Tai ta epidūra, kaip ir neišvengiamai gavosi - nors kai anesteziologas atėjo statyt kateterio į stuburą, tai davė tokį šusnį lapų paskaityti ir pasirašyti, kad viską žinau bet vistiek sutinku su ta epidūra. Tai ten žinoma daug visokių baisybių prirašyta, tikiu, kad galima ir apsigalvoti (tačiau jei taip pasigilinti - tai paskaičius bet kokių vaistų instrukcijoje "pašalinius poveikius" - visi vaistai pavirsta nuodais ). Taigi, kadangi man jos atsisakyti tai net ir nebuvo galimybės (nors man, turėjusiai stuburo traumą tie visi "poveikiai" labai grėsė ) - tai su viskuo ir sutikau. Nu ir super - jokių skausmų (gimdymo vos nepramiegojau - sesutė paskutiniu momentu pažadino ). Kitą kart gimdant - iškart paprašiau tvarkingos epidūros, viską pasirašiau nebeskaičius - ir dėl to visai nesigailiu .
|
|
| |
tomega |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2008-12-25, 15:40:25 | Nr. # 9 |
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-12-18
vieta: Kaunas
vaikai: Dukrytė Urtė
|
visada galvojau kad nversiu vyro buti salia, kaip jau jis apsispres taip tegul ir buna, nenores - busiu viena, nores - bus salia, bet kai ta minute atejo kai jau eit ar neit jam, pats pasimetes sako einu...tai po siai dienai dekoju Dievui ir jam kad sumaste eiti kartu, nes jei ne jis tai nezinau kaip buciau isgyvenus viska, vien buvimu salia daug jis man padejo 
|
|
| | |
Odeta |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2009-03-21, 17:57:19 | Nr. # 11 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-11
vieta: Aukštaitija
vaikai: Dvi dukrytės.
|
Radau šią temikę ir atsiminimai grįžo. Mano vyras buvo šalia. Labai padėjo tiek fiziškai ir emociškai. Aš jam labai dėkinga. Kai gimdysiu antrą norėčiau, kad irgi kartu būtų 
|
|
| |
ciklomenas |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2009-03-21, 18:06:19 | Nr. # 12 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-28
|
Mes irgi buvom kartu 
|
|
| |
Odeta |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2009-03-21, 18:45:09 | Nr. # 13 |
ištikima klubo narė
|
Quote (ciklomenas) Mes irgi buvom kartu Visus kartus? 
|
|
| |
Vėja |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2009-03-21, 19:45:28 | Nr. # 14 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Aš norėčiau, jei kada gimdysiu, kad vyras būtų greta...būtų bent ant ko išsilieti 
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2009-03-21, 20:56:22 | Nr. # 15 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
Quote (Tinakris) Seksualinis poros gyvenimas. nesamone Quote (Tinakris) kitos grubumo ir nekorektiško personalo elgesio, t vat cia niekur nedingsiu teisybe,pirma karta gimdziau su sese(vyrui neisejo atvykt,del darbo )ir tai sake stabdyk 20min,nes daktere velavo,o paskui gimdyk,nes uzdus net prisimint nesinori,o kur dar sutvarkymas po gimdymo,jau rasiau,kad valyma po menesio dariaus zodziu blogai,o dar Vilnius-Antakalnis Quote (Tinakris) "Ekstrymas" tokio neleisciau Quote (tomega) visada galvojau kad nversiu vyro buti salia, kaip jau jis apsispres taip tegul ir buna, nenores - busiu viena, nores - bus salia pats sveikiausias poziuris,negalima verst,kitas ir nualpt gali,nors manasis sake,kad nebaisu,nors dabar zino kaip vaikai atsiranda,vis bobutes su savo kopustais Pirma gimdziau 4val,antra 3val 
|
|
| | |
Odeta |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-03-22, 07:49:40 | Nr. # 17 |
ištikima klubo narė
|
Quote (balandiene) ir be vaistuku abu kartus issisukau as kantri skausmui Aš irgi be- bet skausmai buvo nežmoniški. . . Prasikamavau daugiau nei pusantros paros:fear: Jei ne vyras nežinau kaip but buvę. Gimdžiau Panevėžyje. Leido kažkokių vaistukų nuo kurių vėmiau kas 20 min. o nei vienos sesutės palatoj, nieko. Tai vyras padėjo. Kol nueidavau iki toleto reikėdavo 4-5 kartai sustot, tai vyras vedė. Sakau esu labai patenkinta, kad buvo 
Žinutę redagavo Legalli - Sekmadienis, 2009-03-22, 08:02:32 |
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-03-22, 08:53:05 | Nr. # 18 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Legalli) Prasikamavau daugiau nei pusantros paros:fear: vargsiuke,su pirmu saremiai uzejo nuo 23val,bet dar tarp ju ir numigdavau(palatoj),o pas sesele su rimtesniais ejau apie 6ryte,pagimdziau 12.00 su antru,saremiai tai uzeidavo tai praeidavo(nuo ketvirtadienio),o gimdziau tik antradieni,ta diena isvis nebuvo ,o kai nuleido vandenis prasidejo nesakau,kad l.lengva 4,3kg isgimgyt,bet rimtai dirbom 15min ,tai as is tu laiminguju kur mazai kankinas(gal numirciau jei rimtai pusantros paros kankintu) 
|
|
| | |
ciklomenas |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-03-22, 12:23:51 | Nr. # 20 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-28
|
Quote (Legalli) Visus kartus? wink vyresnieji caro rūriko laikais gimdyti, kas tada leido vyrus į šią moterų tvirtovę? Quote (Legalli) Aš labai bijau, kad ir su antru taip bus Su visais vaikais lb skirtingai, bijok nebijojus...
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-03-22, 14:36:43 | Nr. # 21 |
ištikima klubo narė
|
Quote (ciklomenas) Su visais vaikais lb skirtingai, bijok nebijojus... tikslei,tik zmones kalba,kad antras gimdymas lengviau,bent zinai kas kaip vyksta,kada pakvepuot,kad vaikstant veiksmas greiciau vyksta 
|
|
| |
Odeta |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-03-22, 15:23:33 | Nr. # 22 |
ištikima klubo narė
|
Quote (ciklomenas) Su visais vaikais lb skirtingai, bijok nebijojus... Tai tikrai, vistiek planuojam jau antrą Rėkiau, net mėlyna, kad daugiau negimdysiu 
Žinutę redagavo Legalli - Sekmadienis, 2009-03-22, 15:24:53 |
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-03-22, 15:31:17 | Nr. # 23 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Legalli) ai tikrai, vistiek planuojam jau antrą Rėkiau, net mėlyna, kad daugiau negimdysiu tai jau gal sveikint 
|
|
| |
Odeta |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-03-22, 15:43:01 | Nr. # 24 |
ištikima klubo narė
|
Quote (balandiene) tai jau gal sveikint Na dar tikrai ne. Kai jau bus tikrai pranešiu 
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-03-22, 15:53:16 | Nr. # 25 |
ištikima klubo narė
|
Quote (Legalli) Na dar tikrai ne. Kai jau bus tikrai pranešiu
|