Mes soc. tinkluose |
Google +
Facebook'e
|
|
|
Pyragai
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-03-01, 15:48:42 | Nr. # 51 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
Quote (Tinakris) Kepa jis ir pynutes, ir mažas bandeles (antytėmis jis vadina Saunus vyriukas,mano saldziai tik saldainiu isverda,o kulinaras ,vos ne skaniau uz mane padaro 
|
|
| | | |
arija |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-03-01, 15:59:20 | Nr. # 54 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-31
vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
|
Quote (Tinakris) ir vaikui, ir man pagamina niamnio Gausi medalį lipdyt 
|
|
| |
balandiene |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-03-01, 16:02:17 | Nr. # 55 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
Quote (Tinakris) Viską moka pagaminti Dabar, kai esu apsirgusi, ir vaikui, ir man pagamina niamnio gerbiu vyrus,nebijancius su maistu terliotis,mano kitakart net pareiske,siandien as gaminsiu 
|
|
| |
arija |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2009-03-07, 16:36:55 | Nr. # 56 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-31
vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
|
Morenginis citrinų pyragas Pagrindas pirktinė arba pačių pasidaryta sluoksniuota tešla. Citrinų įdarui:1 skardinės kondensuoto pieno (400 g) ½ stiklinės citrinų sulčių (~3 išspaustos citrinos) 1 citrinos sutarkuotos žievelės (galima ir dviejų) 3 kiaušinių trynių Morengui:3 kiaušinių baltymų ¼ stiklinės cukraus pudros Pasidarom citrinų įdarą, tam reikia viską sumaišyti. Tada su tešla išklojam formą, sukrečiam citrinų įdarą. Kepam apie 25 min. 180 laipsnių temeratūros orkaitėj. Po to pasidarom morengą, jam išplakam iki standžių putų baltymus su cukrum. Tuomet sukrečiam ant pyrago ir dar pakepam apie 15 min. Pjaustom tik ataušusį. 
|
|
| |
arija |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-04-14, 12:44:24 | Nr. # 57 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-31
vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
|
Su rikotos sūriu Tešlai: 100 g minkšto sviesto 1 valg. šaukštą cukraus 125 g miltų 125 g maltų džiuvėsių 2 kiaušiniai žiupsnelis druskos Kremui: 15 g želatinos apelsinų sulčių (želatinai brinkinti) 200 g rikotos sūrio (galima ir maskarponės) 150 g natūralaus jogurto 4 valg. šaukštai cukraus 10 g vanilinio cukraus 2 valg. šaukštai citrinų sulčių 200 ml plakamosios grietinėlės šaukštelis cukraus pudros Iš sviesto, cukraus, miltų, džiuvėsėlių, druskos, kiaušinių išminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir palaikyti valandą šadytuve. Po to iškočioti lakštą, įkloti į kepimo formą, padaryti kraštus. Kepti 200 laipsnių orkaitėj 20 min. Atvėsinti. Želatiną užpilti trupučiu apelsinų sulčių ir palikti 10 min., kad išbrinktu. Rikotą išplakti su jogurtu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis. Išbrinkusią želatiną kaitinti, kol ištirps, atvėsinti ir nuolat maišant plona srovele supilti į sūrio masę. Trumpam padėti į šaldytuvą. Grietinėlę su cukraus pudra išplakti iki standžių putų. Įmašyti į stingstančią sūrio masę. Kremą supilti ant iškepusio papločio ir padėti į šaldytuvą bent jau 2 val. Kai sustings, nuimti formos šonus, papušti.
|
|
| |
arija |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-04-14, 12:56:10 | Nr. # 58 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-31
vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
|
Varškės tortas Reik: 2 pakelių varškės 100 g cukraus 100 g sviesto 1 stikl. pieno ar sulčių 15 g želatinos 1 pakelio kvapnios želė kvapų Sviestą ištrinam su cukrumi, tuomet sumaišom su varške, įdedam kvapų. Paprastą želatiną tirpinam pusėj stiklinės pieno (ar sulčių), ištirpinus supilti likusį pieną (sultis). Tuomet želatiną sumaišyti su varškės mase, įdėti į formą ir pastatyti į šaldytuvą, kad sustingtų. Kvapnią želė ištirpinti vandenyje ir kai praaušta užpilti ant sustingusios varškės masės, vėl dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Papuošti.
|
|
| |
arija |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-05-07, 10:58:12 | Nr. # 59 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-31
vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
|
"Tinginys" 4 pak. po 200 g sausainių, 200 g sviesto, 1 ind. kond. pieno, 2 valg. š. kakavos, apie 100 g razinų (galima ir daugiau), riešutų, kokoso drožlių. Į išlydytą sviestą supilti kakavą ir gerai išmaišyti, pilti kond. pieną, maišant kaitinti ant silpnos ugnies kol gausis vienalytė masė, supilti priedus (razinas, riešutus), sulaužytus sausainius ir gerai išmaišyti. Sudėti į politeleno maišiuką, suformuoti ir paslėgti 2 val.
|
|
| |
Odeta |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-05-07, 19:52:07 | Nr. # 60 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-11
vieta: Aukštaitija
vaikai: Dvi dukrytės.
|
Oho . . . . . . . . . 
|
|
| | | | |
smeizike |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-05-08, 11:29:29 | Nr. # 64 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-03
vieta: Kaunas
vaikai: vaikiukas jau pakeliui :)
|
Quote (Ritaka) smeizike, tai siandien vaisinsi ot nevaisinsiu, busiu skupaila 
|
|
| |
smeizike |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-05-08, 11:49:02 | Nr. # 65 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-03
vieta: Kaunas
vaikai: vaikiukas jau pakeliui :)
|
o kaip smulkiai sulauzyt sausainius?
|
|
| |
arija |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-07-15, 15:18:10 | Nr. # 66 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-31
vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
|
VARŠKĖS PYRAGAS Reik: 200 g varškės 200 g sviesto ~3 stiklines miltų (kažkur 600 g) uogienės (mėlynių, braškių, obuolių, ar kitos, tik nelabai skystos) 1 kiaušinio baltymo (realiai 3 reik), (trynį įdėjau tešlon, nors ir neparašyta buvo ) Varškę, sviestą ir miltus suminkykit. Tuomet išklokit lygiai skardą (nepamirškit dugno šakute subadyti). Truputį pakepkit orkaitėj (~10 min.). Po to sukrėskit uogienę, kad tolygiai uždengtų padą. Pyragą kepti ~ 40 min. 180 laipsnių orkaitėj. Po to gerai išplakit baltymą ir gražiai užtepkit ant pyrago ir dar truputuką pakepkit, kol baltymas sutvirtės. Šitą tešlos padą galima naudoti ir picai 
|
|
| |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-07-15, 17:46:52 | Nr. # 67 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
Arija, man atrodo tu savo pyragu skanumu ir gražumu mus visas vedi į pagundą-pasižiūrėjau dabar net selės varva 
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-08-27, 16:55:18 | Nr. # 68 |
administratorė
|
Pomidorų pyragas su sūriu Tešlai: 1/3 puodelio šviežių bazilikų lapelių 1 česnako skiltelė 1+ ¼ puodelio miltų ½ arbatinio š. druskos 110 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais 4 - 5 valgomo š. labai šalto vandens Įdarui: 2 - 3 pomidorai 200 g grietinės 3 kiaušiniai 100 g tarkuotos mocarelos sūrio žiupsnelis maltų pipirų 1 v. š. smulkintų krapų 1 v. š. smulkintų čiobrelių 100 g tarkuoto parmezano sūrio 1 v. š. juodųjų sezamo sėklų Blenderyje susmulkinti česnaką ir bazilikus. Suberti miltus ir druską, kelias sekundes pamaišyti. Sudėti sviesto kubelius ir pulso režimu apie 10 kartų pamaišyti, kol susidarys trupiniai. Po vieną šaukštą pilti vandenį. Po kiekvieno šaukšto pamaišyti pulso režimu. Supylus 4 šaukštus vandens pamaišyti tešlą kelias sekundes ir pažiūrėti, ar ji sušoks į rutulį. Jei ne - dar pilti šaukštą vandens ir pamaišyti, kol gausis tešlos rutulys. Iš tešlos suformuoti diską, suvynioti į plėvelę ir pašaldyti mažiausiai valandą. (Tešlą laikyti šaldytuve galima kelias dienas, o šaldiklyje apie mėnesį. Atšildyti tešlą reikėtų šaldytuve). Tešlą iškočioti ir iškloti pyrago formos dugną ir sieneles. Subadyti šakute, uždengti kepimo popieriaus lakštu, pripilti pupelių ir kepti iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 15 - 20 minučių. Įdarui grietinę sumaišyti su kiaušiniais. Įmaišyti mocarelą ir pusę parmezano, pagardinti pipirais ir žolelėmis. Supilti šį plakinį į apkeptą tešlą, ant viršaus išdėlioti plonomis riekėmis supjaustytus pomidorus. At viršaus suberti likusį parmezaną, pabarstyti sezamo sėklomis. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 35 - 45 minutes, kol gražiai apskrus ir įdaras sustandės. Skanaus!
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-08-27, 17:02:17 | Nr. # 69 |
administratorė
|
Pyragas su persikais ir maskarpone 3 kiaušiniai 130 g cukraus žiupsnelis druskos 250 g maskarponės 180 g miltų 1 a. š. kepimo miltelių 1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės 600 g persikų Kiaušinius išplakti su 120 g cukraus ir druska. Sudėti kambario temperatūros maskarponę (kad lengviau išsimaišytų) ir gerai išplakti. Suberti persijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir citrinos žievelę. Išmaišyti. Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą skardą (18 x 30 arba 24 x 24 cm). persikus supjaustyti riekėmis ir išdėlioti ant tešlos. Pabarstyti likusiu cukrumi. Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 min. Vietoje persikų galima dėti konservuotus abrikosus, vietoje maskarponės galima naudoti kreminę varškę, o vietoje persikų - kitus mėgiamus vaisius (slyvas, vyšnias ir pan.)... Skanaus!
|
|
| |
Ritaka |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-09-04, 16:31:05 | Nr. # 70 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-03-09
vaikai: du berniukai ir dukrytė
|
Quote (Tinakris) Pyragas su persikais ir maskarpone Tinakris, išbandžiau tavo receptą .Dėjau varškę,labai skaniai gavosi 
|
|
| |
Balanda |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-10-05, 10:43:03 | Nr. # 71 |
administratorė
|
|
|
| | |
minimi |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-10-05, 11:21:55 | Nr. # 73 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-18
vieta: kaunas
vaikai: justas
dovanėlės: 32
laimėjimai:
|
Tinakris, bandysim bandysim siandien 
|
|
| | |
minimi |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-10-05, 12:13:52 | Nr. # 75 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-18
vieta: kaunas
vaikai: justas
dovanėlės: 32
laimėjimai:
|
Quote (Tinakris) būtinai parašyk kaip gavosi wink O jei dar ir nuotraukėlę įkeltum, iš vis būtų super ok2 nu kaip jau as nepasigirsiu 
|
|
| |
|
|
|